Pincsi házi kutyánk folyton ugat, ugrál, ki akar menni, még akkor is ha 5 perce vittem pisilni?
Az a pár perc nagyon kevés neki.
Reggel mielőtt elmész dolgozni fél óra, amikor haza mész akkor kell egy bő egy óra és este szintén egy bő óra.
Nem szeret benn lenni mikor tudja kinn lehet játszani szaladni és pajtásokkal találkozni.
Helyileg hol laksz egyébként? Hátha valaki tudna segíteni.
Attól, hogy "már megkedveltem" még a kutyának nem lesz kevesebb igénye a törődésre. Keress neki egy rendes gazdát, aki a kutya igényeit figyeli első körben, és nem olyan önző mint te. Magadnak meg vegyél egy plüsst.
Illetve közöld anyáddal, hogy élő állatot SOHA. NEM. AJÁNDÉKOZUNK. Pont az ilyen esetek miatt.
'Nem én kértem a kutyám, anyukámtól kaptam születésnapomra, szégyelltem mondani neki hogy nem kell. '
Vidd vissza az 'ajandekozonak', mellesleg meg noj fel, hogy tudj nemet mondani anyucinak mas, fontosabb kerdesekben is kesobb: parvalasztas, gyerekvallalas, a gyerek neve, stb. stb.
Az én kis egyetlenem is egy pincsi. Pörög egésznap, fut, rohan, szalad. Benti. Napi minimum 5 alkalommal viszem ki. Reggel 7-8 között 10-15 percre, 12-13 órakor 5-10 percre, délután 4-5 körül 1-1,5 órára, 7-8 körül 10-15 perc, este 11-12 között 10-15 perc. Nagyon sok játéka van, névről felismeri őket, és ide hozza, ha kérem. Tud pitizni, pacsit adni, (hallgat a nevére, bár ez nem nagy dolog), az ül-marad parancsra, illetve a behívásra.
Folyamatosan fárasztani kell, nem csak fizikailag, szellemileg is.
Azért nem elég neki, amiért te sem fekszel egésznap az ágyadban, és napi egyszer mész ki wcre. Persze 1-1 ilyen nap belefér, van amikor csak mellém kucorodik ő is, és együtt fekszünk, tvt nézek, ő alszik. (Leginkább ha hideg van, vagy esik az eső. De akkor is minimum 3 alkalommal kiviszem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!