Mivel lehetne erősíteni a csizmasegítséget?
Hiába próbálok erősebb segítséget adni, egyszerűen mintha fizikailag képtelen lennék rá. Van olyan helyzet, hogy az egyensúlyom megtartása miatt nem tudok csizmát adni, de van, hogy csak szimplán ennyire erőtlen vagyok és csak kalimpálok vele. Mondhatni, hogy csak simogatom a lábammal a ló oldalát, amire nem minden esetben reagál, főleg, ha egy lustácskább lovon ülök. Próbálom "rúgás" helyett nyomással kompenzálni ezt, de az meg nagyon fárasztó a lábamnak. Jobb lábbal már fejlődök, de a bal lábam az egyenesen katasztrófa ilyen szempontból. Nem vagyok egy erős alkat egyébként sem, örülök, ha egy zsugor vizet fel bírok emelni.
Ezt mivel tudnám fejleszteni?
23/L
Ez egyébként csak kengyellel van így és csak könnyű ügetésben és vágtában probléma. Állandóan arra figyelek, hogy ne csússzon ki a lábam belőle, és így hatástalanok a mozdulataim.
Vágtában van, hogy ki is csúszik belőle. Ha meg próbálok terhelni a kengyelbe, hogy ezt elkerüljem, akkor meg pattogok a nyeregben.
Valahogy egyre nehezebben tolerálom a kengyelt valamiért. Állítólag jó az ülésem, de próbálok sokat kengyel nélkül lovagolni, hogy erősödjek és az egyensúly érzékem is javuljon.
Megpróbálom a pálcás segítséget, csak az a gond, hogy ez a ló a legkisebb pálcára kiugrik alólam. Nem tudom milyen előélete lehetett, most iskolaló.
Ahogy a 2-es válaszoló is mondja, lehet hogy ülésjavítás kellene. A kengyellel való tanügetést is gyakorolhatod, ha kengyel nélkül már jól megy.
Valamint, vannak olyan gyakorlatok amiket ló nélkül is lehet csinálni, hogy erősödjön a lábad.
Én azt javaslom, hogyha csizmára nem reagál (itt nem az oldalba rúgásra gondolok, hanem a normális nem túl erős, de nem is túl óvatosra) akkor a pálcával egy kicsit pöccints oda. Ha arra reagált próbáld újra a csizmasegítséget, ha reagál akkor jó, ha nem, akkor adj erősebb pálcasegítséget. Egy idő után érteni fogja mit szeretnél. Fontos, hogy a pálcasegítséget mindig csizmasegítség után add, hogy a ló össze tudja kötni, hogy a pálca megerősíti a csizmát.
Láttam, hogy írtad, hogy kisebb pálcára is kiugrik. Azt javaslom, akkor ne érj hozzá vele, hanem csak "legyints" vele egyett.
Fontos, hogy a pálcasegítséget csizmahelyre add, másképp nem fogja érteni, nem tudja majd összekötni. Ez arra vonatkozik amiket most írtam, nem mindenki ott használja, van aki vállára csap, de ebben a szituációban az nem lenne megfelelő.
Vissza kell ülni szépen futószárra kengyellel, kengyel nélkül kapaszkodás,szárfogás nélkül mindhárom jármódban. Jó csizmát csak az tud adni, aki biztosan ül és kezét lábát függetlenül tudja használni és nem arra figyel, hogy elhagyja-e a kengyelt vagy sem. Illetve izomzatilag is erősít. Jó lenne otthon is csinálni, pár erősítő gyakorlatot, kitörések, plank, karhajlítás, mert igaz, hogy a lovaglás nem erősport, de kell hozzá egy bizonyos fokú edzettség.
Csak azt nem értem, hogy ezt miért nem az edződdel vitatod meg? Neki kell szólni, ha ilyen gondod van, ha ő nem látja magától. Az edzésnek kétirányú kommunikációnak kéne lennie, azért fizetsz, hogy tanítson és ha, kérdésed van vagy elakadtál akkor segítsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!