Lovat szeretnék de apám nem engedi, ötletek?
Nos régóta lovakkal foglalkozom meg járok rendszeresen lovardába.
Kiskorom óta szeretnék egy saját lovat, csak apám nem engedi, mivel ő nem szereti a lovakat és szerinte nagy felelőtlenség.
Pedig sokat utána olvastam, átfutottam minden lovakkal kapcsolatos oldalt, tartásuktól kezdve a gondozásukig.
Anyámat meg nem érdekli ez az egész.
Kikészülök, régi álmom ez és nem támogatnak benne.
Mit csináljak, hogy lehessen lovam?
Természetesen az én pénzem lenne, egy forintot se kérnék tőlük kölcsön.
Kis faluban lakunk, nagy udvarral.
Hobbi lóként szeretném.
19 vagyok és nem tudom mit tegyek..
Tegyük fel megvetted a lovat. Miből óhajtod eltartani? Mert még otthontartva is havi 40-50 ezer, bértartásban még drágább. Ráadásul otthon hogy tervezed? A nagy udvar nem elég, minimum fél hektár kell, amin tud legelni, illetve lóbiztossá is kell tenni, istállót, takarmánytárolót, trágyatárolót kialakítani. Ez mind pénzbe kerül, meg rohadt sok munkába, vagy te fogod keverni a betont a két kis kacsóddal? Többszáz kilós bálákat gurítani, szénát hordani ki fog?
Aztán ott van, hogy akkor a családnak is néznie, szagolnia kell a lovat, akármennyire is igyekszed tisztántartani, azért lehet érezni és még ha nem is büdös, van akit zavar.
Mit dolgozol van, napi legalább 3-4 órád a lóval foglalkozni? Szerintem várj pár évet, ha már elköltöztél otthonról azt tartasz, amit akarsz.
25 évet vártam az első lóra, én is kiskorom óta szerettem volna. Szerintem még néhány évig várj a lóvétellel. Először kezdj el dolgozni, legyen saját kereseted, hogy ha esetleg komolyabb baja lenne a lónak ki tudd fizetni az akár 500ezres számlát is gond nélkül és ne a szüleidhez kelljen fordulni.
Otthon tartani lehet, hogy elsőre jobban hangzik, de nagyon sok lemondással jár. Nem mehetsz el akármikor csak úgy nyaralni, minden nap, minden hétvégén reggel, este meg kell csinálnod a ló körüli teendőket, neked kell beszerezned a kajáját, neked kell etedned. Ha el is utazol gondoskodnod kell arról, hogy olyan embert bízz meg az ellátásával, aki felismeri, ha esetleg bekólikázik és azonnal tud állatorvost hívni, stb..
A lónak nem csak a vételárát fizeted ki, hanem havi szinten 25-60ezret a tartására, mellette plusz költség, hogy körmölni is kell 6-7 hetente, esetleg patkolni, ott vannak az oltások költségei is, ha bármi baj történik állatorvost kell hívni, meg ugye a felszereléseket is meg kell venni.
Már arra is elég sok pénz elmegy, hogy megtaláld a megfelelő lovat. Gondolok itt az úti költségekre, ha az ország másik végébe kell elmenni megnézni a szimpatikus lovakat. A ló hazaszállítása is eleg sokba kerülhet a km-ek függvényében.
Ha esetleg javítani szeretnél a lovaglásodon, akkor az edzőt is fizetni kell. És ha nem tudsz a lovadnak nagy helyet biztosítani, akkor napi szinten le kellene mozgatni, ami ugye idő.
Ha útlevél nélküli lovat veszel, és el akarod készíttetni az útlevelét az is legalább 50ezer.
Ha pedig tovább szeretnél tanulni, akkor azt is számításba kell venned, hogy lesz-e ezekre időd suli mellett, megéri-e lovat venni, ha heti kb. 1-2 alkalommal tudnál csak foglalkozni vele.
Szerintem semmiképp se add fel az álmaidat, én a szüleidre sem haragudnék a helyedben, azért mert jelenleg nem támogatják ezt az ötleted. Régen nekem is azt mondták, hogy majd veszek, ha már dolgozok. Így utólag visszagondolva teljesen megértem őket. Nagy felelősség egy ló tartása.
Kitartást és türelmet az álmaidhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!