Gerincferdüléssel lehet lovagolni?
Gyermekkorom óta gerincferdülésem van. Most 23 éves vagyok, tehát már végbement a csontfejlődés. Az orvosom szerint így javítani már nem lehet a ferdülésen, legfeljebb rontani.
A kérdésem az, hogy így el lehet kezdeni hobbi lovagolni? Nem futószárazás a cél, hanem önálló lovaglás. Úgy tudom a lovaglás alapja a helyes testtartás, de én nem tudok tökéletesen egyenes testtartást felvenni, ez a problémám. Ki tudom húzni magamat nagyjából egyenesre, de az nekem kényszerű testtartás, befeszülnek az izmaim tőle.
Szia!
Kérdés milyen mértékű? Nekem is van, kb 40 éve, és lovagolok (hobbi szinten) hátam sose fájt, kb 50 éves koromig :-) azóta néha fáj, de nem a lovazástól hanem a sok széken üléstől. Tornával rendbehozom. Nézz utána a gyógytornának, a gerincferdülés kezelhető/javítható gyógytornával!!! A gyógytorna amúgy is nagyon hasznos, sok fájást meg tud szüntetni ám. Akár neten is érdemes, de mégjobb ha először elmész megtanulni a gyakorlatokat. Én mondjuk úsztam elég sokat lehet az tett jót. SZóval sztem nyugodtan, csak tornázz és/vagy ússz is mellé!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!