FONTOS! Mi van akkor, ha veszek egy kutyát (társasházba) és a szomszédok kitalálják, hogy el kell vinni?
Figyelt kérdés
Ha senkit nem zavar a kutya, nem ugat nem harap stb... Csak egyszerűen a szomszédoknak szúrja a szemét, hogy kutya van akkor mit lehet csinálni? Mert azt olvastam, hogy nem vitethetik el, csak akkor, ha valami "gond" van vele... Ez, hogy van? Légyszi segítsetek...2010. júl. 10. 22:10
11/24 anonim válasza:
Azért mert az emberek rosszindulatúak!! Mindenbe megpróbálnak belekötni,tapasztalatból mondom:S
12/24 anonim válasza:
rá tudnak kenni bármit. társasháznál főleg, elég ha azt mondják zavar h ugat.
13/24 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy milyenek, ezért szeretem jobban az állatokat! :D Az egyik szomszéd nem is hajlandó köszönni, hiába köszönök, nem csodálom, hogy férje sincs! :) Rá tudják fogni persze, de ezt be is kell bizonyítani, nem?? Senkit nem ítélnek el lopásért csak, mert valaki azt mondta, hogy lopott...
2010. júl. 10. 23:15
14/24 anonim válasza:
Nah, próbálna meg beleszólni a szomszéd, hogy a saját tulajdonú lakásomban kutyát tartok. Amíg a kutya pórázon közlekedik (így is, hogy kis termetű) , az utcán összetakarítok utána, ugatni, vonyítani nem vonyít, addig pofa be a szomszédnak. Ennyi erővel én meg majd szólok nekik, hogy vigyék el e gyereket mert hangos (sír, ordít, dübörög, hangosan játszik stb). Jah és egyébként ha el akarják "venni" a kutyádat, igencsak komolya okokkal meg kell indokolni, illetve bizonyítaniuk kell NEKIK, nem Neked, hogy valóban igazak az állításaik. Egyébként meg sajnos a legtöbb ember ilyen, unalmukban nincs jobb dolguk, hát kötekednek. Kutyások sokaknak amúgy is szúrja a szemüket.. :(
15/24 anonim válasza:
Meg kell nézni a helyi, önkormányzati ebrendeletet és a társasház szabályait. Ha a hűzirendben nincs szabályozva, akkor a helyi ebrendelet a mérvadó. Nagyon kevés társasház írja bele a házirendbe, hogy egyáltalán nem lehet kutya a házban, általában olyan szokott benne lenni, hogy max. 1-2. Az aláírásgyűjtés jogilag nem hülyeség! Akkor a közvetlen szomszédoktól kell aláírást gyűjteni, melletted jobbra-balra és alattad-feletted lakóktól, hogy őket nem zavarja a kutya. Ha ez megvan, és a kutya nem csinál bizonyítható bajt, akkor nem nagyon tehetnek semmit. Persze a kedves feljelentő is gyűjtögethet aláírásokat, hogy kit zavar, szóval nem egyszerű... én első körben megpróbálnék jó viszonyba kerülni azzal, aki szemét: elbeszélgetni vele, hogy mi a baja, esetleg segíteni neki cipelni a szatyrát, ha meglátod, vagy segíteni neki ablakot mosni, szóval bármi ilyesmi, ami miatt megkedvel téged és akkor már nem fog feljelentgetni.
16/24 anonim válasza:
Az sem mindegy, hogy milyen típusú a társasház. Nézz utána, hogy pontosan milyen, pl hogy közös helyrajziszámú-e, meg ilyenek, nem tudom most sorba a nevüket de nézd meg, és az alapján keress utána hogy szabályozva van-e.
17/24 anonim válasza:
Nagyon gyorsan tanítsd meg a kutyust arra, hogy senkitöl ne fogadjon el kaját!!!!!!
Sok az állatgyülölö bolond ember.
Meg az alpvetö dolgokra is tanísd meg, annál kevesebb lessz a problémád. Házirendröl már tudsz valamit?
18/24 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nem tudok semmit a házirendről, mert nincs kirakva, de az a baj, hogy azt se tudom kitől kéne kérni, meg azt se tudom ki a közös képviselő! :) De hétfőn vagy kedden bemegyek a polgármesteribe és megkérdezem, hogy ott mit mondanak. Az a baj ezzel az áláírással, hogy közvetlen mellettem van egy aki biztos nem fogja aláírni! :S Meg az, hogy 14 lakás van és ebből kb. 4-5 lakás az akik szerintem aláírnak, de ez elég kevés!
2010. júl. 11. 13:50
19/24 anonim válasza:
Elköltözni..
Ezért is utálom a társasházakat,
meg úgy alapból a legtöbb embert...
20/24 anonim válasza:
Legközelebb meg majd az lesza bajuk, hogy hosszúnadrág van rajtad, és nem rövid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!