Szabad úgy lovasokat oktatni, hogy konkrét végzettsége nincs hozzá a ló tulajdonosának?
Régen jártam egy lányhoz, van 7-8 éve is. Az udvarukban lovagoltam oktatásban gyanánt, ő is fiatal volt, még gimivel se végzett és értelem szerűen pénzt is kért érte. Viszont egyszer mondta, hogy nem nagyon tudok már menni mert valami jogi gondjai lettek ebből. Régi sztori, nem emlékszem pontosan.
Ez tényleg 'illegális'? Vagy valami másra gondolhatott (pl leesett nála valaki(?)).
Aha,értem és köszi a válaszokat.
Ha jól tudom teljesen idegeneket nem vállalt, max ismerős ismerősének gyerekét meg ilyenek. Meg egy óra talán 1500ft volt szóval nem nagyban akarta csinálni, csak kb 20000ft havonta pluszban egy tininek sosem jön rosszul.
Igaza van Bödőcsnek, a magyar egy papíralapú létforma :D
Szerintem nem ahhoz fontos a papír, hogy okítgasson valakit szívességből. Akit az apukája szerelni, bütykölni tanít az sem kéri számon, hogy van-e róla papírja. Vállalkozói engedély kell, el kell indítani magát vállalkozást -egyeni vállakozás, vállalat... Az állam úgyis meghatározza, hogy milyen "papír" szükséges egy adott tevékenység végzéséhez. Azt kell megszerezni. Önmagában attól, hogy lenne is végzettsége hozzá, attól még nem azt jelenti, hogy jogilag, adóügyileg is taníthat azonnal.
Itt az a gond... Hogy nem derül ki valóban ért-e hozzá, és sokszor azok sem értenek igazán, akiknek edzői papírjuk van. Hát még azok, akiknek csak egy okjs oktatói papírjuk van, 90%uk nem ért egyáltalán hozzá.
Most a pénzügyeket teljesen figyelmen kívül hagyva mondom.
A lovasok nagy része azt hiszi tud lovagolni, mert mêg nem találkozott azzal a tudással, amit nem ismer. Szörnyű, de rengeteg olyat láttam, hogy hetente versenyzik, sorban rontja el a lovakat.
Plusz dolog az, hogy attól még, mert valaki tud lovagolni, nem feltétlen tudja átadni jól a tudását.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!