Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kezelhetem a kutya fülbaját...

Kezelhetem a kutya fülbaját aloeverával?

Figyelt kérdés

Kutyám fülével van valami mert néha rázza fejét és érzékeny amikor elkezdem vakarni a fül belső részét. És néhány apróbb véres sebb van is de az nagyon apró.

Állatorvos esélytelen.

A körzeti állatorvos egy béna fsz. Városba meg nemtudom bevinni mert szüleim azzal jönnek hogy: Ki tudja hogyan viselné az utazást, lehet valami bajt is okozna.

Tudom hogy a kommentek 99% abból fog állni hogy az ilyen idi otá nak még is minek kutya (és most szépen fogalmaztam) de nem érdekel. Abba kapaszkodom amibe tudok.

Higgyétek el én sajnálom a legjobban a kutyámat. Én bármit megtennék hogy valahogy orvoshoz juttassam de jogsim még nincs.

Szóval az aloevera megtudná oldani ezt problémát. (Szerintem a füle még nincs begyulladva mert akkor még nem lenne ilyen jókedvű és nem is szaladgálna ha elviszem sétáltatni.

(Azért majd a körzeti állatorvost ide hívom majd hátha tud valamit értelmes kinyögni)

A normális válaszokat előre is köszönöm!! (ha lesz)

2019. júl. 11. 18:55
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Egyébként beljebb még van kb. 3db kis dudor ami bőrszinű és akkora mint egy kisebb pattanás. De azt már nemtudom lefotozni
2019. júl. 12. 21:28
 22/36 A kérdező kommentje:
De ha belenyulok a fülébe azt nem szereti. Valamit ott neki érzékény.
2019. júl. 13. 11:59
 23/36 anonim ***** válasza:
Ha a füle töve környékén kicsit megnyomod arra mit reagál?
2019. júl. 13. 12:02
 24/36 A kérdező kommentje:
Semmit.
2019. júl. 13. 12:08
 25/36 A kérdező kommentje:

Egyébként már ez a 4.nap és még mindig ugyanolyan jó kedvű és azóta pár kis véres seb lett a fülében ami gyógyulgat.

Szóval nemtudom hogy ez most mi lehet.

2019. júl. 13. 14:05
 26/36 A kérdező kommentje:

Olyan mintha tompult volna a hallása vagy csak direkt nem figyel.

Akkor veszek Otodine-t és azzal kitisztítom.

2019. júl. 13. 16:57
 27/36 anonim ***** válasza:
72%
Vidd orvoshoz, te szerencsétlen ...
2019. júl. 14. 19:44
 28/36 A kérdező kommentje:

Na végre. Ilyen kommentre vágytam.

Leírtam mindent hogy mi a helyzet.

2019. júl. 14. 20:27
 29/36 anonim ***** válasza:

Ameddig mi belátunk a kutya fülébe, onnan még egy kanyarral még tovább megy a fül belseje a dobhártyáig. Amikor már a látható részeken is van elváltozás, az már előrehaladott állapot.

A legegyszerűbb fertőzés az atka. Ha kitörli az ember a fület, ameddig bele tud nyúlni, az atkás fül randa sötét váladék. A gombás fülnél kis barnás fekete darabkák vannak a vattán.

Atkát lehet Advocate, vagy Strongold spotonnal.

Az Otodin fültisztító sokat segít.

2019. júl. 14. 20:41
 30/36 A kérdező kommentje:

Akkor az Otodinet nyugodtan használhatom?

Egyébként meg amikor beleszagalok a fülébe nem érzek semmilyen erős szagat. Persze van szaga de nem olyan erős hogy egyet bele szívok és fulladok meg.

Fogalmam sincs hogy milyen szaga van a gyulladt fülnek és az egészséges fülnek de valaki írta hogyha begyulladt akkor az nagyon büdös.

2019. júl. 14. 20:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!