Ezek alapján milyen lovat ajánlanátok nekem? (milyen fajtájú, milyen magas, hány éves, stb.)
Itt van pár információ rólam:
- 16/lány vagyok
- 6 éve lovaglok
- díjlovaglás és ugratás is érdekel
- 164 cm vagyok
Első lovam lenne, hány éveset érdemes ilyenkor venni? A magasságomhoz milyen magas ló illene? Milyen fajtájú?
Mire szeretnéd használni? Hobbiból vagy komolyan versenyeznél, esetleg lovakkal szeretnél foglalkozni később?
Az oké, hogy 6 éve lovagolsz, de ebből nem derül ki mennyit tudsz. Ehhez személyesen kéne látnunk, hogy mi hogy megy, mert lehet azt hiszed, hogy profi vagy, és közben ügetni sem tudsz rendesen, de ennek a szöges ellentéte is előfordulhat.
Komolyabban szeretnék versenyezni, egyelőre Póniklubban vagyok, de nemsokára letehetem a REV-et, ezután komoly versenyeken is szeretnék majd indulni. Nem hiszem, hogy profi vagyok, de a legtöbb lovon megmaradok, egész jól is megy a lovaglás.
Most ennyit tudtam tenni, hogy leírom, gondolom nem segített sokat!
Ne fajtát keress, hanem egyedet. Egy félvér ló is lehet tehetséges, normális es egy tisztavérű is lehet borzalmasan tehetségtelen és nehezen kezelhető. Nyilván, ha versenyezni akarsz sportlovak körül nézelődj, ne a sodrott szekcióban. :D
Korban én olyan 10 év körül gondolkodnék, azoknak a lovaknak már van versenytapasztalata, megfelelően képzettek és tudnak téged “tanítani”, nem pedig neked kell őket megtanítani, hogy pl. nem esz meg az akadály.
Magasság: a versenyzés miatt minimum 160cm, de inkább több. Egy 150cm-es kisló ritka, hogy labdába rúghat a komolyabb versenyeken.
Vigyél magaddal egy hozzáértőt, aki ért a lovakhoz és téged is ismer, nehogy átverjenek (pl. az edződ). Illetve állatorvost is vigyél, pláne, ha versenyezni kell a ló (röntgen alap ilyen esetben!).
Bár nem rám tartozik, viszont a helyedben én várnék még kicsit a ló vásárlással. Ha felkészült lennél akkor ezeket a kérdéseket meg tudnád magadnak válaszolni (esetleg az edződ segítségével). A lótartás nem egyszerű dolog, amellett hogy lovagolni kell sokminden mást is tudnod kell a lovakról és magadról, hogy mire van szüksége/ed.
Köszi a választ!
Én is 10 év körüli lóban gondolkodtam, 165 cm magasságban. Tudom, hogy edzőt kell vinnem magammal, ez egyértelmű.
Meg tudom válaszolni ezeket a kérdéseket magamnak, edzőmmel is beszéltem, csak kíváncsi voltam mások véleményére is. Persze a lovaglótudásom ismerete hiányában ezt nem nagyon lehet megmondani, úgyhogy nem sok értelme volt kiírni, de bajom nem lesz belőle. :)
Ha komolyabb szinten akarsz versenyezni egy tapasztaltabb ló olyan 1,5-2 millótól indul, amivel érdemes is indulni.
Díjlovaglásra nagyobb, rámásabb lovat keresnék, ugróba is 160-165 mar az alap. Hogy mivel bírsz el azt az edződ látja. Igazából főként anyagilag kell eldönteni mit szeretnél, mert hobbira 500 ezer körül is akad ló. A másik, hogy megveszed a versenylovat 1,5 misi, plusz egy jobb felszerelés megint vagy 2-300 ezer, plusz havonta 100 a bértartás az edzésekkel együtt, a versenyekről nem is beszélve, mert egy-egy versenynap 20-50 ezerbe simán benne lehet. Illetve azon is gondolkodni kell, hogy lesz mindenre időd suli mellett, hova akarsz menni továbbtanulni… stb, mert lovat általában nem 2-4 évre vesz az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!