Mit tudnék jobban csinálni, hogy ne álljon meg folyton?
Figyelt kérdés
Nemrég került hozzánk egy ló, aki be van lovagolva rendesen, viszont pár éve már nem lovagolták, csak nagyon ritkán. Másfél hónapja van itt, nagyon problémás, már eljutottunk vele arra a szintre, hogy nem ágaskodik fel mindig, ha fel akar rá ülni valaki. A nálunk létének első felében a lovaglásával nem volt probléma, csinált mindent, amit kértünk tőle pályán, viszont az utóbbi egy hétben rászokott arra, hogy a pálya ugyanazon a pontján mindig megáll, és nem hajlandó továbbmenni! Ha mégis elindul nagy nehezen, akkor odaérve megint megáll. Hiába hajtom annál a szakasznál, hogy ne álljon meg, akkor is lestoppol, és nem megy tovább. Nincs ott semmi, szóval nem értem miért vette fel ezt a szokást. Van erre valami taktika, hogy tudnám ezt kiküszöbölni? Ha pálcát is kap ilyenkor, az sem hatja meg, ilyenkor tolat, vagy kirúg hátrafelé, de nem indul el. Hiába megy előtte másik ló, még azt sem követi, hanem megáll és kész. Szerintetek mit tudnék csinálni, hogy erről leszokjon? Egy hete kapott rá erre.2013. ápr. 13. 14:52
1/4 anonim válasza:
Az enyémnek is volt ilyen hülyesége.. igazából nálunk az idő tette meg hatását.. elvezetni eltudod ott??
2/4 A kérdező kommentje:
Igen, elvezetni el lehet ott! Nagyon hisztis kanca egyébként, minden ellen tiltakozott eddig, még felszerszámozni és futószárazni sem volt idáig egyszerű, de azt már úgy ahogy hagyja meg csinálja. De mindig kitalál valamit, amit azért sem hagy, most éppen ez a megállás, de szinte centire pontosan ugyanott áll meg! Csak arra lennék kíváncsi, hogy szárral vagy lábmunkával valahogy másképp tudnám e ösztökélni, hogy ne álljon meg ott. Lábbal eddig is hajtottam, de nem használt.
2013. ápr. 13. 15:48
3/4 anonim válasza:
Őszintén fogalmam nincs..
Terep esetleg lehet jó megoldás.. :)
4/4 anonim válasza:
Szerintem csak szívózik, pálca és csizma előrehajtó segítségként, ha még mindig nem, akkor pálcával csapj a seggére vagy hármat, egyre erősebbet, akkor is, ha elindul az elsőre pl. - mert ez az emlék így elraktározódik benne, és legközelebb nem próbál rá.
Az enyémnek is volt ilyen hülyesége, bár én megvallom, szármaradékkal sóztam oda neki, miután egyértelművé vált, hogy csak szívózik velem... A pálcát mindig segítségként használom inkább, illetve egy ideje mondjuk nem használom, mert nincs rá szükség, közeljövőben talán előveszem újra, ha olyan feladatot kezdek tanítani neki, amihez kellhet, elválik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!