Milyen fajta lovat ajánlotok haladóknak?
Életem első lova lenne. Most kezdtem a vágta gyakorlását.
Szerintetek hogy még csak itt tartok meg éri a ló?
Ha igen milyet?Mindenképpen heréltet szeretnék.
Lovacskázás alatt azt értem, a hogy a lovas tudja a 3 jármódot, de kb utazik a lovon. Képtelen összébbszedni, legalább normális támaszkodást megtalálni, nem használja rendesen a segítségeket pl hagyja, hogy kör lovaglásakor a fara kitérjen, esetleg elvigye a ló vállán (amikor 0 a hajlítás és a ló úgy fordul, mint egy busz) vagy hagyja a lovat vánszorogni, ütem alatt járni (ilyenkor botladozhat is).
A legtöbb esetben a bizonytalan ülés a gyökere mindennek, amíg az nincs rendben, addig a segítségadások és a szárkezelés se lesz jó. Illetve sokan ráhagynak dolgokat a lóra, pl hogy a kanyarokat lecsapja és egy idő után azt veszed észre, hogy egyre szűkebb lesz az egész lovarda lovaglása, de ez megint a segítségadások és a szárkezelés bizonytalanságából fakad, illetve hogy sokan képtelenek felfogni, hogy itt a lovat is nézni kell már, hogy ő hogyan lesz hajlékonyabb, átengedőbb, erősebb, gyorsabb... est és nem csak magunkkal foglalkozni.
Sokan megállnak a lép-üget-vágta tudásnál, mondjuk terepen tekeregni sokszor nem is kell több, de azért egy alap lovastudáshoz hozzátartozik az is, hogy az ember tudja mit kell csinálni egyes esetekben, hogy rendbe tegye a lovat.
Miért ne visíts a lovon. Szerintem tökéletesen szemlélteti.
Sssaszem, te szellemi fogyatékos vagy?
Ne haragudj, de a témába egyáltalán nem vágó, összeszedetlen, értelmetlen, gyakorlatilag nagyrészt saját magaddal beszélgető kommentjeid elég furcsák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!