Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen egy kutya napirendje?...

Milyen egy kutya napirendje? A te kutyádé milyen?

Figyelt kérdés
Az a bajom hogy egyszerűen semmi nem jut eszembe a sétán és az etetésen kívül amit rendszeresen lehetne csinálni. Nem egy káosz az életem, de egyszerűen sosem jön össze hogy ugyanabban az időben csináljam az két fent említett dolgokon kívül a többit mert így érzem hogy meg vagyok kötve hanem csinálhatom a dolgokat akkor amikor olyan kedvem van. Minden megkapnak a kutyáim és rengeteg időm van rájuk, csak mindig máskor, természetesen a halaszthatatlan dolgokat nem számítom ide. :/ De szeretnék stabilitást nyújtani végre.
2010. júl. 10. 20:29
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Én 15éves vagyok, én fogalkozom a kutyámmal javarészt, ezért azt írom le, hogy én mit csinálok vele.

Most mivel nyári szünet van ezért amikor felkelek, és megreggelizek kimegyek hozzá, és megfuttatom, játszok vele, megdögönyözöm és amiket azelőtt megtanult már átismétlem vele, amit meg megszeretnék tanítani azt meg elkezdem, ez kb. olyan 40perc-1 óra.

Délután 4-5 körül is kimegyek, akkor ugyanez, csak tanítás nélkül ami 10 perc szokott lenni, hogy ne unja meg. És este 8-9 körül kapja a kajáját, mivel egy nap csak egyszer kap enni. Akkor pedig megkapja megeszi, megdögönyözöm, és annyi. Jah, és amigkor kimegyek hozzá általában 3szor, akkor mindig teszek friss vizet neki.

Egyébként a futtatást ne úgy értsd, hogy egy kis kennelbe van bezárva és onnan engedem ki. A kertünkből egy nagy rész elvan kerítve, de úgy hogy az elkerített részben a házunk is benne van, szal nem kint a kert szélében van egy kis kennel. Sétálni vittem, amíg ki nem derült, hogy porcelválása van, és nem szabad sokat mozognia, mivel akkor leválik a porc, és műteni kell utána. 1.5 éves korára kifogja nőni. Most lesz 1 éves. Az utcában szoktam vele sétálni néha-néha egy kicsit, de sajnos nem lehet többet. Pedig régebben, mentünk kirándulni is meg minden, de most nem lehet.

Mind1 az a lényeg, hogy majd jobban lesz, és akkor még remélem sok évig tudja élvezni az életet :D

Remélem vmi ilyensmire gondoltál.

2010. júl. 10. 20:45
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Másfél éves shih-tzu-m napirendje:

Reggel 30 perc séta, reggeli, délelőtt 10 perc trükk tanítás, játék, majd fekvés.

Délben: 15-30 perc séta, attól függ milyen meleg van, utána kis pihi, majd 10 perc trükk gyakorlás, dögönyözés, fekvés.

Délután: ha van vmi program a városban, ahova vihetem akkor jön velem, esetleg csak spontán séta a városban.

Este: 6-tól fél 8-ig séta, játék a többi kutyával, labdázás, vacsora, szemtisztítás, alvás.

2010. júl. 10. 20:45
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

-felkelés

-udvaron játék (két kutya egymással + labda)

-evés

-séta, kutyafuttatón játék

-alszik

-valaha tanult trükkök átismételgetése (jutalomfalatokkal)

-séta a patakparton

-alvás

-evés

-játék az udvaron/a lakásban (két kutya egymással)

-szemkörnyékápolás, fésülködés (mindkettő rövidszőrű, egyik fehér, másik őzbarna)

-séta az erdőben, más kutyákkal szaladgálás

-alvás

kezdődik előről.. semmi extra, de így is boldogok (remélem) :)

