Sorba tennétek minőség szerint az alábbi tápokat?
Az összes márkát nem ismerem, de amiket igen, azoknál így alakul a sorrend:
Royal Canin < Happy Dog < Josera < Brit Care
De nehéz sorrendet felállítani, mert a felsorolt márkáknál nem gyárt mindegyik anti-allergén tápot, szóval a márkákat minősíteni csak nagy általánosságban lehet. Ha konkrét tápokat linkelnél be, amit össze objektíven össze lehet hasonlítani, akkor könnyebb lenne.
Én sem ismerem mindegyiket.
Nekem gabonaérzékeny a kutyusom, a nekünk bevált tápok szerint tudok csak osztályozni. Nálam a sorrend tehát:
1. brit care
2. royal canin
3. josera
- Kiváló minősége, de erős fehérje érték: Applaws
Összetételét tekintve kiváló, nagyon magas hústartalommal. Kizárólag az összetételt tekintve ez veri az összes többi felsorolt tápot.
- Brit Care / Cornilove / Purizon:
Jó összetétel, és a Brit Care összetételéhez képest nagyon jó árban is van, az összes terméke kukorica mentes, fehérje/zsír arány optimális.
A Cornilove nem rossz hústartalomban, viszont fehérje/zsír értékekben nagyon magas, sok kutyának erős lehet.
Purizon, jó hústartalmú, gabonamentes, szintén erős fehérje/zsír aránnyal. Összetételéhez képest az ára rendben van.
- Happy Dog, Josera, Pro Plan.
Ezekből beltartalom és ár szempontjából a Josera a nyerő. Hústartalomban és analitikában kb. ugyan azt tudják, bár elég széles mindhárom tápcsalád spektruma. A Happy Dognak van nagyon gyenge, és eléggé jó tápja is. A Happy Dog és a Purina Pro Plan egyetlen közös tulajdonsága, hogy beltartalmukat tekintve iszonyatosan drágák.
- Hill's, Royal Canin, Eukanuba:
Gyenge beltartalom és magas ár jellemzi őket, ízfokozókkal megspékelve. DE a Hill's és a Royal Canin nagyon erős a gyógytápok tekintetében, ebben talán az RC erősebb is.
A tápok általános összetételét, és analitikáját tekintve én így rangsorolnám őket, DE mivel minden kutya egyedi, és emésztésben sem egyforma, tehát az adott legjobb minőségű tápra is adhat kedvezőtlen reakciót az adott kutya szervezete.
Nálunk a felsoroltak közül a Brit Care vált be a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!