Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mivel lehetne erősíteni a...

Mivel lehetne erősíteni a csizmasegítséget?

Figyelt kérdés

Hiába próbálok erősebb segítséget adni, egyszerűen mintha fizikailag képtelen lennék rá. Van olyan helyzet, hogy az egyensúlyom megtartása miatt nem tudok csizmát adni, de van, hogy csak szimplán ennyire erőtlen vagyok és csak kalimpálok vele. Mondhatni, hogy csak simogatom a lábammal a ló oldalát, amire nem minden esetben reagál, főleg, ha egy lustácskább lovon ülök. Próbálom "rúgás" helyett nyomással kompenzálni ezt, de az meg nagyon fárasztó a lábamnak. Jobb lábbal már fejlődök, de a bal lábam az egyenesen katasztrófa ilyen szempontból. Nem vagyok egy erős alkat egyébként sem, örülök, ha egy zsugor vizet fel bírok emelni.

Ezt mivel tudnám fejleszteni?

23/L

2021. máj. 21. 11:28
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Én most azt csinálom ennél a rohanós lónál, hogy a csizmámra csapok a pálcával. Látja, hallja, de nem feltétlenül ér hozzá, viszont elég figyelmeztetés ez neki úgy vettem észre, és így kiugrani sem akar alólam.

A következő edzésen futószáron leszek, mert nem lovagolgathatok örökké kengyel nélkül. Úgy megy, megy a megfelelő erejű csizmasegítség, nem pattogok, nem kapaszkodok se a szárba se a nyeregbe, szóval ezzel nincs gond. Csak a csizmasegítséghez fentebb emelem a lábamat, vagy úgy mozdítom, hogy bizonytalan lesz a kengyelben, ami zavaró.

2021. jún. 2. 10:16
 12/14 anonim ***** válasza:
63%
10es vagyok. Szerintem nem baj ha még bizonytalan vagy benne, sok gyakorlással menni fog. Nálam is úgy van hogy a vágtánál mostanában szokott csak az lenni hogy nagyon ritkán esik ki a lábam a kengyelből, és régebben ha kiesett néha mondta az eddzőm, hogy ne foglalkozzak vele, először legyen biztos az ülésem de azért egy idő után nem hagyta. Modjuk ezt pl a könnyű ügetésnél nem annyira tudod csinálni mert ott ugye emelkedni kell.
2021. jún. 2. 14:10
 13/14 A kérdező kommentje:
Olyan kettő emelkedés erejéig bírom combból a könnyű ügetést, de több már esélytelen lenne. :D
2021. jún. 2. 14:49
 14/14 anonim ***** válasza:
78%
Hát ha sokat gyakorolsz menni fog régebben nekem se ment de mostmár bírom rendesen. 12es voltam
2021. jún. 2. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!