2010. júl. 10. 20:47
 14/26 A kérdező kommentje:
Nem, nagy kertünk van de be is jöhet.
2010. júl. 10. 20:48
 15/26 anonim válasza:
Egy napot mindig de legalább egy fél napot szánj a kutyusodra.Reggel vidd el sétálni vagy ha nagy udvarotok van akkor oda.Én ha kiviszem az udvarra nagyon sokszor gyakoroltatom vele a parancs szókat. Így aztán el is megy az idő. Egyszer majd csak minden nap meg fésülgetem a szőrét.Majd Napi 2-3x adok neki enni. Majd esetleg ha még mindig aktív este is kiviszem sétálni vagy játszani.Majd este úgy alszik mint a bunda.
2010. júl. 10. 20:52
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Mi hetkoznap reggel 4.30-tol 7.15-ig setalunk. Elegge aktiv a kutyam, ugyhogy ezalatt az ido alatt jatszunk is, illetve engedelmes feladatokat gyakorolunk. En 8-tol egy cegnel dolgozom, oda sajnos nem johet velem ugyhogy o olyankor egyedul van. Delben leviszi egy kedves neni 1/2 orara, bar most ebben a nagy melegben csak egy gyors egeszsegugyi setara mennek. En delutan 3 fele erek haza, akkor lemegyunk, jatszunk, frizbizunk. Utana pedig elsetalunk a suliba ahol tanitok altalaban olyan 5.30-tol. Pici kora ota bent van velem az orakon, imadja a diakokat. Ha vegzek hazasetalunk, fel 10 fele szoktunk otthon lenni. Hetvegen delelottonkent kutyasuliban vagyunk agilityzni. Delutanonkent pedig altalaban kirandulunk, ha mas nincs akkor Margit sziget, vagy Velencei to a program. Hat igy telnek a napjaink :-)
2010. júl. 10. 20:55
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Reggel 9 körül kihozom a helyéről, lemegyek vele a kertbe, ott dobálom neki egy kicsit a labdáját. Aztán felmegyek, ő meg befekszik az árnyékba és alszik délig. Délben feljön velünk a mamámhoz ebédelni, ott játszik a másik kutyával. 2 körül hazamegyünk, ismét befekszik az árnyékba, délután kimegyek a kertbe olvasni, akkor ő mellém fekszik, én meg simogatom. Általában viszek ki valami jutalomfalatot és különböző trükkökre tanítom. Este hatkor elviszem sétálni vagy a parkba a városon keresztül pórázon, vagy a közeli szőlőbe. Általában 8 körül érünk haza, ilyenkor hagyom egy kicsit pihenni, majd fél kilenc körül beviszem a helyére(a bejárati ajtónk mellett van még egy kisebb helység, ide szoktuk bezárni a kutyát éjszakára). Itt megkapja a vacsoráját(Acana Adult Dog-ot eszik, néha ha van valami neki való maradék, azt megkapja a táp mellé) majd még simogatom egy kicsit, míg el nem alszik a kanapéján aztán otthagyom.

Szombaton egész délelőtt a kutyasuliban vagyunk és általában vasárnap délelőtt túrázunk.

Természetesen nem zajlik mindig minden ilyen katonás rendben nálunk.

2010. júl. 10. 22:12
 18/26 anonim ***** válasza:
utolsó előtti: 4,30-tól sétáltok reggel??? Neked felkel akkor a kutyád? Én 6-ig fel se tudnám kelteni, biztos jó ez, hogy felébreszted az alvásból? Vagy nagyon korán fekszetek le?...
2010. júl. 11. 09:53
 19/26 A kérdező kommentje:
Azért a kutya nem kisbaba, nem muszáj neki éjszaka aludni mint az embernek, különben sem alszik olyan sokat és mélyen. Az én kutyám bármikor felpattan amikor én is, nem is tudnék úgy arébb menni hogy ne vegye észre. Most is csak azért alszik éjszaka mert bent nem szabad mást csinálni, kint éjszaka is aktív meg nappal is.
2010. júl. 11. 13:31
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Most a kánikulában az egész napot átalussza, estefelé játszanak egymással az udvarban, aztán kicsit foglalkozok velük, fésülés, ez-a, etetés és bemegyünk. Ezután még ketten szaladgálnak, körbeszimatolják az udvart, ugatnak ha van mit, figyelik a melléképületek körül nehogy bejöjjön egér, ha van elkapják és megölik.
2010. júl. 11. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!