A lovam megrúgott egy kislányt a lovarda területén, kellő figyelmeztetés mellett. Mire számítsak?
Ma reggel éppen hoztam ki a lovamat a boxból, kikötöttem, elkezdtem leápolni, utána a nyergemet hoztam ki a szekrényből, illetve csak elindultam érte. Mindeközben egy pár érkezett meg a kislányával, érdeklődtek, hogy lehet-e lovagolni. A lovarda bejáratánál, és a lovardába is vannak szétszórtan olyan figyelmeztető táblák, hogy: “Az állatokat etetni tilos! Kérjük, fokozottan ügyeljenek a lovakhoz való távolságra.” A kislány elkezdett őrjöngeni és toporzékolni, hogy ma miért nem tud lovagolni?!
(Azért nem tudott, mert előre bejelentett időpont szükséges hozzá, ami a lovarda honlapján nagy betűkkel ki van írva, és elméletileg, az alapján találtak rá a helyre.) A lovam mögött is toporzékolt, és az egyik oktató rá is szólt, hogy álljon el a ló mögül, erre a kislány kiakadt és sírni kezdett. A lovam megrúgta, de nem lett semmi baja a gyereknek, csak hátraesett, nem is volt nagy rúgás, csak az egyik lába ért hozzá a lónak a kislányhoz. Én mindeközben bent voltam a nyergesbe, de hallottam mindent, azt is, ahogy az edző rászólt, hogy menjen onnan. Amikor a kislány elkezdett sírni, akkor kimentem és megkérdezte tőlem az apuka, hogy: “ Kié ez a mocsadék ló, aki megrúg egy gyereket? Miért nincsenek betanítva? “ Eléggé durván rávágtam, hogy: “ Enyém, és nem mocsadék, a ló menekülő állat, és ha félelemben érzi magát, védekezik. “ Ezután azt mondták, hogy fel fognak jelenteni, és várjam a következményeit. “ Még gyorsan, mikor kifele mentek utánuk mentem és megmutattam nekik, a figyelmeztető táblát. Erre csak annyit mondtak, hogy: “ Ez nem mentség. Viszontlátásra! “
Most mi lesz? Pénzbírság? Egyáltalán ilyenért fel lehet jelenteni valakit?
Én úgy gondolom, hogyha valaki belép egy lovardába, akkor legyen tisztába ezekkel.
Sziasztok!
Nem, egyenlőre semmi, mintha mi sem történt volna. Remélem így is marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!