Ló nyak izmosítása?
Sziasztok!
Van egy 21 éves, 157 cm magas kancám. Kb 1,5 éve vettük, most kezdtem el komolyabban lovagolni (idén tettem volna le a REV-t). Őt már nem lovaglom olyan intenzíven, de szeretném, ha jobban nézne ki.
A fara, háta szép izmos, de a nyaka egyenes/vékony. Maga alá lép, de nem támaszkodik. Próbáltuk már több edzővel is, semmi. Cavalertti, patanyomfigurák sem segítenek.
A veiroter segédszár egy kicsit használt, sok csizmával. Félek, ha vennék egyet és használnám kinevetnének a többiek, meg a falusi kisebbség, hogy: "mit akarok már ettől a vén bogótól".
Mit tegyek? Segítene a veiroter segédszár? Van más módszer?
Mint a piteknél, tekerj rá vastag láncot, esetleg köss rá súlyokat.
Vagy nem tudom van-e ilyen lovaknak: [link]
#3, ez egy LÓ, és nem egy KUTYA.
Jó, hogy nem kezdesz el botot dobálni egy fríznek vagy valami...
Kérdező, ha találtál egy módszert ami használ, akkor tégy magasról a többiek véleményére. Mit akarsz ezzel a vén lóval? Foglalkozni vele, azt.
A segédszárakkal edző nélkül óvatosan, de ha működik és értő kezekben van akkor próbáld meg.
A lovat pedig megnézetném egy dokival, azután pedig masszőr/csontkovács/terapeuta/stb., aki megnézegeti az izmokat. Egy idős lónál már elég fájdalmas, komoly becsípődések, régebbi sérülések, befeszülések lehetnek. Egy kezelés csak jót tesz neki, és ha utána is figyelsz a területre (időnként átmasszírozod, lenyújtod neki) akkor átengedőbb lehet még őt is tenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!