A lovaglás cardionak számít?
Van az a ló, amin cardio edzést hajtasz végre :D
Ha nem versenyszinten műveled, akkor elég lájtos sportnak mondanám. Inkább a lovak körüli munka az, ami megerőltető és sljó alakformáló.
Az első válaszoló vagyok, és azoknak üzenem akik még hozzászóltak és gondolom leszavazták a válaszomat.
Ne csak olvasni, hanem értelmezni is tanuljatok meg!
Mint írtam, aki NEM versenyszinten műveli, hanem lovardás osztálylovaglás, hobbi szint, az általában nem cardio. Military meg a 4-5 ló lelovaglása, na az a versenyszint, az igenis fárasztó.
5ös, akkor te nem igazán vagy tisztában a cardio fogalmával. Attól még, hogy nincsenek hozzáedződve az izmaid a lovagláshoz, és izomlázad lesz tőle, az még nem cardio.
A cardio egy olyan mozgásfajta, ami szálkásít és eredményes a súlycsökkentésben. Tipikusan az a mozgás, ami után szó szerint folyik rólad az izzadtság, hogy példát említsek elipszos tréner, vagy hosszan tartó, nagy tempójú futás, és még sorolhatnám.
Én nyomtam már 15-20 percig az elipszist, az cardio volt, és olyan edzésen is voltam, ahol megizzadtam, de a lovaglást akkor sem nevezném cardionak.
Megküzdeni 28 ló trágyás bokszával, na az annak számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!