Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Létezik még olyan lovarda ami...

Létezik még olyan lovarda ami nincs tele gyerekekkel?

Figyelt kérdés

Már a harmadik helyen tanulok lovagolni (költözés miatt váltogattam), és most végre van rá lehetőségem, hogy többet legyek a lovak között, megtanuljam a velük kapcsolatos dolgokat. Viszont, iszonyatosan irritálnak a gyerekek. Az előző két lovardában is ez volt, gondoltam, hogy most ez egy kisebb és kevésbé ismertebb lovarda, itt majd kevesebben lesznek, de tévedtem. Mindig ugyanaz. Még le sem szállok a lóról konkrétan, de már fogják a szárat és cibálják el a lovat lenyergelni. Mikor edzeni vagyok, a karámra támaszkodva néznek befelé, és minden egyes mozdulatom és hibám lesik, vagy közbeszólnak. Mikor sikerül nagy nehezen leráznom őket, és csutakolom a lovat, akkor is állnak az istálló előtt és lesnek be rám. Mielőtt a lovardába érek, lehetőségem sincs, hogy magamnak nyergeljem és kantározzam fel a lovat, mert már ők rég megteszik. Már az edzőnél tettem erre panaszt, azt mondja ezzel nem nagyon tud mit kezdeni. Én is mindig kinyitom a szám, és odaszólok a gyerekeknek, hogy ne, én akarom ezt meg ezt csinálni, vagy az edzőmmel akarom, és volt hogy sírás lett a vége (a gyerek részéről, nyilván).

Most már tényleg kezd elegem lenni, hogy mindig a sarkamban loholnak, mindig mindent helyettem akarnak megcsinálni, így soha az életben nem tudom normálisan megtanulni a lótartás alapjait. Olyan nem létezik, hogy gyerekmentes lovarda, ugye?

21/L

2021. máj. 9. 16:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%
Hát nem irigyellek. Nem tudom, megoldható-e, de általában távolabbi, tömegközlekedéssel nem (vagy nehezen) elérhető helyeken nincsenek olyan sokan. Amit láttam még, hogy az se rossz, ha keresel egy edzőt/oktatót aki saját lován (lovain) oktat egyénileg, kisebb helyen, ahol nincs bérlovarda, nem tudom a pillanatnyi árakat, de pár éve nem volt sokkal több, mint egy óra osztály, és többet is tudsz fejlődni.
2021. máj. 10. 10:05
 12/20 anonim ***** válasza:
94%

Én az edzővel beszélgetnék el nagyon komolyan. Megmondanám neki, hogy vagy olyankorra ad időpontot, amikor az idegesítő kis mitugrászok nincsenek, vagy a sarkára áll és rendet csinál, mert téged zavar, hogy fizetsz valamiért, és nem tudod nyugodtan élvezni.

Én amúgy a gyerekeknek is beszólnék, ha 1-2 szép kérésre nem reagálnak, bizony felemelném a hangom, és egy életre megtanulnák, hogy engem el kell kerülniük.

Nekem olyanban volt részem, hogy a saját lovamat akarták kiszedni a kezemből, de azt egy pillanat alatt helyretettem, és utána már nem volt ilyen probléma.

Az a baj, hogy a mai gyerekek nincsenek nevelve... Tisztelet a kivételnek.

2021. máj. 10. 10:12
 13/20 A kérdező kommentje:

Valószínűleg a gyerekek megtalálták a kérdésem, ők pontoznak le titeket. :(

Ahogy elnézem egyébként tényleg nem egyedi probléma, és nagyon sajnálom, hogy ti is így vagytok vele. Fontolóra veszem az összes tanácsotokat, illetve, mielőtt továbblépnék egy másik helyre, feltétlen elbeszélgetek az oktatóval kicsit határozottabban. Ha nem segít, tényleg lépek. De ez így nem mehet tovább, hogy hobbiból járok oda, meg azért, hogy tanuljak, a sok gyerek meg elcseszi az összes ott töltött időm.

2021. máj. 10. 11:12
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

12-es válaszoló vagyok.

Merrefelé laksz, merrefelé keresgélsz lovardát? Hol voltál eddig? Hátha tudok érdemben segíteni a megfelelő hely kiválasztásában. Priviben is írhatsz.

