Lovat szeretnék de apám nem engedi, ötletek?
Nos régóta lovakkal foglalkozom meg járok rendszeresen lovardába.
Kiskorom óta szeretnék egy saját lovat, csak apám nem engedi, mivel ő nem szereti a lovakat és szerinte nagy felelőtlenség.
Pedig sokat utána olvastam, átfutottam minden lovakkal kapcsolatos oldalt, tartásuktól kezdve a gondozásukig.
Anyámat meg nem érdekli ez az egész.
Kikészülök, régi álmom ez és nem támogatnak benne.
Mit csináljak, hogy lehessen lovam?
Természetesen az én pénzem lenne, egy forintot se kérnék tőlük kölcsön.
Kis faluban lakunk, nagy udvarral.
Hobbi lóként szeretném.
19 vagyok és nem tudom mit tegyek..
Nekem van egy ötletem:
ne akarj lovat!
Szerintem 19 évesen már elég felnőtt vagy ahhoz, hogy ha lovat akarsz és meg is tudod szervezni a gondozását, akkor legyen lovad. De egy családban alkalmazkodni kell, azaz ha apád nem akar, hát nem akar, nem lehet ráerőltetni, még csak indokolnia sem kell.
Én 30+-osként 1,5 évet vártam egy kutyára ezért, mert akkorra érett meg a helyzet, hogy minden velem együtt élő családtag elfogadja. (Nem, nem kell "szeretniük", de az "ok, megtűröm anélkül, hogy minden nap elmondanám, hogy mennyire NEM akartam" szintig minden családtagnak el kell jutnia, ha egy új állat kerül a házhoz, legyen az ló vagy egy törpehörcsög.)
Ha 19 éves vagy, a saját pénzedből akarod, és meg te gondoznád is, akkor mi a jó istenért kell meggyőznöd apádat? Felnőtt nő vagy.
Apropó, gondozás. Biztos, hogy rendesen átnézted te azokat az oldalakat? Mert a ló tartás, hát, hogy is mondjam, nem a legjobb hobbi. Unkatesóméknak van lova, vázolom a helyzetet: minden szarral elkényeztetik a kis csajt - lásd: ló -, az anyja legszívesebben az állat közelébe nem menne, mert fél tőle, az apja gondozza a lovat, de most, hogy ő covidos, z anyjának kell, aki meg ugye fél tőle, és nem is akarja csinálni. Unokatesóm kb. 2 hónap alatt unta meg, de, legalább már lovuk is van. :)
Szerintem fogalma sincs arról, hogy mennyibe kerül havonta csak az etetés, állatorvos, stb. stb....
Álmodozó!
Én azt se hiszem el, hogy pármillát összegyűjtött gimis korában.
Én úgy értelmeztem ("nagy udvarral"), hogy otthon akarnád tartani. Ez esetben igaza van apukádnak, mert hatalmas felelőtlenség. Ugyanis amíg suliban vagy, ki van a lovaiddal? Hoppá, gondolom lovászt már nem terveztél keresni.. hogy miért nem? Fiatalként gondolod te majd le tudod rendezni ha visszabeszél? Mert a lovászoknál előfordul. Anyagiak, stb. Már mindjárt a szüleiden lenne egy csomó felelősség anyagi téren is.
Hiába spóroltad össze a pénze, ha nem tudsz mindig a ló tartásához elegendőt megkeresni, márpedig erre nem lesz időd a suli és a lovaglá mellett, csak mondom, maximum nyáron, dehát nem csak nyáron van a ló ugye..
Bértartásban megoldható lenne, de akkor is a legutóbbi szempont érvényben marad, hogy egyszer csak elfogy a pénz, és akkor mi lesz? Szülők. Mert nem lesz időd munkával megkeresni, hacsak a sarokra nem állsz ki... kenyeret osztani.
Érted mi a probléma?
Én úgy győztem meg a szüleimet, hogy komolyan gondoltam. Eldöntöttem, hogy ebből szeretnék megélni, és így máris támogattak. Isten áldja őket, hogy nem vettek addig lovat amíg nem gondoltam ilyen komolyan! Mert a szempontomból, a fejlődés miatt szükséges 'rááldozni', amíg később más lovait nem lovagolhatom, de szerintem hobbyból teljesen felesleges, és felesleges anyagi kockázattal jár. Elmész egy lovardába, van kedvenc lovad, lovagolsz, közel ugyanazt kapod, csak nem költesz rá annyit, és nem vagy felelős érte, elmehetsz nyaralni amennyi időre szeretnél, stb. Ha beteg vagy nem mész ki.
Én heti 6x megyek ki min., nem csak a sajátjaimon ülök, akkor is ha beteg vagyok (bár ha nagyon szarul vagyok 1-2 napot kihagyhatok, többet nem), 2 évente 1 hétre megyek nyaralni. Folyamatosan képzem magam és mindent beleadok, hogy később meg tudjak ebből élni.
De hobby lovasként? Csak akkor vegyél lovat hobbyból, ha folyik a pénz a csapotokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!