Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Gerincferdüléssel lehet...

Gerincferdüléssel lehet lovagolni?

Figyelt kérdés

Gyermekkorom óta gerincferdülésem van. Most 23 éves vagyok, tehát már végbement a csontfejlődés. Az orvosom szerint így javítani már nem lehet a ferdülésen, legfeljebb rontani.

A kérdésem az, hogy így el lehet kezdeni hobbi lovagolni? Nem futószárazás a cél, hanem önálló lovaglás. Úgy tudom a lovaglás alapja a helyes testtartás, de én nem tudok tökéletesen egyenes testtartást felvenni, ez a problémám. Ki tudom húzni magamat nagyjából egyenesre, de az nekem kényszerű testtartás, befeszülnek az izmaim tőle.

2021. ápr. 8. 15:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja mert a kettes hülyeséget írt. Nyugi, nem kell emiatt aggódnod.
2021. ápr. 8. 19:29
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Kérdés milyen mértékű? Nekem is van, kb 40 éve, és lovagolok (hobbi szinten) hátam sose fájt, kb 50 éves koromig :-) azóta néha fáj, de nem a lovazástól hanem a sok széken üléstől. Tornával rendbehozom. Nézz utána a gyógytornának, a gerincferdülés kezelhető/javítható gyógytornával!!! A gyógytorna amúgy is nagyon hasznos, sok fájást meg tud szüntetni ám. Akár neten is érdemes, de mégjobb ha először elmész megtanulni a gyakorlatokat. Én mondjuk úsztam elég sokat lehet az tett jót. SZóval sztem nyugodtan, csak tornázz és/vagy ússz is mellé!

2021. ápr. 12. 12:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!