A lovam folyton rohan!?
Ilyenkor jól rángasd meg, lovagol kicsit erősebb kézzel. Vagy terepre tegyél be kicsit erősebb zablát. Egyszer kétszer belecsengetsz, utána tudni fogja, hogy nem érdemes rohanni. Amúgy ha olyan helyen vagy érdemes terepen is idomítani. Nekem rohanásra az vált be, hogy ha megálltunk, akkor kellemetlenül sokat hátraléptettem, akár 10-20 lépést is. Aztán lépésben indítom, ha rohannak megint állj megint, tolattam. Igazi türelemjáték volt. Volt amikor csak lépésben mentem vele, volt hogy lehetett ügetni is. Amikor nem akart rohanni lehetett vágtázni is.
Másik ló mögött is megtanult menni. Az előttem haladó, amikor nagyon a segg~be voltunk szájon verte pálcával. Elég kegyetlennek hangzik, de inkább ez, mint hogy a másik ló rúgja fel. 2-3 alkalom után megtartotta szépen a távolságot.
Ne hagyd előzni.
Azt is csinálhatjátok, hogy egy jobb lovas ül rá és kicsit helyre teszi, de ezt neked is meg kell tenned, mert rádkapott.
Jól rángasd meg???
Az igen. Elkönyvelteted vele, hogy egy köcsög vagy, és ráadásul megkeményíted a száját, oszt végképp elveszik belőle a normalitás.
Én azt hittem, már 10 éve kicsöngetik az olyant, aki belecsönget (rosszul hittem, de ez más kérdés).
Azért dokival is nézesd meg. Ha ilyen hirtelen jött a semmiből a gond, lehet hogy fájdalmai vannak. Elesett a karámban vagy bàrmi.
Felszerelést is nézd meg, zavarhatja egy új nyereg, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!