Szerintetek legyen kutyam?
Nem tudom eldönteni és ma délután kell leadni az előleget a kiskutyara. Máltai selyem kutyáról van szó. Most 5 hetes. Tehát kb 3 hét múlva hozhatom majd el.
Albérletben élek egyedül, egy lakasban, tavaly épült. Azóta itt lakom (jó egy éve). A tulaj bele ment a kiskutyaba, azzal az indokkal, hogy ha kárt csinál, akkor én terítem meg.
Nincs félre tett pénzem. Vagyis pont most kezdenek el félre rakni (ebben a hónapban 50 ezret), és minden hónapban meg lenne ez az összeg. Tehát most kezdenek el spórolni.
Vendéglátós vagyok, napi 11-12 órát dolgozom, 10-21/22ig. Heti négy napot.
Tehát három napot lennék ténylegesen a kutyaval. Egy napot tudna hetente mamaval lenni.
De reggel és este amint lehet setaltatnam.
Emiatt a két tényező miatt felek. Fajtiszta a kiskutya de mi van ha sokat beteg lesz vagy nem tudok neki valamit megvenni? Mert eddig mindig épp hogy kijottem hónap végén de volt hogy utolsó egy hétben 3 ezer forintom volt... bár most már tudnék spórolni.. és végre el érkeztem ehhez a ponthoz de ha lenne kiskutya akkor meg nem tudnék... a lakas kb 90-95 között van mindennel együtt.
Vagy mi van ha nem elég neki a 3-4 nap foglalkozás? Egésznapos. A többi nap pedig reggel és este.
Orulnek neki nagyon mert nem lennék egyedül és szeretném mindennel jobban és tanítanak, játszanánk, de közben e kettő dolog miatt felek.
Elvileg havi 10-15 elég egy kiskutyanak, az meglenne és félre rakni is tudnék úgy de mi van ha bármi jön...
Neten valahol azt irjak elég neki a kis foglalkozás, valahol azt hogy nem..
Legyen kutyam?
Köszönöm előre is a válaszokat!
24/N
aki szerint havi 15ezerből kijön egy kutya, az mélységesen szégyellje magát.
az én kutyám egy kölyökkori betegség miatt egy fajta állatorvosi tápot tud enni, amiből 2 kg kereken 7000 forint, ez az adag egy hétre elég, mert nem annyira pici állatka (15kg). hetente egyszer megyünk mantrailingre, egyszer agilityre, ez 2000-2000 forint (de szeretném ökt-ra és obedience-re is vinni később). havonta kap nexgard spektrat, ez 4000 forint. alapfokot és középfokot is végeztünk, ezt már le sem írom mennyi. reggel kb 2 órát foglalkozom vele, otthon kb csak aludni bír, este minimum másfelet, illetve szeretünk kirándulni (bkk bérlet 5200 ft), és időnként terelni is (4000). minőségi életet él, látványosan boldog, imád dolgozni. amúgy menhelyes volt.
Kedves utolsó!
Sajnálatos, hogy egy betegség miatt spéckó, drága tápra szorul a kutyád, de ez általában nincs így. Ezen kívül a szóban forgó kutya fele akkora, mint a tied, és nem mindenki szeretné ilyen-olyan fizetős sportokra hordani a kutyáját, ami nem jelenti azt, hogy nem is foglalkoznak vele. Képzeld, a mi kutyáink terelnek tök ingyen, mert állatokat tartunk. Na, ezt kapd ki!
Szóval inkább te szégyelld magad, de mélységesen, amiért azt gondolod, hogy aki nem költ havi 40-50-100 ezret a kutyájára, az rossz állattartó.
Természetesen kell legyen tartalék, ha esetlegesen beüt a krach, de ne mondd már nekem, hogy egy máltai kutya nem jön ki havonta 15 ezerből alap esetben. És ebben még benne van a kutyasuli is.
Kérdező ráadásul felmérte, hogy most nem tudna bevállalni egy kutyát, leírta a helyzetét, kérdezett, mert már alapvetően bizonytalan volt a kérdésben, mert felelősen szeretne kutyát tartani. Inkább dicséretet érdemel.
A kezdeti költségek sok.
Nekem is most lett 7 év után végre kutyám.
Állatorvosnál hagytunk 8 ezret chip és vizsgálat, illetve 4*6 ezret oltásra.
Tehát 32 ezret.
És ugyanennyi volt neki bevásárolni is.
Innentől már azért kevesebb lesz havi szinten. Kaja meg évente 2 oltás meg néha esetleg ez az és ennyi.
Én amúgy se pártolom a lakásban tartást..
Kerti kutya sok foglalkozással, szerintem ez az ideális.
Kedves huszonhármas. ne legyél ilyen frusztrált :( gondolom a kutyád latinul is beszél, attól még nem tartozik a kutyatartók krémjéhez, aki nem dolgozik a kutyájával, mivel ez a faj erre lett kitalálva, sajnálom. főleg arra akartam rávilágítani, hogy a minőségi (a hangsúly a minőségin van!) kutyázás rettenetesen drága, egyszerűen félrevezető olyanokat írni, hogy 20 alatt megvan.
A kérdezőnek tényleg elismerésem, hogy ilyen felelős döntést hozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!