Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan hozzak szárra egy lovat?

Hogyan hozzak szárra egy lovat?

Figyelt kérdés

Nem szoktak vele száron dolgozni, így ha kérem tőle nem is csinálja meg. Mit tehetnék vele, hogy lejöjjön?

16/L

2010. aug. 21. 13:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez lótól is függ, de én azt tapasztaltam, hogy hónapok kemény munkája, míg száron tudsz dolgozn vele. Sokat kell hajlítgatni, rágatni.
2010. aug. 21. 13:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Ezt lova válogatja, de ha soha nem dolgoztak még vele így, akkor szánj rá egy jó pár hónapot.

Megpróbálnám leírni, hogyan kell, de egyszerűen nem tudom szavakba önteni. Fontos, hogyha pályán lovagolsz ne csak körbe körbe menj, hanem folyamatosan csinálj kisköröket, nagyköröket, kígyóvonalakat, váltsd a köröket, hogy a ló ne legyen feszes, ellazuljon, hajlékony legyen. Gyakoroljátok a külső és belső állítást. Vágtázni is csak nagykörön először. A tempó lendületes legyen, tehát ne vonszolja magát,és ne is rohanjon.

Van, hogy finoman játszani kell a zablával, van hogy elég csak az előrehajtó segítség, közben pedig a szár tart. Minden lónál más, hogy hogyan tudjuk azt elérni, hogy támaszkodjon. Ezt ki kell tapasztalni.

2010. aug. 21. 13:50
 3/4 A kérdező kommentje:
Régen volt, hogy lejött.Csak most, hogy nem kérik tőle nemc sinálja.Köszi a váalszokat
2010. aug. 21. 13:55
 4/4 anonim ***** válasza:
nos ha azt akarod hogy száron menjen (támaszkodjon) akkor meg kell találni h mi a jó neki .általában félfelvételeket kell csinálni a belső szárral míg a külső szárral tartasz ,de van olyan ló ami azt szereti ha békénhagyják és ha nyugodt marad a kezed, kezd el száron menni
2011. márc. 26. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!