Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek legyen kutyam?

Szerintetek legyen kutyam?

Figyelt kérdés

Nem tudom eldönteni és ma délután kell leadni az előleget a kiskutyara. Máltai selyem kutyáról van szó. Most 5 hetes. Tehát kb 3 hét múlva hozhatom majd el.

Albérletben élek egyedül, egy lakasban, tavaly épült. Azóta itt lakom (jó egy éve). A tulaj bele ment a kiskutyaba, azzal az indokkal, hogy ha kárt csinál, akkor én terítem meg.

Nincs félre tett pénzem. Vagyis pont most kezdenek el félre rakni (ebben a hónapban 50 ezret), és minden hónapban meg lenne ez az összeg. Tehát most kezdenek el spórolni.

Vendéglátós vagyok, napi 11-12 órát dolgozom, 10-21/22ig. Heti négy napot.

Tehát három napot lennék ténylegesen a kutyaval. Egy napot tudna hetente mamaval lenni.

De reggel és este amint lehet setaltatnam.

Emiatt a két tényező miatt felek. Fajtiszta a kiskutya de mi van ha sokat beteg lesz vagy nem tudok neki valamit megvenni? Mert eddig mindig épp hogy kijottem hónap végén de volt hogy utolsó egy hétben 3 ezer forintom volt... bár most már tudnék spórolni.. és végre el érkeztem ehhez a ponthoz de ha lenne kiskutya akkor meg nem tudnék... a lakas kb 90-95 között van mindennel együtt.

Vagy mi van ha nem elég neki a 3-4 nap foglalkozás? Egésznapos. A többi nap pedig reggel és este.

Orulnek neki nagyon mert nem lennék egyedül és szeretném mindennel jobban és tanítanak, játszanánk, de közben e kettő dolog miatt felek.

Elvileg havi 10-15 elég egy kiskutyanak, az meglenne és félre rakni is tudnék úgy de mi van ha bármi jön...

Neten valahol azt irjak elég neki a kis foglalkozás, valahol azt hogy nem..

Legyen kutyam?

Köszönöm előre is a válaszokat!

24/N

2019. jún. 17. 11:53
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
69%

Jó gondolat. Még egy felnőtt kutyától is irreális elvárás, hogy 11-12 órát bírjon ki pisi, kaki nélkül. Bentre szoktatni teljesen egészségtelen és ellent mond a természetes ösztönüknek.

Másrészt 12 óra meló után neked sem lenne energiád a kis vacakkal megfelelően foglalkozni.

Ne problémázz sokat rajta, normális tenyésztő addig tartja, amíg az IGAZI el nem jön érte. Hasonló okokból nem tudtam bevállalni egy picurt, 4 hónapos kora után lett meg az álomgazdija.

2019. jún. 17. 13:18
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

A kutyához felelősségtudat is kell.

Ha most nem fér bele az életedbe, ne erőltesd, mind a kettőtöknek rossz lenne.

Eljön az ideje, amikor majd lehet, én is világ életemben vágytam rá, de 32 éves lettem, mire oda jutottam, hogy lehetett.

Mérlegelni kell és jó döntést hozni.

Anyukádnak igaza van, a barátnőidnek nincs.

2019. jún. 17. 13:24
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont a baratnoim azt mondjak, legyen, mert annyi gond nincs vele, kis pici kutya, olyan nagy kart nem csinál, vagy egyáltalán nem, és havi 15bol kijön kb."

Lehet, hogy gond nincs vele, de időigényes. Bármelyik méretű kutya. Lakásban tartva, napi 1-2 óra séta minimum, és otthon is igényli a foglalkozást.

És nem teheted félre, hogy ma nem. SZóval KÖTELEZŐ. MINDIG. MINDEN NAP.

Ezt mérlegelt.

A költségek meg: ha pl babéziás lesz (ezt kullancs terjeszti), 1 napon belül kezelés kell, különben belehal. És kb 20-25 ezer a kezelés...

Szóval egy kutyánál mindig kell tartaléknak lennie.

ÉS a barátnőid ne akarják beosztani az időd, meg a pénztárcád. Mondjanak bármit, a te felelősséged lesz 10-15 ÉVIG, nem az övék!!!

Ez alapján dönts!

