A lovam nem tud dolgozni más ló közelében. Folyton a másik lóval van elfoglalva. Mit tegyek?
Először is a ló idegessé válik, kezelhetetlenné amikor kihozom a többi lótól a karâmból. Ez volt az egyik a másik pedig ha nincs körülötte másik ló és nem is lát másikat akkor szépen megy, de ha van/lát másik lovat egyszerűen nem lehet veled bírni ideges lesz, tomorog, siet stb. Határozottan hajtom előre, de semmit nem ér. Bármit csinálok rajta nem figyel rá, ellenkezik.
Köszönöm a válaszokat!
Nem vagyok szakértő, de én próbálnék minél több feladatot adni neki. Ne hagyd, hogy legyen ideje nézegelődni, folyamatosan csinálj vele kisköröket, féllovardát, kígyóvonalat, stb., a lényeg, hogy lefoglald. Ha jól csinálja és érzed, hogy figyel rád, esetleg adj neki jutalomfalatot, simogasd meg, beszélj hozzá.
Ezen kívül én a földről is dolgoznék vele, futószáraznám a többi ló mellett, különböző játékos feladatokkal és jutalomfalattal vonnám magamra a figyelmét. Remélem tudtam segíteni valamennyit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!