Shi-tzu kutyusunk 1 éves lesz, emellett 10 kiló. Az állatorvos a múltkor el sem hitte, hogy egyáltalán folyik benne shi-tzu vér is. Mit tudnék csinálni, ha az anyósom folyton tömi?
A kutyát egész nap eteti, minden étkezésnél dob neki pár falatot, és nem kutyakaját ad neki, hanem csirkecombot, csirkehúslevest jó nagy adagokban, mert mást nem eszik meg a kutya. Egyszer sikerült neki konzerv kaját adnom, a kutyu nem ette meg, így anyósom diadalmasan eteti tovább minden sz@arral, merthogy "úgysem eszik meg mást". Hiába könyörgünk, magyarázzuk hogy így nem fog sokáig élni szerencsétlen állat, nem használ semmit... :S
Ha még anyósomra nem is tud senki tanácsot adni, hogyan szoktathatnám rá a válogatós kutyát a kutyakajára?
Örülnék neki, ha valaki tudna segíteni :(
a csirkecomb azért sokkal jobb, mint a kutyakaja...
nem gond, ha azt ad neki, csak ne egész nap állandóan, hanem napi 2x és kész.
mellette pedig kell valami fogkőre való rágóka, mert így esélyesebb a fogkő.
hát, a csirkecombbal nem lenne baj, ha nem zsírosan adná neki oda, ahogy magának készíti :S
hát, én is így próbálnám, csak a gond az, hogy ha nem eszik meg valamit a kutya, akkor anyósom rögtön megeteti valami mással XD
plusz nem kérdezi meg hogy kapott-e már enni a vakarcs, hanem ahogy hazaér ad neki valamit. és hiába szólunk rá, csak megsértődik :S
de köszi a tanácsot, azért megpróbálom :)
húha 19:26, köszi hogy írtál :)
anyósomnak pont ez hiányzik... de mivel 4 doki közül egyik sem mondta meg hogy mi baja lehet a kutyának az elhízástól, sajnos nem hallgat ránk...
Pedig múltkor azért került kórházba, mert nem bírt megemészteni valamit amit megevett, kis híján belepusztult :/ Akkor én is egész nap zokogtam :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!