Kezelhetem a kutya fülbaját aloeverával?
Kutyám fülével van valami mert néha rázza fejét és érzékeny amikor elkezdem vakarni a fül belső részét. És néhány apróbb véres sebb van is de az nagyon apró.
Állatorvos esélytelen.
A körzeti állatorvos egy béna fsz. Városba meg nemtudom bevinni mert szüleim azzal jönnek hogy: Ki tudja hogyan viselné az utazást, lehet valami bajt is okozna.
Tudom hogy a kommentek 99% abból fog állni hogy az ilyen idi otá nak még is minek kutya (és most szépen fogalmaztam) de nem érdekel. Abba kapaszkodom amibe tudok.
Higgyétek el én sajnálom a legjobban a kutyámat. Én bármit megtennék hogy valahogy orvoshoz juttassam de jogsim még nincs.
Szóval az aloevera megtudná oldani ezt problémát. (Szerintem a füle még nincs begyulladva mert akkor még nem lenne ilyen jókedvű és nem is szaladgálna ha elviszem sétáltatni.
(Azért majd a körzeti állatorvost ide hívom majd hátha tud valamit értelmes kinyögni)
A normális válaszokat előre is köszönöm!! (ha lesz)
A füle belül nem annyira szőrős de van benne. Ameddig én látom a füle nincs megduzzadva és nem is piros.
Gennyes váladékot sem láttam még benne ezért attól félek hogy a fül belsőbb részében van a baj.
A legnagyobb gond, hogy bele kéne nézni a fülébe(csak doki tud), hogy a dobhártyája ép.
Én azt mondanám, ha erre nincs lehetőség, hogy napi 3x fültisztító oldattal(pl. otodine) mosd ki neki, majd surosan fülcseppet csöppents bele 2 napig. Ennyi idő alatt javulnia kell, ha nem akkor elkerülhetetlen a doki.
A fültisztító oldatot így használd, ha nem nyugodt a kutyus 2 emberes feladat:
1 pippeta oldatot nyomj bele, fogd össze a fülét, majd masszírozd át a fültövét, jobbról balra, balról jobbra alulról a kagylót(eközben össze van fogva a füle). Majd elugrasz mert rázni fogja, a többit elintézi a centrifugális erő.
Egy textilzsebkendővel töröld át a kagylót, itt látni fogod a szennyezés mértékét, utána mehet bele 1 csepp Surosan mélyen a kagylóba.
Enyémnek rendszeresen begyullad a füle, ha nincs takarítva, sok a szőr benne, ezért vagy kitépkedi(nem vágja) a doki, vagy havonta mossuk neki, utóbbit választottuk.
De 2 nap, 6 mosás, ha ennyi idő alatt nem javul ne folytasd, és irány egy doki.
Itt egy videó, mert nem lehet leírni normálisan:
Borsod megyében lakom.
És a legközelebbi állatorvosi rendelő az vagy Sárospatakon van vagy Sátoraljaújhelyben.
Képek alapján semmi baja a fülének.
Nem is annyira koszos,hogy bajt okozzon.
Gombás fertőzés általában piros pici pöttyök illetve eleve ha gyulladásban van akkor duzzadt piros az egész,meg furcsa a belseje.
Ez egy totál normális fül,pici kosszal.
Igazából egy vattára pár csepp baba olaj és szépen ki tudod takarítani.
Azt nemtudom hogy egy tiszta fülnek milyen szaga van.
Az ő fülei nem szagtalanok de szerintem nem nem büdös. Olyan átlagosnak mondanám.
Akkor az is lehet hogy csak Otadinnal kell kitisztitanom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!