Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kistestű kutya való...

Milyen kistestű kutya való gyerek mellé?

Figyelt kérdés
Nemsoká kertes házba költözünk, van már egy nagytestű házörzőnk, cane corso fajtájú de szeretnénk a 2 és fél éves gyermekünknek egy minél kisebb testű kutyát. A gyerek imádja az állatokat, talán jobban mint kellene. Nem agresszív velük csak szereti puszilgatni, ölben hordozni, simogatni, babusgatni. Annyi a baj, hogy ha a kutya megunja pár perc múlva ő ugyanúgy szeretné 'nyaggatni'. Melyik az a kutyafajtak amelyik ezt a legjobban elviselné? A kert miatt jó lenne ha nem ásna kényszeresen,a többire meg tudjuk tanítani illetve ha ugatós nagyon, az sem baj. Nappal a kutyus kint lenne nagyrészt a kertben és éjszakára bent, emiatt szeretnénk ha nem naponta kellene tisztogatni, kefélni a bundáját, hanem mondjuk heti egyszer. Illetve az ára sem utolsó szempont. Gondoltam bichonokra (bolognese vagy frise), si-cu, west terrierre, yorkshire terrier vagy esetleg csivava. A legjobban a bolognese és a si-cu között vacilálok, ők még elérhető árban is vannak. A csivavától félek, hogy meg kapná ha nagyon elunja a játékot illetve a yorkinak borzasztó igényes szőre van. Tapasztaltabbaktól vélemény?
2019. júl. 2. 15:10
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy a gyerek tanítja a kutyát. Erre ott vagyunk mi. Nem hiszem, hogy szerencsétlen kutya idegösszeroppanást kapna ha egy kisgyerek játszana vele fél órát. Mégegyszer mondom, nem üti, nem bántja, csak szereti. El dobja neki a labdát, puszilgassa, simogassa de nem kényszeríti a kutyát arra amit ő akar. Közeli ismerősnek van kutyája, őt imádja, csak a kutyus már idős, ezáltal 5-10 percig élvezi a szeretetét de utána magányra vágyik. A cane corso jól nevelt, szocializálódott kutya, nem bánt sem kistestű kutyát sem macskát, megszaglássza és elvan mellettük békében. A nagy kutya kint van és télire egy kicsit enyhébben fűtött helyiségben lesz a háza, az előtérbe majd persze beengedjük, de az ágyra mászást, konyhában lebzselést nem tervezzük a nagynak. Nekem volt Bolognaim, ő is egy rendkívül értelmes és engedelmes boldog kutyus, csupán ahogy nagytatám meghalt, nagymamám nagyon ragaszkodott hozzá, hogy legyen valaki aki mindig vele van, vele alszik, leszögezem, most is minden oltás megvan és életvidám, 11 éves korára. No meg szerintem egy kutyától nem kell eltűrni a véresre harapás, meg lehet mutatni a határokat, hogy tanulja meg a gyengéd harapást is, persze itt nem a verésre gondolok, még mielőtt valaki félreértené, azzal nevelni nem lehet. Tisztában vagyok a felelős kutyatartással, ezzel kapcsolatban ne oktassatok ki. Kutyaiskolába sem tervezzük adni. Van annyi tapasztalatom kutya téren, hogy még tudom tanítani a szükségessé és biztosítani tudom a megfelelő szocializációját. Ja egyébként, akár malac és bulldog vagy póni és samoyed is összeszokott már, nézzétek utána. Szőrzetápolással kapcsolatban az vesse rám az első követ mert heti 1-2 alkalommal akarok vele foglalkozni, aki minden nap órákat tölt fésülgetéssel és hetente kozmetikáltatja kutyáját (b@ssz, én sem járok hetente szalonokba). Az árat meg had döntésem el én, nem ti keresitek meg nekem a kutyára való pénzem, mint ahogy azt is, hogy a gyerekem képes-e egy kutyával játszani avagy sem, mert közületek egyikőtök sem nevelte. Ha valaki érdemben nem tud hozzászólni, akkor húzza be a cipzárt a száján, azt megköszönném. Egyébként máltai selyemkutyára esik eddig a legnagyobb szavazat.
2019. júl. 2. 16:30
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Olcsón csak 2 féle kutyát kapsz, szaporítótól lutrit, vagy menhelyről/fajtamentéstől kicsit kevésbé lutrit, ott azért legalább lehet tudni nagyjából, hogy mire készülj, egy szapis kutyánál ezt sose tudhatod. Tenyésztőnél drága a kutya, de azok sok problémára eleve szűrve vannak.
2019. júl. 2. 16:40
 13/40 anonim ***** válasza:
91%
De akkor legalább ne kozmetikást választanál te észlény. Aztán ne lepődj meg ha az olcsó kutyád egy hiperaktív puli keverék lesz.
2019. júl. 2. 17:55
 14/40 anonim ***** válasza:
68%

A máltai kvajól fog kinézni miután egész nap közben a kertben hempergett xDDD Órákon át fogod kifésülni belőle a sarat füvet stb. Ha nem kefélik naponta,akkor egy hét után olyan csimbókos lesz hogy le kell nyírni az egészet és lesz egy félig kopasz patkányod amíg vissza nem nő. Havonta max kéthavonta kozmetikushoz kell vinni. A corso rágókának fogja használni. Istenem kérdező neked agyad is van vagy csak szaporodsz a világba és hülye ötleteket termelsz?

Aki meg rotit meg kaut ajánlgat totyogós gyerek mellé,az még nem látott nagy kutyát fellökni meg megtaposni gyereket játszásból. Illetve ha véletlen rámarkol a fülére vagy rálép,nem mindegy hogy egy csivava harap oda és lesz egy sebe vagy egy ekkora nagy dög és a gyereknek nem lesz mit bekötözni.

