Mivel lehetne erősíteni a csizmasegítséget?
Hiába próbálok erősebb segítséget adni, egyszerűen mintha fizikailag képtelen lennék rá. Van olyan helyzet, hogy az egyensúlyom megtartása miatt nem tudok csizmát adni, de van, hogy csak szimplán ennyire erőtlen vagyok és csak kalimpálok vele. Mondhatni, hogy csak simogatom a lábammal a ló oldalát, amire nem minden esetben reagál, főleg, ha egy lustácskább lovon ülök. Próbálom "rúgás" helyett nyomással kompenzálni ezt, de az meg nagyon fárasztó a lábamnak. Jobb lábbal már fejlődök, de a bal lábam az egyenesen katasztrófa ilyen szempontból. Nem vagyok egy erős alkat egyébként sem, örülök, ha egy zsugor vizet fel bírok emelni.
Ezt mivel tudnám fejleszteni?
23/L
Én most azt csinálom ennél a rohanós lónál, hogy a csizmámra csapok a pálcával. Látja, hallja, de nem feltétlenül ér hozzá, viszont elég figyelmeztetés ez neki úgy vettem észre, és így kiugrani sem akar alólam.
A következő edzésen futószáron leszek, mert nem lovagolgathatok örökké kengyel nélkül. Úgy megy, megy a megfelelő erejű csizmasegítség, nem pattogok, nem kapaszkodok se a szárba se a nyeregbe, szóval ezzel nincs gond. Csak a csizmasegítséghez fentebb emelem a lábamat, vagy úgy mozdítom, hogy bizonytalan lesz a kengyelben, ami zavaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!