2019. jún. 17. 13:34
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy úgy döntöttél, hogy visszamondod a kutyát. Se időd, se pénzed nincs rá.
2019. jún. 17. 13:40
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Én is örülök, jó döntést hoztál. Nekem 33 éves koromban lett kutyám (2 is), mindig is szerettem volna, de addigra lettek olyanok az életkörülményeim, hogy bevállalhattam.

Elhiszem, hogy a szívednek nehéz, de az még nehezebb lenne, ha menet közben kellene rájönnöd arra, hogy nem jó se neked, se a kutyának a helyzet.

2019. jún. 17. 13:48
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Jól döntesz, ha most nem vállalsz be kutyát.Ilyen egy felelős állattartó, aki az állat érdekeit nézi, nem a saját vágyait.

Biztos lesz majd kutyád,és biztos hogy jó gazdi leszel!

2019. jún. 17. 13:49
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen körülmények közé most még ne vállalj kutyát, főleg kicsit, lehet, hogy hosszú távon nem olyan katasztrófák a költségek, de a legszerencsésebb esetet nézve, ha feltételezzük, hogy semmi komoly baja nem lesz, első időkben vannak a legnagyobb kiadások, főleg egy kölyöknél (oltási sorozat, ivartalanítás, felszerelések).

Viszont ha szívesen kutyáznál, jelentkezz inkább önkéntesnek egy menhelyre, ott mindig kell a segítség.

2019. jún. 17. 14:01
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen se legyen most, majd ha jobbak a feltételek.
2019. jún. 17. 14:15
 19/29 anonim ***** válasza:
83%

Sajnos, így semmiképpen, mert egy kutyát nem szabad ennyi időre egyedül hagyni, csak napi 8-9 órát maximum. (Kölyökkorban eleinte ennyit sem).

Naponta minimum háromszor, de kistestű kutyát inkább négyszer le kell vinni üríteni, és ebből egy nagyobb (kb. 1 órás) sétát is be kell iktatni.

Mivel sajnos munkarended eleve kizárja ezt, ne tarts kutyát, mert csak szenvedés lesz neki, és neked is.

Az anyagiakra már ki sem térek, meg látom azóta már beláttad te is, hogy ez most így nem jó.

Viszont tarthatsz cicát - őt tud alkalmazkodni ehhez a rendhez is, nem kell sétáltatni.

2019. jún. 17. 15:19
 20/29 anonim ***** válasza:
65%

Kölyköt nem lehet egyedül hagyni ilyen sok időre.

De még felnőtt kutyát sem, rengeteg idő.

Szobatisztaság miatt a legnagyobb gond.

Vki írt hogy 10-15 ezer ft kevés egy hónapra, hogy lenne kevés? :D

Nyilván ha beficcen egy egy betegség az megnyomja a kiadást,de normál esetben etetésen kivül havonta másra nem igazán kell költeni.

Nekem egy 4,5 kgos Havanese-m van.

Real Nature-t kap 4kg -os 8 ezer vmennyi szokott lenni, ez két hónapig elég.

Vagyis havi kb 4 ezer.

Foresto nyakörv van rajta amit 7 havonta cserélek 7 ezer ft környékén szoktam venni.

Féreg hajtót 4 havonta kap,de az kb 400 ft

Időnként új játékok,rágcsa,esetleg póráz,de ezek sem nagy kiadások. Labdát szokott kapni amit kb 600 ft-ért meg veszek. Rágcsák is 700 ft környékén vannak és tök sokáig elég. Új nyakörv meg póráz meg akkor szoktam venni ha esetleg nagyon elhasználódik,vagy én unom meg :D akciósan Hunter nyakörvet rendeltem 2500 ftért.. Kínaiban 790ft vettem egy hozzá színben passzoló pórázt,ami strapabírónak néz ki,de lényegében egy 4,5 kgos kutya nem fogja nekem tönkre tenni.

2 havonta mikor megyünk tápot venni akkor szoktam venni szintén Real Nature-es konzervet venni kb 3 dbot.

Oltások a plusz kiadás vagy ha esetleg megbetegszik.

Viszont azt mondom neked,hogy míg vendéglátós vagy és egyedülálló addig kutyát ne, mert ha esetleg lenne egy párod,vagy megbízható lakótárs aki időközben leviszi,plusz nincs fix 10-12 órát egyedül az más.

De egyedül ilyen beosztás mellett kutyát ne.

2019. jún. 17. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!