Mi az a támaszkodás?
Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy a lovaglásnál mit jelent az, hogy támaszkodik a ló? Valami olyasmit tudok hogy le kell hajtania a fejét, hogy ne csak a vállán mennyen és a fara is dolgozzon (nem biztos hogy jót írok javítsatok ki ha rossz)2021. máj. 17. 17:46
1/5 anonim válasza:
Szó szerint támaszkodik a kézbe, nem feszül bele. A hátuljával szépen maga alá lép és a hátát feladja.
Tarkóból enged a ló.
2/5 A kérdező kommentje:
És azt ki tudnád fejteni, hogy "témaszkodik a kézbe"?
2021. máj. 17. 20:06
3/5 anonim válasza:
A fejét szépen leadja. Tehát a feje (homloka és orra vonala) merőleges a földre nézve.
A szár a lovas kezében könnyű, csak pár grammot tartasz csak.
A többit meg már leírtam korábban.
4/5 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy súlyt érzel a kezedbe, nem rángatja a szárat. A súly nem azt jelenti, hogy nehéz elől a ló, azaz több kilót érzel a kezedben, tényleg olyan mintha támaszkodna benne, bár dekát érzel folyamatosan, nem rángatva a szárakon át. A legjobban támaszkodó ló sem fog támaszkodni, ha a kezed instabil és rángató mozdulatokat végez.
5/5 anonim válasza:
4es vagyok. Bocsánat!!!! Elolvastam az előttem lévő kommenteket, és már automatice belevittem azokat is. Súlyt akkor is érezhetsz a kezedben, amikor a ló nem támaszkodik, nem enged marból és tarkóból. Tehát tarkóból és marból való engedés nélkül nem beszélhetünk igazi támaszkodásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!