Kezdőoldal » Állatok » Lovak » 17 évesen milyen díjugrató...

17 évesen milyen díjugrató versenyszámban indulhatok?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Kezdő Lovas vagyok, 17 éves. Még nem versenyeztem, de már pár hónapja nézünk versenylovakat és próbálom is őket, mivel el szeretnék kezdeni versenyszerűen díjugratni. Viszont mivel még kezdő vagyok, nem értek hozzá, ezért kérem a segítségeteket. Azt olvastam 18. életévemig versenyezhetek ifiben, a kezdő vsz.-ban már nem is indulhatok. Viszont így ahogy egyre idősebb vagyok, egyre nehezebb és magasabb vsz.-ban lehet csak indulnom? Viszont azt nem értem vannak idősebb lovasok akik ugyanúgy kezdőben is versenyeznek. Most akkor ez hogy van?😅 És én 17 évesen mikben indulhatok?

2021. febr. 14. 20:07
 1/6 anonim ***** válasza:
27%
Álmodozásban indulhatsz.
2021. febr. 14. 21:11
 2/6 anonim ***** válasza:
68%

Na. Természetesen mivel kezdő vagy és még lovad sincs, akivel összeszoktál volna, ez jó messzi cél még neked, legalább több hónapra van.

Induljatsz nyitott versenyszámokban, kezdő és amatőr verseny számokban is. Amíg nincs REVer (rajtengedély vizsgád), addig csak felkészítőszámokon vehetsz részt.

2021. febr. 14. 21:34
 3/6 anonim ***** válasza:
94%

Ha kezdő vagyok, akkor a versenyzés sajnos még messze van. Ha elkezdesz lovagolni akkor majd úgyis lesz edződ, ők értenek ehhez, mindent el fog neked mondani.

Nem szeretnék kéretlen tanácsot osztogatni, de kezdőként nem jó ötlet lovat venni. Pláne nem olyat, amelyik versenyzik, mert nagy rá az esély, hogy nem fogja eltűrni a kezdő hibáidat és sokat is fogsz rajta rontani, ezáltal mire versenyre mehetnél, a ló már nem lesz azon a szinten.

2021. febr. 14. 23:22
 4/6 A kérdező kommentje:

Bocsánat, ha félreértés volt, de nem úgy értettem hogy kezdő Lovas, hogy nem rég óta lovagolok😅már 6 éve rendszeresen lovagolok, és már 1 méteren ugrottam. Viszont még nem versenyeztem, ezért szeretnék tovább lépni. Van egy komolyabb edzőm, aki fel tudna emelni, csak még nem minden világos ebben a témában, azért kértem a segítségeteket. Nagyon szépen köszönöm az első válaszolónak, köszönöm hogy ilyen értékekkel rendelkezel, hogy ilyen bölcs választ adtál!!😉nem is tudom mi lenne velem nélküled

A tobbieknek Koszonom a normális válaszokat, elnézést ha felreerthetoen írtam ki a kérdést😄

2021. febr. 15. 13:51
 5/6 A kérdező kommentje:
Most tavasszal valószínűleg megszerzem a REV-et is, csak nem értettem teljesen hogy kapcsolódik a versenyszámokhoz az életkor, ezt szerettem volna megtudni.
2021. febr. 15. 13:54
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Biztos jó az edződ, miért nem őt kérdezed? Mindent tudni fog, pl. azt is, hogy ha nincs lovasszövetségnél regisztrált edző-tanítvány viszonyod, akkor REV-re se mehetsz, de még csak szabadidős versenyre se. Lehet próbálkozni, itt-ott elnézik, ha egyedül, vagy haverokkal melegítesz, de sok helyen rögtön kiszúrják és lezavarnak a melegítőpályáról, nem engednek indulni, a nevezési díjat persze ki kell fizetni, hiszen nem mondtad le időben.

Ja, és hiába töltöd be a 18-at, kezdő lovas státuszt kapsz a REV után, amíg abból ki nem lépsz kell a regisztrált edző. Keress egy ilyen edzőt! Akkor nem a GYK-n kell kérdezgetned, és segít neked elindulni. Tudni fogod az miben indulhatsz.

Lehet hogy kifogod a laza versenyrendezőket és sikerül valamiben elindulnod, de hidd el, nagyon rossz amikor hazaküldenek.

2021. febr. 16. 21:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!