2019. júl. 2. 18:25
 15/40 anonim ***** válasza:
89%
Ja és azzal számolj,hogy kistestűt nem tarthatsz kint télen. Főleg nem ilyen szobacirkálókat. 1 nap alatt megfagy kint bármi aminek nincs vastag télire váltott bundája. Képzelj már el egy yorkit vagy egy csivavát kint a 20centis hóban..ki se látszana belőle.
2019. júl. 2. 18:31
 16/40 anonim ***** válasza:
91%
A kau a felnőtt férfi gazdával is hajlamos arcoskodni,folyamatosan dominancia harc megy vele,mert fölé akar kerülni mindenkinek,ráadásul egygazdás és megkattanásra hajlamos. Hogy érteted meg vele,hogy a 2éves gyerek rangban fölötte van? Hamvában holt ötlet,1mp alatt megkérdőjelezné a rangsort és bepróbálkozna helyre állítani a rangját. Mert oké,hogy amikor ott vagy akkor nem merne csinálni semmit,de amint nincs ott a gazda onnantól csak idő kérdése mikor indul be a prédaösztöne a nála kisebb gyerekre,és úgy kapja szét hogy észre se veszik.
2019. júl. 2. 18:42
 17/40 anonim ***** válasza:
82%

Hát, kedves kérdező, hiába írtad le ezt a nagyszerű (?) monológot, még mindig látszik, hogy nektek nem való kutya. Semmilyen.

Eleve, a kutyaiskolába a kutyát nem beadják, hanem a gazdáknak magyarázzák el a dolgokat és gyakorolják együtt, bár rajtad szerintem az se segítene, nem nagyon használod azt a csöpp agyad.

Ha egy kicsit is felelősségteljes és normális lennél, belátnád magadtól, hogy NEM SZABAD KUTYÁT VENNETEK!

És nem a pénzeddel gazdálkodunk, de jó, legyen, vegyél szaporítótól olcsón kutyát és nézd ahogy elpusztul 2-3 évesen genetikai betegségekben, vagy ideggyenge a kölyök és nekimegy a gyerekednek félelemből, mert az ilyen szapis kutyáknál egy pillanat és agresszív lesz, nem fogja bírni a gyerek fél óra nyúzgálását.

Amúgy persze, a harapásról is le lehet szoktatni a kölyköt, ha rendesen foglalkozol vele és még akkor is idő, sok idő, nem egy két nap vagy hét. Fogváltás után szoktak lecsillapodni, ami hónapos időtartam és ha ilyen helyre kerül, mint ti, akkor nagy eséllyel soha nem lesz normális kutya, mert már csak az alap elképzelés is szánalmasan gáz, amit kitaláltál, ja meg te is.

Amúgy meg nem vetted észre, hogy teljesen ellentmondasz magadnak? Az elején azt írod, hogy kell egy kutya akit nyúzhat a gyerek, aztán azt írod, hogy nem is nyúzza, csak simogatja meg labdát dobál nekik. Ha tényleg csak ennyit csinál, akkor azt nyugodtan végezheti a cane corsoval, hisz ez nem nyúzás és ezt bármilyen jól nevelt kutya tovább tűri, mint az általad említett 5 perc. De mivel írtad, hogy 5-10 perc után menekülnek a gyerekedtől a kutyák, kétlem, hogy csak ennyivel zaklatná szerencsétleneket.

GYEREKNEK NEM VESZÜNK KUTYÁT, AZÉRT, HOGY A JÁTÉKSZERE LEGYEN ÉS HÚZGÁLJA AMERRE KEDVE TARTJA, PLUSZ B**SZOGASSA ÁLLANDÓAN MEG PLÁNE NEM!

Ha nem lennél menthetetlenül idióta (de az vagy sajnos) akkor ezt felfognád (de eddig nem sikerült. Túl sok információ a pici agyacskádnak?)

2019. júl. 2. 18:54
 18/40 anonim ***** válasza:
48%

Ez csak úgy ideteszem..ennyit a rotikról. Nyúzós kisgyerek mellé semmit nem vennék,aminek foga van. Ha meg tudja harapni,akkor meg is fogja. Esetleg nyugis macskát. Azok hajlamosak lelépni ha megunják a cseszegetést,felmászik valahova aztán kész,érje el ha tudja.

[link]

2019. júl. 2. 18:59
 19/40 anonim ***** válasza:
8%
Én személy szerint az akkori kan németjuhász kutyánkkal tanultam meg járni, ha a babakocsiban voltam, akkor még nagymamámat se engedte oda. Viszont 3-4 évesen kaptam “saját kutyát”, egy angol cocker spánielt. Nagyon imád játszani, a dögönyözést, bújást kifejezetten szereti. Szerintem kisgyerek mellé tökéletes. A hosszú szőr ami kényes lehet, viszont ahogy jönnek a melegek, nyugodtan le lehet neki nyírni, így a fésülést is megoldhatjátok a melegebb napokban.
2019. júl. 2. 21:25
 20/40 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó,és szerinted ez egy jó viselkedés egy kutyától,hogy annyira féltékeny hogy CSALÁDTAGOT nem enged oda? (az idegen érthető,de családtaggal szemben egy kutya SOSEM lehet agresszív vagy birtokló) Mert elárulom,nem az. A csivavák is ezért szokták megharapni az őket csecsemőként kezelő gazdi párját,mondjuk ha odamegy megölelni. Ez konkrétan azt jelenti hogy a kutya a tulajdonának tekint és tiltandó viselkedés..
2019. júl. 2. 21:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!