Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kistestű kutya való...

Milyen kistestű kutya való gyerek mellé?

Figyelt kérdés
Nemsoká kertes házba költözünk, van már egy nagytestű házörzőnk, cane corso fajtájú de szeretnénk a 2 és fél éves gyermekünknek egy minél kisebb testű kutyát. A gyerek imádja az állatokat, talán jobban mint kellene. Nem agresszív velük csak szereti puszilgatni, ölben hordozni, simogatni, babusgatni. Annyi a baj, hogy ha a kutya megunja pár perc múlva ő ugyanúgy szeretné 'nyaggatni'. Melyik az a kutyafajtak amelyik ezt a legjobban elviselné? A kert miatt jó lenne ha nem ásna kényszeresen,a többire meg tudjuk tanítani illetve ha ugatós nagyon, az sem baj. Nappal a kutyus kint lenne nagyrészt a kertben és éjszakára bent, emiatt szeretnénk ha nem naponta kellene tisztogatni, kefélni a bundáját, hanem mondjuk heti egyszer. Illetve az ára sem utolsó szempont. Gondoltam bichonokra (bolognese vagy frise), si-cu, west terrierre, yorkshire terrier vagy esetleg csivava. A legjobban a bolognese és a si-cu között vacilálok, ők még elérhető árban is vannak. A csivavától félek, hogy meg kapná ha nagyon elunja a játékot illetve a yorkinak borzasztó igényes szőre van. Tapasztaltabbaktól vélemény?
2019. júl. 2. 15:10
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
Az én gyerekem is sokszor akár odarohanni megsimagatni, ha lát egy kutyát, ilyenkor megfogom a kezét és együtt megyünk. Ha a kutya gazdi nem távolodik akkor megkérdezem, hogy megsimogathatja-e a gyerek és aszerint cselekszünk, ha távolodik a gazdi akkor nem megyünk hozzá, mert ebből szerintem érteni lehet, hogy nem akarja, hogy megsimogassák a kutyáját, valami oknál fogva. Egyébként is ha megsimogathat egy idegen kutyát a gyerek, félve nyúl hozzá először, mert nem tudja, hogy tetszik-e a kutyának. Ennyit erről, nem az vagyok aki nem akarja tanítani a gyereket, nehogy sérüljön a lelke, viszont ő fontosabb nekem mint a kutya.
2019. júl. 3. 11:24
 32/40 anonim ***** válasza:
86%
Senkit nem érdekel hogy télen bent lenne éjszakára ha nappal megfagyott kint,mert gondolom ha nincs otthon senki akkor nem lenne beengedve. Ráadásul írtad hogy kutyaiskolába se vinnéd,mert akkora jampi vagy hogy te mindenre meg tudod nevelni egyedül. Ezeket a kis ideggörcsöket pedig muszáj kutyaiskolába vinni,mert az ember fejére nőnek,bernáthegyinek képzelik magukat és 100x harapósabbak mint a nagyobb kutyák,mert folyamatosan félnek és szoronganak a méretük miatt. Tényleg,ha a zsebpiszok odakap a corsónak mert fenyegetve érzi magát, fel vagy készülve rá hogy több darabban szedd ki a szájából? Alapszabály hogy bazinagy meg marhakicsi kutyát együtt csak a legritkább esetben tartunk. A nagy kutya nem tudja mekkora,játékból is meg tudja ölni a kicsit. Olvastam egy sztorit,igaz az macska volt meg valami keverék nagytestű,de a kutya oda akart bújni a macskához és ráült,teljesen szívszeretetből. A macskát össze kellett csavarozni,annyi csontja tört. A kutya egy percig sem volt rosszindulatú,csak nem tudja hogy ő nagy a másik meg kicsi.
2019. júl. 3. 11:25
 33/40 A kérdező kommentje:
#30, 32 Szövegértelmezés!! A kutya akkor van bent amikor akar nappal és éjjel! Ha elmegyünk, jön velünk, mint a nagy, hacsak nem olyan helyre megyünk ahol nem lehet, pl. doki. De ez idő alatt is bent lehet a kutya. Megértettétek már így szájbarágósan?
2019. júl. 3. 11:29
 34/40 A kérdező kommentje:

A cane corso mellett volt egy mentett keverék kutyánk, kistestű, akit idővel amikor akkora lett elajándékoztunk.(ez már jó pár éve volt) Mikor pár hónapos volt a mentett kutya simán, nagyon jól kijöttek a corsoval. Ismerem a kutyámat, megtanítottam. De itt nem bizonygatok senkinek semmit. Majd eldöntjük a férjemmel, melyik lenne a legideálisabb kutya. Titeket meg asszem békén hagylak, és morgolódjatok tovább.

