Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kezelhetem a kutya fülbaját...

Kezelhetem a kutya fülbaját aloeverával?

Figyelt kérdés

Kutyám fülével van valami mert néha rázza fejét és érzékeny amikor elkezdem vakarni a fül belső részét. És néhány apróbb véres sebb van is de az nagyon apró.

Állatorvos esélytelen.

A körzeti állatorvos egy béna fsz. Városba meg nemtudom bevinni mert szüleim azzal jönnek hogy: Ki tudja hogyan viselné az utazást, lehet valami bajt is okozna.

Tudom hogy a kommentek 99% abból fog állni hogy az ilyen idi otá nak még is minek kutya (és most szépen fogalmaztam) de nem érdekel. Abba kapaszkodom amibe tudok.

Higgyétek el én sajnálom a legjobban a kutyámat. Én bármit megtennék hogy valahogy orvoshoz juttassam de jogsim még nincs.

Szóval az aloevera megtudná oldani ezt problémát. (Szerintem a füle még nincs begyulladva mert akkor még nem lenne ilyen jókedvű és nem is szaladgálna ha elviszem sétáltatni.

(Azért majd a körzeti állatorvost ide hívom majd hátha tud valamit értelmes kinyögni)

A normális válaszokat előre is köszönöm!! (ha lesz)

2019. júl. 11. 18:55
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

A füle belül nem annyira szőrős de van benne. Ameddig én látom a füle nincs megduzzadva és nem is piros.

Gennyes váladékot sem láttam még benne ezért attól félek hogy a fül belsőbb részében van a baj.

2019. júl. 12. 09:46
 12/36 A kérdező kommentje:
Keverék kutya
2019. júl. 12. 09:50
 13/36 anonim ***** válasza:

A legnagyobb gond, hogy bele kéne nézni a fülébe(csak doki tud), hogy a dobhártyája ép.

Én azt mondanám, ha erre nincs lehetőség, hogy napi 3x fültisztító oldattal(pl. otodine) mosd ki neki, majd surosan fülcseppet csöppents bele 2 napig. Ennyi idő alatt javulnia kell, ha nem akkor elkerülhetetlen a doki.

A fültisztító oldatot így használd, ha nem nyugodt a kutyus 2 emberes feladat:

1 pippeta oldatot nyomj bele, fogd össze a fülét, majd masszírozd át a fültövét, jobbról balra, balról jobbra alulról a kagylót(eközben össze van fogva a füle). Majd elugrasz mert rázni fogja, a többit elintézi a centrifugális erő.

Egy textilzsebkendővel töröld át a kagylót, itt látni fogod a szennyezés mértékét, utána mehet bele 1 csepp Surosan mélyen a kagylóba.

Enyémnek rendszeresen begyullad a füle, ha nincs takarítva, sok a szőr benne, ezért vagy kitépkedi(nem vágja) a doki, vagy havonta mossuk neki, utóbbit választottuk.

De 2 nap, 6 mosás, ha ennyi idő alatt nem javul ne folytasd, és irány egy doki.

Itt egy videó, mert nem lehet leírni normálisan:

https://www.youtube.com/watch?v=5C39A9UU720

2019. júl. 12. 10:08
 14/36 anonim ***** válasza:
Most csak az a probléma, hogy nincsen jogsid, vagy pénzed sem lenne a kezelésre? Mert nagyon nem mindegy. Ugyanis ha csak a szállítás gond, viheted taxival is, jelezve a diszpécsernek, hogy kutyát szállítasz boxban, olyan kocsit/sofrőt küldjenek amiben/akivel ez megoldható(minden társaságnál akad, aki szállít állatot és aki nem). Ezután a legközelebbi jól felszerelt rendelőbe bemenni vele. Ha ez túl költséges, akkor pedig kérjél segítséget a környékbeli kutyásoktól/állatmentőktől. Értem ez alatt ha Karakószörcsökön laksz, keresd meg a környékbeli aktív kutyásokat, kutyás csoportokat, mondjuk facebookon. Mondd el a problémát és hogy szállításban segítséget kérnél, fizeted a benzint, ez tuti olcsóbb mint a taxi, boxot is biztos ad valaki kölcsön és jó dokit is tudnak ajánlani. Ingyen semmi sem fog menni, de azt írod elsősorban az utaztatás a gond, azt meg lehet oldani. Én Fejér megyei vagyok, nem tudom merre laksz, de ha a környéken segítek a fuvarszervezésben, hogy a lehető legolcsóbb legyen, vagy akár ingyenes. Egy fülgyulladás könnyen kezelhető, de ha terápia nélkül marad, nagyon makacs, elhúzódó, egyre fájdalmasabb probléma lehet belőle és amit most még seperc alatt helyre lehetne hozni, annak olyan szövődménye lehet, ami már sokkalta veszélyesebb a kutyára és a pénztárcátokra nézve is. Nem értem az idióta szüleidet, de próbálj meg segítséget kérni a környékbeli felelős kutyatartóktól, mert egyrészt távgyógyítnai senki sem tud, másrészt úgyis az lesz a vége, hogy orvos kell neki, nem mindegy akkor már milyen állapotban kerül szakemberhez. Merre laksz? Ha elfogadod próbálok segíteni, de legalább a megyét add meg, ez egy anonim fórum, nem fog senki beazonosítani arról, hogy keverék kutyád van és Nógrádban laksz teszem azt. Ha segíteni szeretnél a kutyádon, annál többre lesz szükség, mint hogy terápiás javaslatokat kérsz látatlanban online, mert minden jószándék ellenére sem fog érni fabatkát sem. Még annyit, hogy lefotózhatnád a fülét esetleg, akkor sem fogja tudni senki "diagnosztizálni" szakértelem híján, kép alapján, de tán közelebb kerülhetsz picit a probléma gyökeréhez. Más ötletem nincsen, mert hidd el, bántani nem akarlak, de itt a sajnálat és búslakodás már marhára nem elég és nem is segít semmit sem, hiába érzed magad rosszul a helyzet miatt.
2019. júl. 12. 10:13
 15/36 A kérdező kommentje:

Borsod megyében lakom.

És a legközelebbi állatorvosi rendelő az vagy Sárospatakon van vagy Sátoraljaújhelyben.

2019. júl. 12. 11:59
 16/36 A kérdező kommentje:

Képek:

Balfüle: [link]

[link]

Jobb oldali füle:

[link]

2019. júl. 12. 12:02
 17/36 A kérdező kommentje:
Így a képek alapján....Szerintetek?
2019. júl. 12. 18:42
 18/36 anonim ***** válasza:

Képek alapján semmi baja a fülének.

Nem is annyira koszos,hogy bajt okozzon.

Gombás fertőzés általában piros pici pöttyök illetve eleve ha gyulladásban van akkor duzzadt piros az egész,meg furcsa a belseje.

Ez egy totál normális fül,pici kosszal.

Igazából egy vattára pár csepp baba olaj és szépen ki tudod takarítani.

2019. júl. 12. 19:57
 19/36 anonim ***** válasza:
jaa az lemaradt,hogy ha baj van a fülével az büdös,de nagyon erősen..
2019. júl. 12. 19:58
 20/36 A kérdező kommentje:

Azt nemtudom hogy egy tiszta fülnek milyen szaga van.

Az ő fülei nem szagtalanok de szerintem nem nem büdös. Olyan átlagosnak mondanám.

Akkor az is lehet hogy csak Otadinnal kell kitisztitanom?

2019. júl. 12. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!