Mit csináljak, ha a kutya nem akar dolgozni? (1,5 éves Németjuhász)
Milyen típusú munkára gondolsz? Eddig mindig motivált volt?
Amúgy én megpróbálnék többféle módszert. Labdás jutalmazás, más jutalomfalat, akár táp, zöldségek, gyümölcsök, sajt. Alapos dicséret mindig legyen.
Más dologhoz hogyan viszonyul? Séta, játék? Egyik sem lelkesíti? Mert akkor én egészségügyi gondra is gyanakodnék. Előtte mennyire dolgozott szívesen?
Ha a melegre gyanakodsz, akkor próbáld meg az esti órákban a tréninget, hogy az e a baj. Ami nekünk már kellemes, az nekik még lehet meleg, de egy jól motivált kutya melegben is teljesíti a parancsokat, dolgozik rendesen.
Munkavonalas vagy küllemvonalas? A küllemvonalasok képzése eléggé más, mint a munkásoké, mert jóval kevésbé lelkesek az esetek többségében. Egyébként étvágya jó?
Szerintem ez csak a melegtől lesz.
Megpróbálhatnád munka előtt lehűteni őt, az én kutyám ebben a tikkasztó időben csak teljesen átáztatott bundával akar létezni is, dolgozni meg főleg.
Ha sajttal vagy virslivel dolgozol vele, tedd be előtte a mélyhűtőbe, az sem gond ha teljesen átfagy. Vagy most kaphatna májkrémet pl, azt is hidegen.
És a legoptimálisabb kora reggel lenne a munka, 6-7 óránál nem később. Vagy ha máskor van rá időd, mindenképp árnyékban.
De magyarul akkor nem dolgozni akarsz vele, csak azt akarod, hogy figyeljen rád. A meleg nem kifogás a vezényszavak figyelmen kívül hagyására...
Egyébként megpróbálhatnád hűteni előtte, próbáld meg úgy!
Nem hiszem, hogy a hőmèrséklettel lesz a baj, egyébként mindig figyel rád és mindig szófogadó?
Nekem munkavonalas német juhászom van, nyilván nem ugráltatom feleslegesen a melegben, de azért a "gyere", "ül" stb alap kellene, hogy menjen.
Ráadásul ha elmegy lepkéket kergetni, akkor nem a meleggel van a baja, simán csak sz.@rik rád valamiért. Ennek az okára kellene rájönni.
Ilyenkor kellene 2-3 nap teljes pihenő a kutyának. Illetve a küllemvonalasok eleve nem a nagyon pörgős, feladatra éhes, munkára alkalmas kutyák.
A labdára való munkát külön fel kell építeni. Ha még nem érti a feladatot tökéletesen és nem tanítottad meg neki, hogy a labda iránti akaratát a munkába rakja bele, ne várd el, hogy dolgozzon így veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!