Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Magammal vigyem a lovat vagy...

Magammal vigyem a lovat vagy maradjon otthon?

Figyelt kérdés
Szeptembertől(ha minden jól megy...) kezdek az egyetemen Budapesten. Az a dilemmám hogy melyik lenne a jobb megoldás magammal vinni a lovat Pestre vagy itthon hagyni. Itthon is bértartásban van egy nagyon jó kis lovardában nagyon jó árban. Pesten nyilván drágább lenne de nem is ez a legfőbb gond hanem hogy nagyon nehéz megbízható lovardákat találni...Viszont ha hétvégente hazajárok szerintem akkor is több időm lenne rá ha felvinném Pestre. Valaki akinek van tapasztalata ebben?

2020. máj. 2. 16:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Milyen messze laksz Pesttől?
2020. máj. 2. 16:49
 2/12 anonim ***** válasza:
67%

Vegyél egy panell lakást, meg a ház földszintjén 2, egymás melletti garázst, amiket egybe nyitsz istállónak.

(Itt a Gyakorin tényleg mindenki milliomos???)

2020. máj. 2. 16:56
 3/12 anonim ***** válasza:
82%
Nem kell feltétlenül Pesten lovardát nézned, akár Dunabogdány, Visegrád, Szentendrei-sziget, másik oldalon is van egy csomó.. Ez mind megközelíthető könnyedén Hév-vel, távolsági busszal akár naponta is (én kintről jártam befele az egyetemre). 40-50 perc, átszállni általában nem kell, könyved lesz... Addig tanulhatsz akár.
2020. máj. 2. 17:16
 4/12 anonim ***** válasza:
40%

3-as, És miért baj az ha valaki “milliomos”?

Én 3 lovat is vittem magammal az egyetemre külföldre, lehet savazni ;)

2020. máj. 2. 17:37
 5/12 anonim ***** válasza:
48%

5.-nek.

Romániából Mohácsra? >:)

2020. máj. 2. 17:57
 6/12 anonim ***** válasza:
63%
Pestről Bécsbe ;)
2020. máj. 2. 17:59
 7/12 anonim ***** válasza:
55%

Valakik nagyon irigykednek, hogy bezzeg nekik nem jár ló...

Ez van. A Kérdező családja megteheti, a tiétek nem. Az élet igazságtalan, és semmi jogotok becsmérelni a másikat.

2020. máj. 2. 19:27
 8/12 anonim válasza:
52%

Had ne mondjak az illetlen válaszokra semmit, kedves kérdező! Bocsáss meg, vissza kell tartanom a mondandómat!

De!

Viszont szerintem hallgass a szívedre. Én ha tehetném vinném magammal, gondolkodás nélkül. Hiába szeretem a családomat, nem bíznám senkire, (nálunk csak Én értek hozzájuk sajnos). Ha meg majd nem jön össze vissza tudod vinni úgy is gondolom, egy próbát megér!:) hallgass az előző hozzászólóra! Biztosan van ott több lovarda is! Szurkolok!^^ De ha úgy van írd ki Facebook-ra valami lovas csoportba, hogy keresel lovardát és ott a csajok rengeteget tudnának segíteni szerintem. Jó, ott is vannak olyan emberek, de elkell engedni. Szerencsés vagy!^^

2020. máj. 2. 22:04
 9/12 anonim ***** válasza:
52%

Ha találsz olyan lovardát, ahol a lovad is jól érzi magát akkor én mindenképpen vinném, hisz így több időd lesz rá, ami neki is jó.

Viszont ez nagyban függ a lovardától, pl. ha jelenleg van legelője, ott meg egész nap boxban lenne, mert csak ez az opció van akkor önzőség lenne felvinni, hiába tudsz vele többet foglalkozni, mert sokkal jobb neki legelőn.

Bp-n nem sok a lehetőség, de a környékén számtalan jó lovarda van. Ha megengedhettek magatoknak magasabb árat és picit hosszabb utazási időt a lovardáig akkor találni fogtok jó helyet. (Pl. Törökbálint, Sóskút, stb.)

Ami még megfontolandó, mennyi időd lesz a lóra?

Egy orvosi mellett például sajnos a hétvégi lovazás a megoldható általában, így akkor már a jelenlegi helyén hagynám, ha hétvégére úgy is hazamész, megspórolva ezzel a Bp-i tartás +költségeit.

Illetve, mennyit szeretnél hazajárni? Ha minden hétvégén hazamész akkor nem valami jó, hogy lenne végre időd, de a lovad Bp-n maradt.

2020. máj. 2. 22:19
 10/12 A kérdező kommentje:
2-2,5 órára lakok Pesttől vonattal. Azt igazából hogy mennyit fogok hazajárni egyenlőre nem tudom hiszem az attól is fog függeni hogy hogy tudom beosztani az óráimat. A mostani helyén ha jó idő van egész nap a legelőn van és ez egy fő szempont lenne ha lovardát keresnék hogy ott is legyen legelő a lónak. Most azon gondolkodtam hogy szeptemberben még otthon hagyom és kitapasztalom hogy mennyi időm lesz hétköznap, mennyit megyek haza satöbbi és annak függvényében hozom meg a döntést.(Az anyagi része pedig a mi dolgunk)
2020. máj. 3. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!