Hogyan tudok a Magyar Póni Klub Szövetség tagjává válni?
Szerintem te erre a klubra gpndoltál.. :D
Szia!
nem kell semmilyen vizsgát sem letenni. 22 év alatt szinte bárki indulhat. :)
Valóban le lehet tenni vizsgákat, de ezek nem szükségesek. Szabad akaratból csinálhatod meg.
A feltételek:
A Póni Klub weboldalán regisztrálnod kell magadat és a lovadat is, valamint be kell fizetni az éves tagdíjat (5000 Ft). Ez egy éves versenyzési lehetőség.
Van olyan is, hogy csak egyszeri alkalom, de ennek a részleteit nem tudom.
Regisztrálni lehet egyesületet és klubbot is aminek színeiben versenyezhetsz, vagy ha nincs ilyen akkor egyéni indulóként indulhatsz.
Ha az edződ/oktatód már versenyeztet/versenyeztetett ilyen versenyeken akkor szerintem hozzá fordulj!
Ha nem akkor a Póni K. oldalán mindent megtalálsz és telefonon vagy e-mailben biztosan segítenek!!
Pár dolog amit érdemes tudni a PK. verseny "rendszeréről":
Van három futószáras versenyszám: FSZ1- legalapvetőbb vágta nélküli lovas tudást kérik futószáron, az ülést figyelik csak
FSZ2- itt sincs vágta, csak az ülés számít, de kicsit nehezebb
FSZ3-csak az ülés számít, van vágta is
díjlovasok:
D1: szabadon, négyszögben, lépés és ügetés
(D2: vágtás program) nem szokott előfordulni
C1: vágtás program
C2: vágtás prog.
Ugrók:
PKX: kicsi kb 60 cm-es x-ekből állő ugró pálya, idő
PK1:nagyobb ugrások, nem csak x, stílus is számít,idő
PK2:még nagyobb ugrások, stílus, idő
PK3:nagyobb ugrások, stílus, idő..
Talán ezek az átlagos számok. A díjlovas és futószáras feladatokat megtalálod a honlapukon.
A póni klub rendszere amúgy úgy van felépítve ahogy nagyjából te tanulsz (nagyjából a kezdetektől) lovagolni. :D
Nagyjából ennyit a PK.-ról. ha még bármi kérdésed lenni nyugottan kérdezz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!