Hogyan kell változatosan etetni egy lovat?
Pont hogy nem kell változatosan etetni, hanem meg kell találni azt a kombinációt, ami tökéletes a lónak. Ha ez ennyi, hogy télen kap zabot, nyáron meg végig legelhet, akkor ennyi. A gyakori étrend-váltás nem jó a lónak, mert mindig mindent fokozatosan hozzá kell szoktatni, nem szabad egyik napról a másikra mást adni neki.
Szerintem félreértetted a változatosságot, és arra gondolhattak, akiktől ezt hallottad, hogy minden szükséges vitamint, ásványianyagot, olajat, aminosavat stb biztosítani kell a ló számára. Tehát pl. nyalósó MINDIG legyen elérhető számára (a legolcsóbb, legalapabb is tökéletes, de én szeretem váltogatni, néha szelénest, néha vitaminost, néha fokhagymásat stb kap).
Az abrak mennyiségét úgy kell beállítani, hogy arányban legyen a végzett munkával, hogy se fáradékony, se túlpörgött ne legyen. Valamelyik lónak jobb erre az árpa, de némelyik ló a "túl sok" zabtól se pörög túl. Ezt ki kell tapasztalni.
A legfontosabb a tömegtakarmány (széna, legelés), ha ezt ad libitum megkapja, akkor nagy problémák nem lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!