Ló sütés? (Bővebben lent)
Vettünk egy lovat. Sajnos nagyon rossz állapotban volt, így nem láttuk hogy sütve lett volna, de őszintén nem is érdekelt.
Most hogy elkezdett kikerekedni, és vedleni felfedeztük a sütést. Sehol semmi infót nem találtunk.
Nyeregtájékon ha szemből állunk a lónak jobb oldalt S0 vagy SC (nem látni pontosan) majd 2 szám. Ez egyben. Aztán a 2 számjegy alatt még 2 szám... a baloldakt pedig a bélyeg, amit nem látunk pontosan, és annak bal oldalán szintén valami ami nem látszik... remélem így érthető volt. Esetleg valaku megtudná fejteni? Privátban leírom az egészet.
Nyereghelyen sütik az egy adott fajtába tartozó tenyésztett csikókat. Ebben az esetben a csikó viseli a fajtabélyegzőt, a születés évének utolsó két számjegyét, valamint a csikószámot. A legtöbb fajtánál bal oldalon van a fajtabélyegző és a csikószám, a jobb oldalon az évszám utolsó két számjegye.
1-es a lovakat sütni szokták.
A marhákat billogozzák.
Kérdező megpróbálok utánanézni a fajta bélyegzőnek ami a betű jel.
Ismerős csak most nem jut eszembe hogy melyik fajtánál jelzik.
Tisztavérű lónál szokták nyereghelyen sütni de vannak nagyon különlegesek a lapockán sütött a legritkább. Ilyen sütést a tisztavérű rendkivüli ősökkel rendelkező és jól képzett lovakat sütik lapockán. Combon sütött ló a vezetett vérvonalú lovak leszármazottja igen nagy értékű lovak és nagyon különlegesek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!