Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Alábbi helyzetben, hogy...

Alábbi helyzetben, hogy lehetne megoldani? (többi lent)

Figyelt kérdés

Egyenlőre elméleti síkon megy a kérdés pont azért,mert megoldást keresek.

Tavaly megörököltem a húgom akkor 7 éves kutyáját(kistestű).Ő már nem igazán akart vele foglalkozni.Nem lakik húgom velünk,de sétáltatni átjárt a kutyájához.

Nekem meg búcsúznom kellett az öreg kutyámtól tavaly.

Húgom nem mondta ki,de onnantól kezdve már nem vett részt semmiben. Szóval lemondott a kutyájáról.

Nyilván gondját viselem,mert velünk nőtt fel,de mindig húgom ""foglalkozott"" vele. Ő sétáltatta,de antiszoc lett. Nem tudta kezelni a helyzetek próbáltam tanácsot adni,sosem fogadta meg.

Kérdésem arra irányul,szeretnék most már egy új kutyust.

De sajnos a megörökölt kutyám antiszoc,jártam vele

kutyasuliba, javult,de sajnos nem az igazi. Most hogy nem járunk,picit mintha vissza esett volna. Össze szoktatással nem lenne baj. Kolléganőm kutyáját 3 nap alatt teljesen megszokta és minden konfliktus mentes volt.

De utcán más a helyzet, ott is 3 kutya van akikkel sikerült össze szoktatni,de ott a gazdik is partnerek voltak a dologban,őket is néhány találkozás alkalmával megszokta.

Viszont nem szeretném,hogy esetleg az új kutyus átvenné ezt a szokást,hogy ugatjuk a többi kutyát. Így kicsit vakarom a fejem. Annyi időm sajnos nincs,hogy a két kutyát napi 3x külön külön megsétáltassam.

Jelenleg 8 éves a megörökölt kutyám.

Sajnos oktatók is mondták ilyen korban már egy kialakult viselkedést baromi nehéz vissza fordítani vagy javítani rajta.

Minimális javulás sikerült is,amit írtam. De nem járok vele kutyák közé,mert ha vmi nagyobbnak oda kap,abból baj is lehet ha a másik nem úgy reagálja le.

Egyszerűen tanácstalan vagyok. Időm,pénzem lenne két kutyára, de a külön sétáltatásokra arra azért nem.

Durván 8 évig nem lehet még egy kutyám,mert a jelenlegi ilyen? :(

Tanácstalan vagyok.

Gondolkoztam,hogy az új kutyus póráz nélkül láb mellett jöhetne, mig a másik pórázon. Aztán ha kutya jön és mehet a szaglászás előre engedem, addig fegyelmezem a másikat. Idővel hátha megszokná ezt. Nem tudom...

1 éve már durván próbálom átnevelni a kutyát,sok munkám van benne abba is hogy engedelmesebb lett.

2019. júl. 6. 21:07
 1/9 anonim ***** válasza:
15%
Elektormos nyakörv.
2019. júl. 6. 22:20
 2/9 A kérdező kommentje:
4,5 kgos kutyára nem rakok elektromos nyakörvet.
2019. júl. 6. 23:08
 3/9 anonim ***** válasza:
19%

Vegyel egy jo nagy eros kutyat. Az majd eltunteti a problemadat es kikakilja.

N

2019. júl. 7. 05:12
 4/9 anonim ***** válasza:
14%
Jaaa, nem tudtam, hogy ilyen kis szapis ideggyenge görcs. Akkor semmi nem tegyél, ezek ilyenek.
2019. júl. 7. 07:31
 5/9 A kérdező kommentje:

Koszi, hogy kerdesre valaszoltatok.

De nem en vettem!!

Az, hogy 8 evvel ezelott mi volt, meg honna lett megveve szerintem most a kerdes szempontjabol tok mindegy.

Csupan megoldast szeretnek. De nyari szunet van sok az unatkozo 15 eves ugy latom.

2019. júl. 7. 09:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Mekkora f4szfejek ezek a válaszadók!

