Milyen kistestű kutya való gyerek mellé?

A cane corso mellett volt egy mentett keverék kutyánk, kistestű, akit idővel amikor akkora lett elajándékoztunk.(ez már jó pár éve volt) Mikor pár hónapos volt a mentett kutya simán, nagyon jól kijöttek a corsoval. Ismerem a kutyámat, megtanítottam. De itt nem bizonygatok senkinek semmit. Majd eldöntjük a férjemmel, melyik lenne a legideálisabb kutya. Titeket meg asszem békén hagylak, és morgolódjatok tovább.
Ő a mentett kutya:

Nos, lehet, hogy csak borzasztó hülyén fogalmaztál, ezért kaptál olyan válaszokat, amilyeneket, ha kicsit beleképzeled magad a másik oldalba, lehet, hogy te is azt mondod magadra, hogy "basszus, de hülye voltam". Én próbállak megérteni, és így tanácsot adni.
Szerintem, ha a meglévő nagyobb testű kutyával jól kijön a gyerkőc, akkor nézzetek szét menhelyeken, és keressetek egy már felnőtt, már lecsillapodott, kevésbé energikus kutyát. Egy kölyök ugyanúgy próbálgatja a határait, mint egy kisgyerek, nem tudja, mennyi az, amivel már fájdalmat okoz, ezt megtanulják idővel, de én egy ekkora gyerkőc mellé kölyökkutyát nem hoznék.
Nézz szét itt pl.: [link] keress rá fajtamentésekre, ne csak fajtára keresgélj, inkább jellemre, az allatok.info elég jól szűrhető, azt azért ajánlom.

Kérdező, viszont ha több dolgot fogsz megengedni a "kics" kutyának, mint a corsonak, hidd el, nem sokáig lesz meg, tombolni fog benne a féltékenység.
Ha az egyik bemehet éjszaka vagy nappal, mehessen a másik is.
Ha a kicsi bent lehet a nappaliban, akkor a nagy is. És így tovább.
Továbbra is azt gondolom, a válaszaidból, hogy nem kell nektek kutya még...majd ha eléri az 5-6 éves kort.
És ne csak a csivavától félj, ha egy kutya megunja a "nyúzást", bármelyik odakap.

Tapasztaltabbaktól kértél véleményt, megkaptad, de ez a vélemény nem egyezik a te elvárásoddal ezért leszarod. Gratulálok! Ezek után semmi kétséf, hogy az IQ-d a béka segge alatt van.
Az a baj a mai világgal, hogy a hülyék mindenben holt biztosak.
De b+, akkor minek kértél véleményt, ha direkt az ellenkezőjét csinálod? Ja, gondolom arra számítottál, hogy mindenki hű de jó anyukának tart majd, lelkesedik az ötletért, hogy az ivadékod tönkretegye egy kutyának az életét és ajánlgatjuk majd a kisebbnél kisebb kutyafajták a borzasztó családodba. Tévedtél, de nem vagy képes elfogadni.
Pár hónap és ugyanitt találkozunk majd, csak akkor már az lesz a téma, hogy a kutya megunta a nyúzást és megharapta a pulyád.
De nyugi, kedvesek leszünk és nem írjuk majd, hogy "Mi előre szóltunk ;) "
Amúgy szánalmas vagy, hogy neked ennyit ér egy élőlény élete, hogy leszarod csak legyen mivel játszania a kölyködnek.
Ha azt mondanám rád, hogy barom, az sértés lenne azokra a szegény állatokra.
Sajnálatos, hogy a magadfajta szaporodik is és ezt tanítja a gyerekének, hogy mindegy mit csinál a kutyával, hisz az az ő kis játékszere és le vannak tojva az igényei.
Köszönöm az utolsó válaszokat. Segítettek. Nem csak fajkutya érdekel, hanem legyen lehetőleg fiatalabb 1 év körüli és kisebb testű, játékos. Utolsó, köszi a választ, megfogadom, igyekszem nem különbséget tenni.
Nem azért lett elajándékozva a kutyus mert megnőtt, más oka volt... Inkább nem részletezném. De egy zacskóba csomagolva találtuk az út szélén, pár naposan, két testvérével akik akkorra már elhunytak. Szerintem így is jobb élete lett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!