Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Akik abbahagyták a lovaglást...

Akik abbahagyták a lovaglást (akárcsak kis időre is), honnan tudtátok, hogy most ezt kicsit félre kell tenni?

Figyelt kérdés

Nem sérülésre gondolok, hanem egyéb dolgokra. Elég vegyes érzelmek vannak bennem, és nem tudom mitévő legyek. Több dolog miatt elment az egésztől a kedvem, de közben hiányzik is..

Trollok és rosszindulatúak kérem kíméljenek!

Köszönöm a válaszokat előre is!

2021. máj. 24. 18:22
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%
Szünetelj, ebben a szakaszban pont arra van szükséged. Akkor folytasd, amikor már nem kavarognak benned az érzelmek, hanem lecsillapodott, és már meg se fordulna a fejedben abba hagyni. Akkor már csak hiányozni fog, na akkor kell folytatni. Vegyes érzelmekkel, feldulva, vagy úgy hogy nem tudod mi legyen, úgy ne folytasd, így teszed magad ki a legjobban a baleseteknek
2021. máj. 24. 18:24
 2/19 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! A baleset-es résszel sajnos nagyon igazad van, és nagyon nem szeretném magam annak kitenni.

Köszönöm még egyszer!

2021. máj. 24. 18:28
 3/19 anonim ***** válasza:
94%

Nem leszek népszerű ezzel, de annyira nem volt rá pénz, hogy nem okozott örömöt, amikor kimentem. Másra kellett volna inkább.

Lovagoltam újra, amikor megint ki tudtam fizetni

2021. máj. 24. 18:30
 4/19 anonim ***** válasza:
89%
Nekem egyszerűen nem volt időm, volt hogy 4 tesó után már hulla fáradt voltam hozzá, vagy épp annyit kellet tanulni, hogy nem fért bele az időmbe és szép lassan "kikopott" a heti rutinból :/
2021. máj. 24. 18:39
 5/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki válaszát, természetesen mennek a zöld pipák!
2021. máj. 24. 18:41
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Én kétszer hagytam abba. Először azért mert már inkább éreztem kötelességnek és ezáltal nyűgnek mint egy olyan hobbinak amit élvezek, illetve azért is mert a lovarda tulajdonosa (aki egyben az oktató is volt) nagyon kivételezett azokkal akiknek saját lovuk van és ott tartják, nekem pedig nem volt saját lovam. Meguntam azt az érzést, hogy hazaértem suliból és eszembe jutott, hogy basszus még lovagolni is mennem kell. Mikor már ott voltam és ültem a lovon meg ugrottunk akkor élveztem, de nagyon nehéz volt rávenni magam hogy elkezdjek készülődni úgyhogy inkább abbahagytam. Ez volt olyan 4-5 éve, és tavaly nyáron újra elkapott az érzés hogy hiányoznak a lovak és maga a lovaglás. Szóval elmentem egy másik lovardába, ahova 1-2 hónapot jártam, ha jól emlékszem májustól júliusig, mert annyira kibírhatatlanul meleg volt hogy sokszor le kellett szállnom mert majdnem elájultam, és nekik nem volt fedeles pályájuk, csak kint a tűző napon voltak edzések. Szóval abbahagytam júliusban és abban maradtunk, hogy ősszel mikor már hidegebb lesz és kibírható lesz az idő, akkor visszamegyek megint. Csak aztán elkezdődött az iskola és nem mentem vissza, utána meg a covid, illetve lett egy kutyám is akit nem tudnék hol hagyni addig. Minden szempontból nyűg lenne, szóval már nem járok és szerintem nem is fogok, maximum ha felnőtt leszek és lesz rá időm. Kiderül, de most nem igazán hiányzik. Én azt mondom hogyha te is nyűgnek érzed és nincs kedved menni, akkor hagyd abba. Ki tudja, lehet egyszer újrakezded majd.
2021. máj. 24. 18:48
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Fiam lovagolt évekig, majd abbahagyta mert az a pár fiú is kikopott a társaságból.

Iszonyat mennyire elnőiesedett a lovaglás, persze nem tehet erről senki sem, de vissza kéne szerezni a fiúkat, férfiakat, mert így?

Nem tudom, esetleg más tapasztalta ezt?

2021. máj. 24. 19:02
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én okom az volt, hogy megismertem valakit, majd minden szabadidőmet vele töltöttem, így nem maradt a lovaglásra időm. Mára már bánom, mert bele tudtam volna tenni heti 1-3 edzést.

A társaság sem volt a legjobb, szinte a kőgazdagok mehettek csak versenyre, ez pedig meguntam 3 év alatt. Itt gondolok konkrétan azokra, akik egy héten 100k-t is képesek voltak elkölteni a lóra. Most keresek másik lovardát, ahol remélhetőleg az utóbbi nem fordul elő.

2021. máj. 24. 19:08
 9/19 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát, és azt is, hogy ennyien megosztjátok, hogy veletek mi történt! Nagyon sokat segítettetek!

Az a helyzet, hogy velem is (többek közt, mert picit összetett a dolog😅) hasonlók történnek, mint amit #6 is írt az első lovardával kapcsolatban.. és már egyre kevésbé érzem azt, hogy ez így tényleg rendben lenne...

Valamint az is gond nálam is, amit #8 írt. Úgy érzem a társaság sem a régi, valamint elég gazdagok járnak ide is, és úgy érzem kinéznek, mert nem vagyok kint mindennap. Egyetem, időhiány miatt sem tehetem meg, valamint pénzileg sem férne bele ennél több. Sokan meg hetente 30 ezret költenek edzésre, én pedig ezt nem engedhetem meg magamnak anyagilag..

Még egyszer köszönöm mindenkinek!

2021. máj. 24. 19:47
 10/19 anonim ***** válasza:
79%

Ugyan nem teljesen ez volt a kérdés, de hátha segít.

15 év alatt rengeteg olyan időszak volt, amikor legszívesebben abbahagytam volna. De helyette mindig inkább megoldottam a problémát. Rossz a társaság? Kerestem másik helyet. Nincs rá éppen pénz? Dolgoztam a lovak körül, hogy cserébe lovagolhassak. Ha igazán szeretnéd akkor bármit meg lehet oldani.

Nyilván nekem a lovaglás az életem nagyon nagy része. Nem versenyzem és nem is szeretnék, gazdagok sem vagyunk, egyetem mellett kevés az időm, mégis minden nap kint vagyok a lovakkal. Ha neked csak egy időtöltés akkor szerintem akkor hagyd abba, amikor már felmerül ez a gondolat a fejedben. És akkor menj vissza, amikor már nagyon hiányzik és nincsenek benned negatív érzések.

2021. máj. 24. 20:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!