Ilyen nehéz lovasterapeutává válni?
Lovasterapeuta szeretnék lenni.
Alaposan utána olvastam, és egy csomó feltétel van hozzá.
Pl. Nem mehetsz rögtön érettségi után lovasterapeuta okj képzésre ( mert én így akartam ), hanem először kell vagy egy pszichológus, vagy gyógypedagógus, vagy gyógytornász diploma. Ha ezek közül valamelyik megvan, utánna végezheted el a lovasterapeuta képzést.
Ezután kell egy SAJÁT ló, aminek ráadásul meg kell felelnie valamilyen 110 centis vizsgán. ( Ez nem tudom mit jelent pontosan, elnézést )
Valamint kell egy alapszintű lovagló tudás hozzá. ( Pl. én még sohasem vágtáztam ezelőtt, csak az ügetésig jutottam eddig )
Plusz találj egy lovardát vagy valakit aki egyáltalán foglalkoztat, mert állítólag nagyon nem keresik a lovasterapeutákat Magyarországon. Ahhoz meg hogy külföldön dolgozzhass, beszélned kell az adott ország nyelvén vagy minimum angolul folyékonyan.
Ez miért ilyen bonyolult? :(
16/l
Mert nyilván te is tudod, hogy nem abból áll a lovasterápia, hogy felteszik a béna Pistikét a lóra, és vezetik pár kört.
Ez egy terápia, kell lennie egy alap tudásnak, amire ráépítheted a lovasterapeuta-tudást.
Emellett nem teheted rá egy random lóra, pláne nem egy rakoncátlankodóra. A lónak megbízhatónak kell lennie, végtelenül türelmesnek, és csak rád szabad hallgatnia (a gyerek hamis jelzéseket adhat neki, például egy tourette-szindrómás rugdoshatja az oldalát - még ha le is rögzítik, akkor is előfordulhat)
És igen, orvoshoz se a fickó lakására megy az ember :)
Mivel ez elsősorban fejlesztés, ezért olyan szakembernek kell lenni, aki ezzel foglalkozik. Gyógypedes, gyógytornász végzettséggel máshol is el tudsz helyezkedni. A lovas előképzettség, lovastudás pedig elengedhetetlen ehhez a szakmához. Aki lovagoltatással foglalkozik azon nagy felelősség van, még egészséges lovasok esetén is, testileg vagy értelmileg sérült lovas esetén ez hatványozottan igaz.
Amúgy is kell tudni lovagolni, hiszen a terápiás lovaglás mellett rendbe kell tenni a lova fejét, ugyanúgy kell neki az idomító és a terep munka, a rendes lovaglás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!