Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Nem lenne rossz ötlet lovat...

Nem lenne rossz ötlet lovat venni?

Figyelt kérdés
Van egy 4 éves kanca a lovardába ahova járok. Eladnák nekem ha szeretném, ottani tenyésztésű ló(shagya arab). Már egy ideje lovagolom néha szóval ismer már engem. Egyszerűen egy csodálatos ló, jó mozgású, és hihetetlenül jó idegzetű és jóindulató. Nem nagyon találkoztam még ilyen jófej lóval. Az a dilemmám hogy meg szeretném venni de nem tudom hogy megérné e. Jövőre kezdek az egyetemen(ha minden jól megy), Budapesten és nem tudom lenne e elég időm a lóra, ráadásul ő otthon maradna ami két órára van Pesttől. Nem tudom mit csináljak mert ezt a lovat úgy érzem vétek lenne elengedni de nem akarom hogy kihasználatlanul álljon a boxban. Van esetleg valaki aki járt már hasonló helyzetben?

2020. ápr. 23. 17:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen a feleségem!

Imádja a lovakat meg lovagolni is.

De mivel nem jutott rájuk idő így el lettek adva.

2 volt.

Maga a birtoklása a jószágnak nem elég ahogy te is írtad...

Egyetemre nem jártam szóval nem tudom mivel jár de munka mellett már elég nagy kihívás volt még a 2 jószággal is foglalkozni...

2020. ápr. 23. 18:09
 2/12 A kérdező kommentje:
Azt még hozzá tenném hogy az hogy a boxba állna az igazából így nem teljesen igaz mert lovagolná nekem az edzőm ha nem tudnék kimenni de nyilván nem azért vesz az ember lovat hogy más üljön rajta.
2020. ápr. 23. 18:29
 3/12 anonim ***** válasza:
62%

Lovat egymagában?

Az társas lény nem szeret magában lenni.

Régen én is lovagoltam megvoltam halva, hogy kell egy ló aztán beláttam, hogy sok pénzt elvisz aztán megtérulni meg nemnagyon fog, szóval letettem róla. Idom sem lenne napi szinten foglalkozni vele.

Ha venni akarsz vegyél legalább 2 lovat, sehol sem láttam még, hogy 1 lovat egymagában tartanának.

2020. ápr. 23. 18:34
 4/12 A kérdező kommentje:
A tanyán lenne nem háznál. Szóval rengeteg másik lóval lenne egyutt :D
2020. ápr. 23. 19:13
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez egyedül te tudod, hogy pl anyagilag bírnátok e a ló tartását. (Ugye a havidíj, edzések száma, esetleges betegségekre egy kis összeg félre téve, felszerelés, ha akarsz tápok stb) És ha meg veszed miért ne tudnád magaddal vinni? Rengeteg bértartási lehetőség van Pesten. Aki pedig komolyan gondolja és ezt akarja csinálni fog találni időt arra hogy ki menjen a lovához a többi csak kifogás ;)
2020. ápr. 23. 20:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Igazából az lenne a rossz, hogy az egyetem mellett kb csak hétvégén tudnál lovazni, főleg ősszel-télen amikor korán sötétedik. Vagy keresel Pest környékén valami lovardát. Igaz ott a rizikó, hogy nem ismered a helyet, átvágnak a takarmánnyal stb.
2020. ápr. 23. 21:22
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyetemre jársz, hiába vinnéd Pestre, nehéz lenne hozzá kijárnod, te is tudod mennyi idő pesten belül akár csak pár utcányit utazni csúcsidőben.

Ha akarod a lovat vedd csak meg, a lovardában jó helye lesz, mozgatják, te meg hétvégén és szünetekben látogathatod, lovagolhatod. Ha van rá pénzed, miért ne? Fiatal ló, az egyetemi éveid meg véget érnek.

Az a baj, hogy mindig lesz ami visszatart: Egyetem, munkahelykeresés, családalapítás, gyerekvállalás...

Csak te tudod belefér-e, de ne hidd, hogy van igazán alkalmas időpont lovat venni.

2020. ápr. 23. 21:39
 8/12 A kérdező kommentje:
Pestre nem akarom felvinni mert az árak is magasabbak plussz a mostani helye tökéletes és jóba vagyok a tulajjal is. Az is igaz hogy nincs tökéletes alkalom... Köszönöm a válaszokat, még mérlegelek de nagyon a vásárlás felé hajlok.
2020. ápr. 23. 23:40
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha jó helye van (legelő és lótársaság) akkor hidd el nem fog panaszkodni akkor sem, ha 3 évig felé se nézel.

Viszont egy arabtól ne várd el, hogy heti 1-2 alkalom munkával (ugye csak hétvégente lenne időd) olyan szipi-szupi lesz vele a lovaglás. Ha van, aki hétközben foglalkozik vele az jó, de nagyon meg kell válogatni kinek adod oda a lovadat. (Illetve, ha már használja a lovarda a lovadat, illendő adni egy kis kedvezmény a bértartásból.)

Arra is figyelj, hogy legyen egy embered, aki intézi a kovácsot/állatorvost, mert például egy kólikánál nem várja meg élve a ló, amíg te 2 óra alatt hazaérsz és a kovács is hétköznap dolgozik általában.

Ha minden feltétel adott én megvenném, de csak ha jó helye lenne. Itt inkább a “mi lesz egyetem után” kérdést kéne mérlegeld. Lesz munka mellett időd rá? Mi lesz, ha esetleg Bp-n maradsz? Saját pénzből is el tudod majd tartani? És a többi...

2020. ápr. 24. 13:37
 10/12 anonim ***** válasza:
14%
Vegyél mindjárt hét lovat: egy kétütemű motort szinte ingyen hozzádvágnak.
2020. ápr. 24. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!