Vegyek a 13 éves gyerekemnek lovat?
Szűkösen,de meglenne a keret?
Ne haragudj,de sürgősen felejtsétek el a saját lovat!
Ha beüt a baj,egy kólikaműtét például,szűken is félmillió körül lehet a kórházi számla,de egyszerűbb esetekben is hamar elérheti a 100 ezres nagyságrendet.
Nem gondolom,hogy ilyen esetben azonnal elő tud rántani mindenki ilyen sok pénzt.
Ha a lányod megbízható, akkor igen, de én a helyedben feles bértartással kezdeném. Itt megvan az érzés, hogy van egy saját lova, megláthatja, hogy lesz e ideje, energiája majd minden nap lelovagolni, ápolni, órákat vele lenni, mert én ha nagyon sietek is, lovanként legalább két óra, amíg előpakolok, leápolom, felnyergelem, bemelegítek, edzek, leléptetem, beistálózok, majd aztán elpakolok.
Nagy munka, sok pénz, rengeteg idő, és lehet, hogy sok pénz kell nagyon hirtelen.
A szűkösen sosem jó keret. Bár én bértartásban tartom a lovaimat (2), versennyel, kováccsal, állatorvossal, bértartással együtt a havi átlag olyan 400-500 ezer forint, ha nem akarok új szerkót a pacihoz. Megfontolandó, próbálkozzatok elősször felesben, hogy biztosak lehessetek a dolgotokban!
nekem is minden vágyam egy ló!csak ezek a feltételek:
-NE angoltelivér legyen és Ne arab telivér!(nagyon tüzesek)
-én ajánlom a díjugró lovakat és a heréltet!csödőr semmikép!
-max. 13 éves lovat vegyél!
ja és egy pillanat mutatok egy jó lovat érdemes megvenni!
na itt is van! [link]
ez egy nagyon nagy nyeremény lenne mert áron alul eladó ami azt jelenti hogy 2millió forintot is érhet de a gazdájának nincs elég ideje rá és sürgőssen muszáj eladni!
nekem ez a ló az álmom de sajnos én nem kaphatok lovat ezért szeretném ha jó helye lenne ne menjen a vágóhídra!
A lótartás nem abból áll, hogy na megvesszük és akkor dejó. Van pénzetek fenntartani a lovat? Tehát ha nincs saját istállótok, akkor tudnátok fizetni a bértartást (30-40 ezer Ft minimum/hó), a takarmányt, a hathetenkénti körmölést (3000 Ft-tól/alkalom), az állatorvost (csak a minimum oltások 10 ezer körül), a felszerelést? Lenne elég kitartó a lányod MINDEN NAP gondozni, etetni, takarítani, pucolni, lovagolni? Akkor is ha esik kinn a hó és akkor is ha 40 fok van árnyékban?
Ha igen a válasz, akkor hajrá...de ha elbizonytalanodtál akármelyiknél is, akkor még gondolkodnék a dolgon és inkább bevállalnék pl egy feles bértartást.
Kedves Kérdező!
Én a "pénzügyekbe", hogy lenne-e elég pénz hogy eltartsátok stb nem szólok bele. Előttem már említették, és az úgy is te tudod.
Én inkább azért írok, mert én egy 15 éves lány vagyok, énis lovazok de nincs saját lovam.
Elmondanám a tapasztalastaim:
A lányod ugye most 13 éves, még fiatalka de ha pl tovább megy középsuliba az is lehet gond lesz.
Én amikor suli van, van hogy 4-re érek haza és csak bedőlök az ágyba. Lehet a lányod is kifárad majd a tovább tanulásba és akkor a ló hanyagolva lesz.
Vagy ha beüt az első nagy szerelem? Nekem már megvolt, és akkor tényleg csak a fiúval törődtem.
Vagy ha 1-2 évvel idősebb ->új suli és ott olyan emberekre tesz szert akikkel bulizni akar járni? Nos ekkor is háttérbe szorulhat a ló.
Persze ha valakinek az álma teljesül, ez esetben lovat kap, szerintem megbecsülné amit kapott és gondozná. =)
De azért amiket leírtam, az benne van a pakliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!