Gimnázium mellett saját ló?
Attól függ, hogy milyen tanuló vagy. Figyelsz az órán az elég, vagy tanulnod kell minden nap, hogy tartsd a kívánt szintet?
Ha előbbi, akkor nincs mitől félni, persze hogy nehezednek az évek, de ha minden évben tanulsz, akkor ezek egymásra épülnek és könnyebben boldogulsz. Minden évben ugyanannyit kell dolgozni, ha jól csinálod. Nehezebb, de mire odaért erősebb is leszel (tudásban) mint előtte.
Ezt a szuleiddel beszeld meg, ne itt. Ö dontesuk elsosorban.
Vagy talan dolgozol es van a sajat lora penzed?!
Nem hiszem...
Most 9. es vagy, egyre kevesebb idot lesz hobbizni 11-12ben mar kb semmi, szoval...
Miért kell ilyen ingerülten beszélni?
10 év végén lett lovam. Nem lóra nincs időm, hanem a lovon kívül semmi másra. Emelt biológia érettségit tervezek tenni ebben a tanévben, abból áll a napom, hogy 5kor tanulok, iskola, edzés, alvás. Heti 6 alkalommal.
Van rá időm, mert szánok rá. (Bár én ebből is szeretnék majd megélni)
Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak:
- Komolyan sportolni szeretnék? Lovakkal szeretnék később foglalkozni? Ebből szeretnék később majd megélni? (Mondtad, hogy hobbi)
- Van olyan délutáni tevékenységem, amit nem tudnék elengedni?
- Ki tudnék járni a lóhoz legalább heti 4x?
- Olyan vastag a pénztárcánk, hogy bőven belefér havi 60+ ezer a keretbe, kényelmesen?
- Nem lenne jobb megvárni, amíg én fizitem majd ki ezt a pénzt, és addigra már sokkal jobban fogok tudni lovagolni?
- Amikor megbetegszem, vagy nyaralni megyek dolgozni fog valakivel a ló vag pihen?
- Mennyire fáraszt le napi szinten a tanulás? Képes leszek mellé edzeni is?
Semmilyen ingerultseg nincs benne, ne kepzeld bele!
Ez puszta realitas.
Először szerintem próbáld meg a felestartást, ha van rá lehetőséged. Nekem is először úgy volt, és ha tetszik, megfelel, legyen saját.
Én jövő tavasszal/nyáron kapom meg az első saját lovamat, és valószínűleg itthon fogjuk tartani, bár én/családom ezzel is szeretnék/szeretne foglalkozni.
Én úgy vagyok vele, hogy lehet, holnap már nem kelek fel. Amit az életben el szeretnék érni, azt most kell megtenni, amíg még lehet. Ha nem tinédzserkorodban csinálod, amit szeretsz (neked pl a lovaglás), felnőtt korodra megunod az életet.
Sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!