Gimnázium mellett saját ló?
Ha könnyen tanulsz, nincs ezer féle különórád és nem extra erős gimibe mész akkor lehet rá időd, pláne, ha bértartásban lesz.
Viszont az egyetemre ez már nem teljesen igaz, tehát ha gimiben lesz is rá idő, nagy rá az esély, hogy 3-4 év múlva adhatod el.
Illetve azt is kalkuláld bele, hogy azt a lovat nem csak lovagolni kell heti 4x és kész, hanem a fennmaradó időben (és akár még az edzős napokon is) egyéb módon is foglalkozni kell vele.
Egy példa: Az edzés maga mondjuk egy óra, de meleg nyári napon, ha lefürdeted róla az izzadságot és rendbe rakod az még +1 óra kapásból.
Nekem a gimiben volt a lehető legtöbb szabadidőm, heti 3 küzdősport edzés, amikor feleslovam volt, akkor heti 3-4 lovaglás, plusz a nyelvórák. Kb elég volt amit órán megtanulttam, otthon nem vittem túlzásba.
Azt kell majd végiggondolnod, hogy egyetem alatt mi lesz, ha az a terved hogy továbbtanulsz.
Illetve nálunk a lónak volt pl részleges szalagszakadása, amikor az orvos azt mondta hogy legalább heti 5-6 nap sétáljak vele kézen, ha ilyen van, azt meg tudod e oldani suli előtt, vagy után? Én munka előtt mentem ki hozzá ilyenkor.
Szerintem az egyetemmel feleslegesen riogatjátok.
Az ország egyik legnehezebb egyetemére járok, kapásból 2 barátomnak is van lova, és teljesen el tudják látni. (Nyilván egyik ló sem otthon van, hanem bértartásban)
Az egyetem attól függ... Pesten ugye bent vannak a városban a karok, a kolik, a lovardák meg ugye kint. Szóval oda-vissza simán lehet 2-3 óra csak az út, míg kijutsz a lovadhoz. Vidéken más a helyzet, nálunk a belvárosból 30 perc busszal egy jó lovarda, persze van olyan is, ami a világvégén van és nehezen vagy nem megközelíthető tömegközlekedéssel.
Meg ugye függ a szak nehézségétől, órarendtől. Szóval nem lehetetlen küldetés, de Pesten tuti neccesebb.
Ha még valami helyi suliba mész szakmát csinálni, kb. olyan mint a gimi
Őszintén én is 9.-es vagyok és jelenleg nekem van egy másfél éves csikóm akivel már egy éve "foglalkozok". heti 3x/4x kijárok hozzá, lemozgatom, sok időt töltök vele, ezen kívül más sportokat is űzök, és a tanulásra is van energiám/időm. Szerintem lehet hogy jobb lenne ha először bérelnétek egy lovat a lovardában ahol vagy, hogy kipróbálhasd milyen is az élet egy lóval.
Ezen kívül elmondom, igen anyukám fizeti a ló körmölését/helytartását stb., de én is beleadok ezekbe a dolgokba, szóval ha támogató szüleid vannak akkor szerintem teljesen rendben lesz minden <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!