Köhög a lovam mi lehet vele?
Figyelt kérdés
Tegnap kezdte mindig csak egyet köhög úgy kB fél óránként lovaglásnál meg 5 percenként egyet úgyhogy inkább most nem is lovaglom.. Enyhe orfolyása Is de épphogycsak.. Nem tünik komoly köhögésnek csak köhégcsel.. Mi lehet az oka? Hozzáteszem félridegbe van nem poros istállóban.. Várjak még kicsit hogy hátha elmúlik vagy rögtön doki??2020. febr. 2. 19:36
2/9 anonim válasza:
Első körben állatorvos, aztán ő ad iránymutatást. Lehet elég teáztatni,a fitocavallonak és a paciteának is vannak készítményei. Viszont először tényleg orvos lássa,mert valószínűleg gyógyszeres kezelés is kell. Ha elhúzódik endoszkópos vizsgálatra is szükség lehet.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Érdekes módon ma még nem köhögött..
2020. febr. 3. 10:36
5/9 anonim válasza:
Az egyik opció a pollenallergia is lehet (akár rideg, akár nem; nálunk az angol boxos ló köhög mostanában), de én a megfázásnak kicsi esélyt látok, ha rideges a lovad. Mindenképpen orvost kell hívnod viszont, ha továbbra is folyik az orra, vagy köhög, különben rosszabbodhat a helyzet.
6/9 A kérdező kommentje:
Elmúlt 2 nap köhögés után most semmi. De jön az állatorvos igyis úgyis szombaton(más okból kifolyólag) akkor majd megemlítem neki ezt a köhögést. A tüdejét is hallgattam meg megfigyeltem hogy veszi a levegőt és normálisan. Én arra gondolok talán valamit beszivhatott az orrán keresztül.. De mire orvost hívtam volna abbahagyta teljesen. futtatam is hogy megnézzem futás közbe köhög-e vagy sem de nem.. Hálisten! Már kezdtem félni hogy kehes lett.. Pontosan mi okozhatta nemtudom.. Még lázat is mértem neki de nem volt lázas.
2020. febr. 6. 11:24
7/9 A kérdező kommentje:
De még mindig figyelem hogy nem e kezd köhögni megint.. Dokinak mondom majd hallgassa csak még a tüdejét is ha máritt lesz!
2020. febr. 6. 11:25
8/9 A kérdező kommentje:
Readásul olyan szerencsétlen vagyok hogy pénteken délután volt nálunk állatorvos akkor még nem köhögött. Elment és szombat reggel hallottam köhögni először.. Arra is gondoltam mivel sokáig nem volt futtatva egy sebb miatt( amit szombaton műt a doki (egy tályog közvetlen a cicije mellet)
Amikor jött az orvos elkezdett eszeveszetül ugrálni futni stb.. Mert tele volt már energiával kiizadt meg minden és én akkor elfelejtettem elveni előle a vizet és lehet ivott belőle úgyhogy még ki volt izzadva a nagy fenforgásba kiment a fejemből.. :( de a doki azt tanácsolta most hogy mozgassam folyamat nem lesz baja a sebének csak jót tehet neki hátha kimozdul a sebből az a valami ami ekkora tályogot eredményezhetett)
2020. febr. 6. 11:35
9/9 A kérdező kommentje:
Megint hallottam egy köhintést. Már szóltam is a dokinak hogy ezt ki kell vizsgálni mi okozhatja úgy készüljön hogy nem csak műteni kel ha nem még ráadás ez is van:(
2020. febr. 6. 20:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!