Ha napi szinten köhög a lovam, attol meg lehet futtatni meg lovagolni rajta, vagy mar ne csináljak vele semmit? ( 19 eves)
Szerintem kehes. Munkára már nem igazán fogható, max lájtos séta, de de az se sokáig.
Figyelni kell mert előbb utóbb rájöhet ilyen asztmás roham is és akkot gyógyszerezni kell.
Már megírtuk, hogy állatorvos tisztességgel ki kell vizsgálja, nem?
Egyébként mit jelent az, hogy "futtatni"?
Ja, jo rendben:)
Én a futtatás alatt a futoszarazast ertem :)
Állatorvossal meg kell vizsgáltatni, és ő eldönti, hogy mit lehet és mit nem, illetve milyen gyógyszerrel javítható.
A kehesség nem gyógyítható (amennyiben az a baja), viszont szinten tartható.
Ha még a korai fázisban van odafigyeléssel és könnyebb gyógyszerekkel, teákkal kezelhető, viszont később szteroidokra lehet szükség.
Milyen a talaj ahol futószárazod, lovagolod? Ha könnyen porzik, akkor lehet füves területet kéne keresned, illetve locsold fel, hogy ne poroljon.
De mielőtt bármit is csinálsz állatorvos!
rendben, köszönöm szépen a tanácsokat:)
( az utolsó előtti válaszolónak a kérdésére: nem porzik a lovaglópályám, szerintem azzal nincs gond) :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!