Nem lenne rossz ötlet lovat venni?
Igen a feleségem!
Imádja a lovakat meg lovagolni is.
De mivel nem jutott rájuk idő így el lettek adva.
2 volt.
Maga a birtoklása a jószágnak nem elég ahogy te is írtad...
Egyetemre nem jártam szóval nem tudom mivel jár de munka mellett már elég nagy kihívás volt még a 2 jószággal is foglalkozni...
Lovat egymagában?
Az társas lény nem szeret magában lenni.
Régen én is lovagoltam megvoltam halva, hogy kell egy ló aztán beláttam, hogy sok pénzt elvisz aztán megtérulni meg nemnagyon fog, szóval letettem róla. Idom sem lenne napi szinten foglalkozni vele.
Ha venni akarsz vegyél legalább 2 lovat, sehol sem láttam még, hogy 1 lovat egymagában tartanának.
Ha egyetemre jársz, hiába vinnéd Pestre, nehéz lenne hozzá kijárnod, te is tudod mennyi idő pesten belül akár csak pár utcányit utazni csúcsidőben.
Ha akarod a lovat vedd csak meg, a lovardában jó helye lesz, mozgatják, te meg hétvégén és szünetekben látogathatod, lovagolhatod. Ha van rá pénzed, miért ne? Fiatal ló, az egyetemi éveid meg véget érnek.
Az a baj, hogy mindig lesz ami visszatart: Egyetem, munkahelykeresés, családalapítás, gyerekvállalás...
Csak te tudod belefér-e, de ne hidd, hogy van igazán alkalmas időpont lovat venni.
Ha jó helye van (legelő és lótársaság) akkor hidd el nem fog panaszkodni akkor sem, ha 3 évig felé se nézel.
Viszont egy arabtól ne várd el, hogy heti 1-2 alkalom munkával (ugye csak hétvégente lenne időd) olyan szipi-szupi lesz vele a lovaglás. Ha van, aki hétközben foglalkozik vele az jó, de nagyon meg kell válogatni kinek adod oda a lovadat. (Illetve, ha már használja a lovarda a lovadat, illendő adni egy kis kedvezmény a bértartásból.)
Arra is figyelj, hogy legyen egy embered, aki intézi a kovácsot/állatorvost, mert például egy kólikánál nem várja meg élve a ló, amíg te 2 óra alatt hazaérsz és a kovács is hétköznap dolgozik általában.
Ha minden feltétel adott én megvenném, de csak ha jó helye lenne. Itt inkább a “mi lesz egyetem után” kérdést kéne mérlegeld. Lesz munka mellett időd rá? Mi lesz, ha esetleg Bp-n maradsz? Saját pénzből is el tudod majd tartani? És a többi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!