Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen fajta lovat ajánlotok...

Milyen fajta lovat ajánlotok haladóknak?

Figyelt kérdés

Életem első lova lenne. Most kezdtem a vágta gyakorlását.

Szerintetek hogy még csak itt tartok meg éri a ló?

Ha igen milyet?Mindenképpen heréltet szeretnék.

2020. nov. 1. 10:59
1 2 3
 11/29 Sssaszem ***** válasza:
19%
Ez nem eset jól. Na jó nem mindenki tudja kiülni a bakolásait. Elég Kedves előző. Ne trollkodj. Legyen már valami betegség, akkor szükségem van lovaglásra.
2020. nov. 5. 08:12
 12/29 Sssaszem ***** válasza:
23%
Mi a francot csinálja, ha ennyire imádok lovagolni? Nem sportolok mást, Szeretem a lovakat.
2020. nov. 5. 08:13
 13/29 Sssaszem ***** válasza:
0%
Én is vissza trollkodtam, normális válaszokat kérünk. Nem ilyen leosztást.
2020. nov. 5. 08:13
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Sssaszem!

A legbirkább ló is bakolhat, pl örömében vagy mert megijedt valamitől, azért azt ne felejtsük el, hogy a ló menekülő állat, de magát a bakolást kismillió ok is kiválthatja, pl eü probléma, rossz lovas (pl tépi a száját és ezért a ló ellenszegül), kényelmetlen felszerelés vagy csak a maga agymenése.

Lovon sose visítunk, ez a legelső amit a lovasoknak megtanítok, mert az csak "olaj a tűzre", ha egy ló megijed és te visítozol a hátán, akkor még jobban erősíted a pánikját. Szóval szépen kussba kell maradni és lehetőleg nem bepánikolni, hátradőlni, fentmaradni.

Akinek stabil az ülése nem okozhat gondot egy két bakugrás kiülése. Szóval ha úgy érzed, hogy ez neked problémát okoz, akkor vissza kell nyúlni az alapokhoz és sokat kell kengyel nélkül lovagolni, akár futószáron is. Szép sport a lovaglás, ne hagyd abba, de vannak bizonyos dolgok, amiket nem szabad kihagyni és bizony vér és könnyek, mire stabil vagy a lovon, de nem is fog egy kis hisztitől elszállni mint a győzelmi zászló.

2020. nov. 5. 08:40
 15/29 Sssaszem ***** válasza:
23%
Köszi, hogy kulturáltan leírtad nekem, ment a zöld kezecske. Szerencsére nagyon jó az egyensúlyom, ezért nem okoz sok ha megbotlik a lovam vagy bármi. Csak elmondtam a véleményem a bakolásról. Más sport meg könnyebb, mert nem élőlénnyel vagy. Sajnos a lovaglásban az a rossz, hogy nem olyan, ami úgy megy mint a karikacsapás.
2020. nov. 5. 09:22
 16/29 Sssaszem ***** válasza:
23%
Nekem az orvos javasolta a lovaglást eü okokból és kész. Abba ne menjünk bele, hogy miért lovagolok eü okokból.
2020. nov. 5. 09:23
 17/29 Sssaszem ***** válasza:
0%
Kedves utolsó! Hozzád nem mennék lovagolni. Sajnálom. Ez van ez az én dolgom, hogy miért van szükségem lovaglásra.
2020. nov. 5. 09:27
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha jó lenne, nem sikítoznál egy prédaállaton.
2020. nov. 5. 09:27
 19/29 Sssaszem ***** válasza:
0%
Kedves Utolsó! Melyik lovardában vagy edző? Ha szabad kérdeznem.
2020. nov. 5. 09:35
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Eü okból is lehet lovagolni, de normális edző, amíg nem vagy stabil nem enged el futószárról, mert konkrétan az életeddel játszik. Pl valaki azért lovagol, mert segít rendbe rakni a tartását, de ahhoz az is hozzá tartozik, hogy erősítjük a comb és törzsizmait, mert gerincet alulról felfelé lehet rendbe rakni. Meg van a terápiás lovaglás, amikor valami szellemi vagy olyan eü baja van a delikvensnek, amire terápiaként javasolt. Viszont ott képzett terápiás lovak és terapeuták vannak. Megmondom őszintén hozzánk járt egy spektrumzavaros fiú, nagyon igyekeztem türelmes lenni vele, bőven komfortzónáján belül maradtunk, egy nagyon türelmes lovon, de egyszerűen annyira lefárasztott 1-1 alkalom, hogy inkább lovasterápiás helyet javasoltam nekik, ahol csak szépen elsétálgatnak, meg tornáznak, ha épp a gyereknek kedve van hozzá, egyrészt eléggé telt ház van, inkább olyan lovasnak adok időpontot aki meg is szeretne normálisan tanulni lovagolni és nem csak lovacskázni körbe körbe.

És azt is megmondom, hogy a legtöbb gyereklovasnak az akadálya a szülője, mert a gyerek hisztizik, hogy izomláza van, a szülő mondja, hogy legyen lightosabb az edzés, közben meg vergődik, hogy miért nem vágtázik még a gyerek, meg viszem terepre 2 év után. Ilyenkor nagyon türelmesen próbálom elmagyarázni, hogy heti 1 alkalomtól nem kéne csodát várni, főleg úgy, hogy nem kérhetek semmit a gyerektől, mert semmi nem tetszik neki, pedig minden az ő érdekét szolgálja.

2020. nov. 5. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!