Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit csináljak, hogy ne álljon...

Mit csináljak, hogy ne álljon le mindig?

Figyelt kérdés
A mai edzésem futószáras órának indult, de nagyon jól ment így az oktató elengedett. (Régen lovagoltam, így már most levett egy kicsit). Mondja, hogy indítsam el ügetésbe (léptünk) én meg nagy nehezen elíndítottam, de folyamatosan lelassult a ló és elkezdett lépni. Nem is értettem, mit mondott az oktató. A kezem sem túl jó mindig húztam a ló nyakát és az oktató persze szólt is, de egyszerűen borzalmas voltam a mai nap..azt hittem elsírom magam. Ráadásul megkaptam a lovarda leggyökérebb lovát..Mikor ostorral megcsíptem kicsit a combját odahajolt folyamatosan. Borzalmasan érzem magam :/.. Az oktató is mikor nem ment egyedül még elkezdi nekem, hogy ebből nem kezdő osztály. Hát gondolhatjátok.. Egyébként azt mondta, hogy a végére belejöttem, de csak elment a fülem mellett...

2019. szept. 23. 16:42
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Elég gáz, hogy az oktatód nem tart futószáron, míg nem biztos az ülésed. Ha téped a ló száját (a zablába kapaszkodsz), akkor persze, hogy nem fog ügetni. Meg az ügetés segítség adását is helyesen kéne alkalmazni. Amikor leülsz könnyű ügetésben, akkor zár a csizma, hajtod előre. Na most tipikus kezdő "betegség" ha nem vagy elég erős, akkor láblengetéssel állsz fel, szóval rossz időben zársz. Ha tanügetsz, akkor minden ütemre zárod a csizmát. Pálca a csizmával mindig egy időben hat. Nem püföljük külön a lovat. Amíg nem biztos az ülésed, addig segítségeket se tudsz rendesen adni.

A lóban ne keresd a hibát, hiszen az a dolga, hogy tanítson, szóval nem árt, ha egy kicsit bunkó. Egy finomabb szájú jószág lehet elvitt volna a francba, ha a szárba kapaszkodsz. Akkor meg az lett volna a baj. Kérd vissza magad futószárra, míg nem megy úgy mindhárom ügetés, hogy nem kapaszkodsz. (tanügetés, könnyű ügetés, könnyített - 2pontos ügetés).

2019. szept. 23. 17:35
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Elsőnek igaza van,te jársz jobban!
2019. szept. 25. 18:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem a kanyarokban szokott néha lelassulni a ló, így ott mindig érdemes éreztetni vele, hogy még ügetni kéne. Ezenkívül általában akkor lassul le, ha érzi, nem vagy ura a helyzetnek, így az önálló akarata érvényesül.
2020. okt. 30. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!