2021. máj. 10. 11:16
 15/20 A kérdező kommentje:
Egyébként, mint a kérdésemben is írtam, sajnos abból mégtöbb baj lesz, ha leszidom őket. Csináltam már kedvesen, szigorúbban, az végződött úgy, hogy a kislány elsírta magát (pedig csak határozottan kijelentettem, mikor erősködött, nem akart tágítani, meg már nyúlt volna a lóhoz, hogy menjen innen, nem kell a segítsége). Utána mindenki engem nézett egy utolsó bunkó szemétládának.
2021. máj. 10. 11:16
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Merre keresel lovardát?
2021. máj. 10. 11:38
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Az edzővel kell ezt megbeszélned, hogy attól hogy te felnőtt vagy ugyanúgy igényed van a lóval való foglalkozásra. Nem szeretnél emiatt összetűzésbe keveredni egy kölyökkel vagy szülővel se, így neki kell a békéről gondoskodnia. Nem mellesleg az ő felelőssége, ha egy pulyát vagy akár téged véletlenül megtapos a ló, szóval már csak azért is érdemes erre odafigyelnie.

Magam is edző vagyok, az én szavam szentírás, a lovasok biztonsága érdekében. Előbb fogom a felnőttnek odaadni a lovat, de ha történik valami akkor úgyis rajtam csattan...

2021. máj. 10. 12:12
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Konkrét gyerekmentes lovarda szerintem nincs, de lehet találni olyat, ahol kevesebben vannak.

Pl.:

-a kevésbé népszerű helyek (bár itt azért gyanakodni kell, hogy esetleg az alacsony színvonal miatt nem olyan népszerű

-olyan lovardák, ahol csak bértartás van (ide nyilván kelleni fog egy saját ló, meg egy külsős edző, aki kijár hozzád)

-edző, aki a saját lovain is oktat pár embert a tanítványai mellett (Ha jó az edző akkor ide nehéz bekerülni. Ha meg nagyon könnyen bejutsz, akkor megint csak benne lehet a pakliban, hogy nem épp szakember.)

-kisebb magánlovardák, ahol azért kevés a gyerek, mert eleve kevés a tanítvány

2021. máj. 10. 22:04
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem ilyen durva a helyzet, van kb 3-4 lány kb 14-15 évesek, akik mindíg a lovardában vannak és segítenek, de nem ilyen rámenősek, ha az eddző azt mondja nekem, hogy nyergeljem le a lovat, max megkérdezik, hogy menni fog e vagy segítsenek, ami szerintem jó mert aki még nem boldogul egyedül annak segítenek, de nem úgy hogy "arréblökik", hanem megmutatják, hogy hogy kell, mit hova kell tenni stb. Viszont azokon akiken látják meg tudják, hogy nem tudják hogy mit kell csinálni szó nélkül odamennek és segítenek. Engem különösebben nem zavar, hogy eddzés közben a pálya szélén vannak, leülnek és néznek, és egyszer sem éreztem olzat hogy kritizálnák a lovaglásomat vagy összesúgnak. És eddzés közben a trágyát kihordják a pálya széléről, segítenek a futószáras eddzésen hajtani a lovat stb
2021. máj. 23. 17:00
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Régi kérdés, de jézusom...

Baromira látszik, milyen is ez az új (de)generáció. Kis rohadék neveletlen pisisek.

2010-2014 között jártam lovagolni több helyre is. Soha semelyik gyerek nem merészelt ilyeneket csinálni, nemhogy a felnőttekkel, de egymással sem. Igaz, az oktatók nem lettek volna restek rendet csinálni, mégis hogy jön egy kis szaros ahhoz, hogy hozzányúljon a lóhoz más lovas alatt? Ilyenhez az oktatónak van joga egyedül. Hát bakker. Mintha vezetne valaki, én meg belenyúlkálok a kormányba vagy parkolás előtt kizavarom. Vicc. Mellesleg az én lovardáimban, ahol megfordultam, az edzés része volt a karámból kivezetés, lóápolás, felszerszámozás, lenyergelés, a ló visszavezetése is. Nyilván nem mindig, mert nem egy lovas ült egy lovon egy nap (mondjuk nem is egész álló nap hajtották őket), de külön figyelt rá az oktató, hogy mindenkinek jussanak ilyen alkalmak többször is és akkor neki kellett megcsinálnia. Természetesen segítséggel, ha kellett, de nem nagypofájú, neveletlen kis taknyosokkal, hanem vele nagyon max másik tapasztalt lovassal, aki nem odarontott és kitépte a kezedből az egészet, hanem megkérdezte, mit segítsen.

2021. okt. 23. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!