Ő a mentett kutya:

[link]

2019. júl. 3. 11:52
 35/40 anonim ***** válasza:
81%

Nos, lehet, hogy csak borzasztó hülyén fogalmaztál, ezért kaptál olyan válaszokat, amilyeneket, ha kicsit beleképzeled magad a másik oldalba, lehet, hogy te is azt mondod magadra, hogy "basszus, de hülye voltam". Én próbállak megérteni, és így tanácsot adni.

Szerintem, ha a meglévő nagyobb testű kutyával jól kijön a gyerkőc, akkor nézzetek szét menhelyeken, és keressetek egy már felnőtt, már lecsillapodott, kevésbé energikus kutyát. Egy kölyök ugyanúgy próbálgatja a határait, mint egy kisgyerek, nem tudja, mennyi az, amivel már fájdalmat okoz, ezt megtanulják idővel, de én egy ekkora gyerkőc mellé kölyökkutyát nem hoznék.

Nézz szét itt pl.: [link] keress rá fajtamentésekre, ne csak fajtára keresgélj, inkább jellemre, az allatok.info elég jól szűrhető, azt azért ajánlom.

2019. júl. 3. 12:20
 36/40 anonim ***** válasza:
42%
Képes voltál elajándékozni egy kutyát csak mert megnőtt? Nincs több kérdésem.
2019. júl. 3. 12:40
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, viszont ha több dolgot fogsz megengedni a "kics" kutyának, mint a corsonak, hidd el, nem sokáig lesz meg, tombolni fog benne a féltékenység.

Ha az egyik bemehet éjszaka vagy nappal, mehessen a másik is.

Ha a kicsi bent lehet a nappaliban, akkor a nagy is. És így tovább.

Továbbra is azt gondolom, a válaszaidból, hogy nem kell nektek kutya még...majd ha eléri az 5-6 éves kort.

És ne csak a csivavától félj, ha egy kutya megunja a "nyúzást", bármelyik odakap.

2019. júl. 3. 14:08
 38/40 anonim ***** válasza:
67%

Tapasztaltabbaktól kértél véleményt, megkaptad, de ez a vélemény nem egyezik a te elvárásoddal ezért leszarod. Gratulálok! Ezek után semmi kétséf, hogy az IQ-d a béka segge alatt van.

Az a baj a mai világgal, hogy a hülyék mindenben holt biztosak.

De b+, akkor minek kértél véleményt, ha direkt az ellenkezőjét csinálod? Ja, gondolom arra számítottál, hogy mindenki hű de jó anyukának tart majd, lelkesedik az ötletért, hogy az ivadékod tönkretegye egy kutyának az életét és ajánlgatjuk majd a kisebbnél kisebb kutyafajták a borzasztó családodba. Tévedtél, de nem vagy képes elfogadni.

Pár hónap és ugyanitt találkozunk majd, csak akkor már az lesz a téma, hogy a kutya megunta a nyúzást és megharapta a pulyád.

De nyugi, kedvesek leszünk és nem írjuk majd, hogy "Mi előre szóltunk ;) "

Amúgy szánalmas vagy, hogy neked ennyit ér egy élőlény élete, hogy leszarod csak legyen mivel játszania a kölyködnek.

Ha azt mondanám rád, hogy barom, az sértés lenne azokra a szegény állatokra.

Sajnálatos, hogy a magadfajta szaporodik is és ezt tanítja a gyerekének, hogy mindegy mit csinál a kutyával, hisz az az ő kis játékszere és le vannak tojva az igényei.

2019. júl. 3. 14:37
 39/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utolsó válaszokat. Segítettek. Nem csak fajkutya érdekel, hanem legyen lehetőleg fiatalabb 1 év körüli és kisebb testű, játékos. Utolsó, köszi a választ, megfogadom, igyekszem nem különbséget tenni.

Nem azért lett elajándékozva a kutyus mert megnőtt, más oka volt... Inkább nem részletezném. De egy zacskóba csomagolva találtuk az út szélén, pár naposan, két testvérével akik akkorra már elhunytak. Szerintem így is jobb élete lett...

2019. júl. 3. 14:46
 40/40 A kérdező kommentje:
Utolsó előttinek köszönöm a választ és a normális fogalmazás. Te meg kedves utolsó, ne szapuld a gyerekem, meg a családom, mert nincs közöd hozzá. Tudod, szükséged lehet még neked is segítségre, de ha így viselkedsz az emberek inkább hátat fordítanak. Adjuk meg a tiszteletet egymásnak még akkor is, ha az én kis csökött agyam nem ér fel a tiédhez, köszönöm.
2019. júl. 3. 14:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.