Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan mondjam meg a gazdijelö...

Hogyan mondjam meg a gazdijelöltnek, hogy inkább keressen más fajtájú kutyát, és hogy inkább nem adnám el neki a kiskutyát?

Figyelt kérdés

Nem szaporítok, befogadott kutya, itt ellett meg nálunk.

Volt itt egy gazdijelölt, viszont abszolút a kiskutyának sem tetszet ő, illetve nagyon abszurdul viselkedett velem a pasi.

Belerúgott véletlenül a kölykökbe (?), és arról kérdezgetett, hogy elvihetné-e rögtön a 6 hetes kutyát...

Nem adnám neki szívesen oda, nem is érzem helyesnek, viszont nincs pofám ezt így leírni, hogy inkább keressen magának egy plüsst... (hosszú miért jutottam pluszban erre a következtetésre)

Mit tudnék mondani neki, hogy ne legyen sértődés de korrekt maradjak?

2019. júl. 4. 17:05
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Elkelt
2019. júl. 4. 17:13
 2/10 anonim ***** válasza:
96%

UGYAN EZ VOLT NÁLUNK..Színtén pasi volt. Hogy is mondjam. Felemelte a kiskutyát, megnézte és konkréten ledobta, mindezt előttünk. El sem tudom képzelni, hogy hogy viselkedhet velük kettesben..

Én kerek perec megmondtam neki, hogy nem fogom neki odaadni, mert nem tetszik a viselkedése, és szerető, gondos családba szeretném adni...Kit érdekel, ha megsértődik...Ilyen helyzetben akkor vagy korrekt ha a kutya sorsát nézed, ami a pasasnál nem lesz jó, ha így fog bánni vele..

Egyébként ha megmondod neki hogy elszökött..

2019. júl. 4. 17:45
 3/10 anonim ***** válasza:
10%
Látszik, hogy szereted az állatokat. De volna egy kérdésem: ha befogadott kutya kölykezett nálatok, akkor hogy-hogy pénzért adod el? Nem akarlak megbántani, de így már szaporítóvá válsz. Mondjuk akkor is, ha ingyen ajándékozod el őket, mert nem kizárt, hogy a későbbi gazdik is pároztatják majd a kutyákat, de ez a mondatod nekem szemet szúrt. A pasit ignoráld, első jól leírta: nincs már meg, lefoglalták, mert a kölyök jobban ragaszkodott a később megjelenő gazdihoz. Muszáj füllenteni néha, főleg, ha a közelben lakik, gondolom, ezért akarod, hogy ne sértődjön meg. Más esetben hót magasról letojnám, megmondanám szemtől-szembe, hogy a kiskutyát nem adod neki.
2019. júl. 4. 18:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

ha befogadott kutya kölykezett nálatok, akkor hogy-hogy pénzért adod el?

Oltás,féreghajtás mond valamit? Meg így elriaszthatja a felelőtlen embereket, akiknek ingyen kutya kell, de mondjuk orvoshoz vinni már nem lesz pénze.

2019. júl. 4. 20:13
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Elkelt

Vagy őszintén elmondani neki, hogy nem kapja meg.

2019. júl. 5. 01:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Legyen meg a féreghajtás és az elvitelig adható oltások (minimum 8 hetes kor), erről legyen számlád, és annak költségét kérd el a leendő gazditól. Ez szűkíteni fogja a kört. Lehet, ez a pasi messzire menekül, ha meghallja a feltételeidet.

Valamint köthettek szerződést is, amiben kikötöd az ivartalanítási kötelezettséget, amiről igazolást is kérsz, ellenkező esetben vissza kell vigye a kutyát. Ez megint csak szűkít, de kétségtelen, hogy így nehezebben szabadulsz a kiskutyáktól.

2019. júl. 5. 08:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan legyen pofád megmondani főleg hogy a pasinak annyi esze sincs hogy 8-10hétig az anyja mellett a helye a kölyöknek. A másik meg ha kutyát megyek nézni akkor a lábam elé nézek.
2019. júl. 5. 12:31
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

De most miért kell neked őt védeni?Miért ne sértődhessen meg?Miért kell egy ilyennel korrektnek lenni?Én az ilyet legszívesebben elzavarnám vagy kirúgnám a házamból.Mit képzel magáról a szemétje?Oda ne add már neki, csak azért mert képtelen vagy neki megmondani!Ne ő legyen a fontos, hanem az ártatlan kiskutya.

Mi ebből a tanulság?Ivartalanítani az anyát!

Inkább add oda egy jobb menhelynek őket,mert ők megnézik kinek adják, van benne rutinjuk, és örökbeadási szerződéssel adják.

2019. júl. 8. 13:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem csinálj ebből problémát, egyszerűen mondd meg, hogy volt /van más jelentkező is, akivel nagyobb a szimpátia.

Neked a kutya érdekét kell nézned, nem egy vadidegen emberét.

Éveken keresztül voltam ideiglenes befogadó, több állatot adtam örökbe. Ha valamiért nem volt szimpatikus a jelentkező, nem adtam oda az állatot. Még akkor sem, ha nem tudtam konkrétan megfogalmazni magamnak sem, hogy mi a gond.

Az örökbeadás/eladás nem arról szól, hogy az első jelentkezőnek oda kell adni az állatot. egy életről beszélünk, akiről 10en évig kell gondoskodni, akiért akkor is Te tartozol felelősséggel, ha az új gazda nem akarja tartani. Neked úgy kell gondolkodnod, hogy ha x év múlva a gazda nem tud/akar gondoskodni az állatról akkor is Te legyél az első akinek szól, és neked adja vissza. És ilyen sajnos a legnagyobb odafigyelés mellett is megeshet. Az örökbeadásnál kell nagyon kritikusnak lenni, hogy a lehető legjobb helyre add az állatot.

2019. júl. 11. 16:02
 10/10 anonim ***** válasza:

Véletlen nem ő volt a 'gazdi' jelölt?

Ha igen, akkor jól tetted, hogy nem adtad neki

https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__9979777-mit-..

2019. júl. 12. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!