Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Tönkretesznek. Mit tegyek?

Tönkretesznek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egy jólmenő lovardát vezetek, (vezetnék) egy volt bértartóm, aki sunyi módon elvitte a lovát (mondván biztos bántanám ha egy hétel előtte szólna), majd visszajött párszor, mint aki a barátom, most (vagy már akkor is) azt terjeszti, Nálam éheznek a lovak, nem megfelelő a bánásmód stb. Nyugodt szívvel merem kijelenteni, arany élete van itt a lovaknak. Nem vinném bele a magánéletet, de a testvére akart tőlem valamit, elutasítottam, gondolom innen a bosszúállás, mert nagyon befolyásolható a lány, egy kis depresszióval spékelve.

Mit csináljak, hogy leálljon ezzel? Mivel "beteg" egyszerűen ötletem sincsen.

2021. máj. 5. 09:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
97%
Ha bizonyíték van rá, hogy ilyeneket terjeszt, simán fel lehet jelenteni rossz hírnév keltéséért.
2021. máj. 5. 09:22
 2/17 anonim ***** válasza:
96%

Feljelented jó hírnév megsértéséért és a feljelentésről készült fotót kiteszed a weboldaladra, fb-oldaladra, stb.

Próbálhatsz vele beszélni is, de gondolom esélytelen.

A lovak állapotáról, helyéről remélem vannak fotók és vannak, akik melletted tanuskodnának ha bizonyításra kerül a sor.

2021. máj. 5. 09:24
 3/17 anonim ***** válasza:
95%
Feljelented. Ennyi. A lovardai életről meg gondolom osztasz meg képeket a közösségi oldalakon, szóval láthatják az emberek, hogy mi az igazság. Nyilvános vitába nem mennék bele, mert az eléggé primitív szokás.
2021. máj. 5. 09:41
 4/17 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Nagyon sajnálom a történteket! :(

Sajnos nem vagyok jártas a dologban, de én úgy gondolom, hogy ez már a feljelentés kategória!

Sok sikert.

2021. máj. 5. 09:43
 5/17 anonim ***** válasza:
86%
Pereld be lopásért, rágalmazásért, jó hírnévhez való jog megsértéséért. Lehet, hogy még kártérítést is kapsz, ha eldramatizálod kicsit. Amúgy ez inkább a törvények, jog, vagy az emberi tulajdonságok kategória lenne. :)
2021. máj. 5. 09:53
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez inkább "Emberek" témakör.

Üzletrontás, rágalmazás, vannak erre jogi kategóriák.

De a nyilvánosságot javaslom inkább. Nyugodtan mehet erről Facebook-poszt, akár videó is, amiben reagálsz a hírekre, vagy körbejárod a lovardát, bemutatod a dolgokat. Nem is kell szóba hozni feltétlen a rágalmakat, csak bemutatod ismeretterjesztő, érdekesség jelleggel, hogy nálad minden milyen szépen és jól megy, és beszélsz közben szakmai dolgokról.

Lényeg, hogy ha a nyilvánosságot bevonod, maradj nyugodt, de tényszerű. Hazudik az illető? Igen. Neked van igazad? Igen. Akkor nincs mitől félned.

2021. máj. 5. 10:01
 7/17 anonim ***** válasza:
30%

Én meg azt gondolom, hogy mindenki olyan butaságokat beszél amiket akar. Saját magát járatja le. A saját szavahihetőségét és presztízsét játssza el.

Különben is hihetetlennek tűnik, hogy egyetlen alaptalan véleménynek akkora hatása lenne hogy tömegesen forduljanak el tőled. Vagy valami híresség?

Mutasd be, hogy téved. Készíts weboldalt (vagy facebook csoportot). Tölts fel képeket. Szólítsd meg a többi partneredet, hogy írjanak véleményt.

2021. máj. 5. 10:04
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
#7 nem feltétlenül. Ha valaki rágalmaz és jó hírnevet sért meg téves információk, hazugságok terjesztésével az már büntetőjogi kategória, ehhez senkinek nincs joga. Persze lehet mondani, hogy saját magát minősíti, ami igaz is, de az illetőnek ezzel akár komoly üzleti hátrányt is okozhat jelen esetben. Az emberek nagy többsége pedig általában utánajárás nélkül könnyen elhisz mindent, fogékony a pletykákra, a rossz nyelvek által mondott szavakra. Alapvető emberi tulajdonság, megvezethetőség. Reflexiót viszont valóban készíthet, amiben a rágalmazással szembeni valóságot mutatja be, de én azért a törvényi utat sem hagynám ki ebből.
2021. máj. 5. 10:10
 9/17 anonim ***** válasza:
28%

7-es vagyok.

Bírom megint ezt a lepontozósdit már megint... Lényegében azt tanácsoltam mint az előttem szóló (bár amikor elkezdtem írni akkor még nem volt ott a hozzászólása). Ő 100%, én 27%.

#8: Pontosan az a probléma, hogy van ilyen büntetőjogi kategória, hogy rágalmazás. Inkább legyen gondolat-, meg szólásszabadság. Aki meg hazudozik azt körbe kell röhögni. Az erkölcsöt meg soha nem szabad a jogból levezetni. Szegregáció, Zsidó törvények, stb mind-mind jogszerű volt. Az embereket meg nem kell maguktól megvédeni. Nem jó az az érvelés, hogy nem szabad hazudni, mert az emberek hülyék és elhiszik. Sőt, lusták és nem szeretnek megalapozott döntéseket hozni. Hát akkor az az ő bajuk, nem?

2021. máj. 5. 10:23
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha volt bértartási szerződés, ahol ki volt kötve felmondási idő és sunyi módon vitte el a lovat, annak is simán lehetne jogi következménye, amennyiben nem tudja bizonyítani, hogy a lova nem volt biztonságban, verték vagy éhezett.
2021. máj. 5. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!