Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnénk a másfél éves...

Szeretnénk a másfél éves foxinkhoz egy kiskutyát (kb 3 hónapos foxi-tacsi keverék). Szerintetek sikerülhet összeszoktatni őket?

Figyelt kérdés
A mi foxink állandóan pörög, nagyon aktìv kiskutya, nem bántja az idegen kutyákat sem, rögtön játszana velük. Attól félünk, hogy szegény kiskutyát agyonnyomorgatná. Van valakinek esetleg tapasztalata ezzel kapcsolatosan?

2019. máj. 27. 21:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Mi anno a 3 éves kutyánkhoz hoztunk egy 3 hónapos kiskutyát. A 3 éves kutyám pörgős volt, és nem az, hogy durván játszott, csak szimplán beleéléssel, ami nagyobb testű kutyáknál okés, de kis piciknél... Labradorról van szó, és az új jövevény egy pár kilós beagle volt. Nem nyomorgatta őt össze, pedig olyan kis picúri volt, akit én féltettem, hogy összetörök. Miután hazahoztuk a kiskutyát, a másik kutyám megkomolyodott. Már nem annyira pörgős, hanem inkább gondoskodó a másik kutyával szemben.

Igazából általánosítani nem lehet, de nálunk egyáltalán nem volt gond. Szóval szerintem simán össze-lehet őket szoktatni, meg nem akkora a különbség a méreteik között. Mármint, mi a 30 kilós kutyánkhoz hoztunk haza egy pár kilós kutyát, és remekül összeszoktak.

2019. máj. 27. 21:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Az en foxi fium kb 7 eves volt,amikor hazavittem egy 2 honapos labrador lanyt. Folyamatosan meg akarta olni. Annyira vedi ateruletet. A foxi verte megy a hazorzesben es a jatekban is. Igazi kemeny kutya.

Aztan nem birtam a tudatot,h barmikor egy nagy vertocsa fogad otthon a kiskutya holttestevel es elajandekoztam. Addig ideggorcs voltam es feltem hazamenni

2019. máj. 28. 00:39
 3/6 anonim ***** válasza:
87%
A nagyobb kutyára rá kell szólni, ha túlzottan nyomorgatja a kicsit. De a kölyök is jelezni fogja, ha elég neki. Ha a foxitok normálisan szocializált, jól nevelt, nem lesz probléma.
2019. máj. 28. 14:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Nálunk a foxihoz sikerült hozzászoktatni egy tacskót, egy beaglet, egy uszkárt, 8 macskát, és 2 kisgyereket. (apránként, nem egyszerre) :D

Ha barátságos, akkor nem fogja bántani a kiskutyát, nagyon óvatosan tudnak játszani, láttam már német juhászt hullámos papagájjal játszani, és senkinek se lett baja.

2019. máj. 28. 14:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, hasznosak voltak!
2019. máj. 28. 16:10
 6/6 anonim ***** válasza:
2-es vagyok. Jolszocializalt volt afoxim. Hordtam mindif Margit szigetre jatszaniporaz nelkul. A befogadott kiskutyaval is jol eljatszott semleges teruleten.
2019. máj. 30. 03:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!