Én majdnem ugyanebben a helyzetben vagyok, az öcsém hagyta itt az "elb4szott" 7 éves kutyáját a szülői háznál. Egyébként utcáról lett mentve, 10 kilós, de mivel nem lett normálisan szocializálva, ráadásul pici korában az elmebeteg szomszéd németjuhász többször rárontott a kerítésen keresztül, teljesen antiszoc és agresszív lett. Persze öcsém semmilyen erőfeszítést nem tett, hogy javuljon a helyzet, és amikor felajánlottam, hogy elviszem a kutyát kutyasuliba, jól elküldött a francba, merthogy én az ő kutyájával csak ne rendezkedjek! Aztán itt

hagyta a francba, én meg szívok vele. A helyzetet tovább rontotta, hogy pár hónapja szintén a két szomszéd kutya szétkapta a kerítést, és a mi kutyánkat is... Szerencsére a gazdájuk az utolsó pillanatban elzavarta őket, ezután 3 órán keresztül műtötték a kutyánkat, hogy életben maradjon. Szóval el lehet képzelni mennyire szereti a többi kutyát! Az állatorvoshoz járás egy pokol volt vele, mert minden kutyára őrjöngött.

2 hónapja viszont valahogy bekerült az udvarunkra egy kölyökkutya, akinek az orrát a miénk jól össze is marta. Elvittem a kicsit orvoshoz, megműtötték, és úgy döntöttem gazdit keresek neki. Eleinte a házban volt, és fokozatosan szoktattuk össze őket az idős kutyánkkal. Sajnos senkinek sem kell, úgy néz ki, hogy a ynakunkon marad, DE! Bár a rezidens kutyánk utálja, a kicsi imádja őt, és én is féltem ettől, hogy eltanulja tőle az agressziót, de nem... A kicsi kíváncsi és érdeklődő a többi kutyával, az öreg meg azóta konkrétan tojik más kutyákra. Nem hittünk a szemünknek! Bár mi ritkán visszük őket együtt sétálni, és akkoris olyan helyre, ahol nincsenek más kutyák. Szerintem az elején próbáld az új kutyust külön is vinni! Ha ő megszokja a többi kutyát, nem lesz agressszív a másik miatt!

2019. júl. 7. 13:18
 7/9 A kérdező kommentje:

Utolsó köszönöm az értelmes választ és a megértést.

Vannak dolgok amiről nem tehet az ember.

Nem az utcára dobtam ki,hanem vállaltam,hogy akkor átveszem és foglalkozok vele én.

Igen úgy gondoltam vinném külön is főleg kölyök korban,szeretném mindenhez hozzá szoktatni, busz,hév,sok ember,nyüzsgés,hangok. Nagyon szociális kutyát szeretnék,akit bárhová lehet vinni.Eleinte a szobatisztaság miatt amúgy is többször leszek lent vele. Addig legalább a jelenlegi is megszokná,hogy nem fog mindig velünk jönni.Kutyaovi,kutyasuli mindenképpen benne van a tervben!

Én azért alap esetben napi 3x együtt vinném őket sétálni.

De még agyalok rajta.

Örülök nálatok megoldódott a probléma. Lehet ha lenne mellette új kutya, változna a szitu.

2019. júl. 7. 15:43
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Jó lesz az, szerintem nem lesz probléma, de ha aggaszt a dolog, kérdezz meg egy kiképzőt is, hogy mit gondol erről a szituról! :)
2019. júl. 7. 16:56
 9/9 A kérdező kommentje:

Ugye mikor az én kutyusom meghalt utána kezdődtek a problémák a megörökölt kutyusnál, kutyákkal való ugatás akkor is fent állt. De rosszabb lett mióta nincs a másik kutyus. Mondták az oktatók,hogy lehet jót tenne neki egy társ.

De ha úgy alakul,akkor felhívom őket megkérdezem mindenképpen mit gondolnak róla.

Azért gondoltam arra,hogy elengedve sétáltatnám az új kutyust ahol csak lehet, nyilván ha már fixen behívható és engedelmes,hogy ha jön kutya és úgy van őt előre tudom küldeni ismerkedni. Míg a másik pórázon és fegyelmezem. Más ötletem nincs. Első 1 év lenne neccesebb, akkor viszonylag sokat kéne külön sétálni,hogy tudja neki nem kell ugatnia a többi kutyát :D

2019. júl. 8. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!