Jó így a tanügetés?
Nagyon sokszor elfelejtik egyébként mondani, hogy nem csak ellazulni kell.
Mert hiába lazulsz el, ugyanúgy pattogsz, ha csak vagy lovon mint egy zsák.
Minimális támasz (szorítás) kell a lábakkal, hogy a térded, combod szépen az oldalára simuljon a lónak és amit mindig elfelejtenek mondani...
Hogy kövesd a ló mozgását.
A seggedet magad alá kell húzni és előre fele hullámzó mozdulattal (lótól függ pontosan hogyan) kell követni és ezt lazán.
Szerintem elmagyarázni nem is lehet pontosan.
Ha nagyon nem érzel rá a mozgásra, akkor ha olyan a ló akár szabadon is, egy kézzel szorítsd magad a nyeregbe. Érezd át azt a "formát" amit a derekaddal le kell írnod és szépen lazíts a kezeden viszont derékkel próbáld tovább követni azt a mozdulatot.
Valakinek ez segít, mert másképp nem érzi, hogy pontosan mit is kellene éreznie és hogy mozduljon.
Illetve amit már írtak, hogy lassú tempóba gyakorolgasd, nem baj ha csak csoszog a ló, mert úgy nem dob akkorát és jobban ráérzel, hogy hogyan is kell mozdulnod.
Ha nagy mozgású a ló ott igen, kellhet a combbal való rászorítás finoman mert elszállsz akkorát dob, de iskola lovak általában nem ilyenek szerencsére.
Sokat gyakorolj, eleinte kengyel nélkül.
Kengyel nelkul is ugettem mar sokat, de azt mondta az edzom, hogy jo ulesem van. Olyankor egyebkent az volt a problemam inkabb, ott azert "szoritottam", mert csuszkaltam oldalra a lorol, jobbra-balra. Nagyon a kengyelbe nem terhelek, marmint nem az tart egymaga konnyu ugetesben sem, tanugetesben is csak annyira terhelek bele, hogy leszoritsam a sarkamat.
Szoval ugy a mozgas meg van, fel tudom venni a lo ritmusat (bar nagyon kenyelmes hatu lovon lovagolok mostanaban), csak nem tudom, hogy a combbal mennyire kell szoritani, ha kell egyaltalan. Amikor nagyobbat lep a lo, vagy megbotlik, olyankor hasznat veszem ennek, mert nem huppanok bele olyan erovel a nyeregbe, mint a combom nelkul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!