Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan érjem el, hogy a...

Hogyan érjem el, hogy a kutyám közömbös legyen más kutyákkal?

Figyelt kérdés
Nemrég fogadtam be egy olyan kutyát aki gyakran agresszívan reagál más kutyákra. Hogyan érjem el, hogy figyelmenkívül hagyja őket? Nem muszáj persze, hogy szeresse fajtársait, de már az is nagy haladás lenne, ha nem reagálna agresszíven rájuk.

2019. ápr. 26. 00:15
 1/5 anonim ***** válasza:
42%

Te vagy a falkavezér. Ha értésére tudod adni, hogy amikor ott vagy, egyrészt nem kell félnie más kutyáktól, másrészt az engedélyed nélkül nem ugathat, abba fogja hagyni.

Ha legközelebb óberkodni próbál, rántsd lábhoz a pórázzal, ültesd le. Ha nem ért belőle, tarkórázás, földre nyomás. Adj ki neki dühös hangokat (ízlés szerint szidhatod az anyját, moroghatsz mint egy kutya, vagy nevezheted rossz kutyának). Legyen neki nagyon egyértelmű, hogy ha csak megnyikkan, kap a vezértől. Előbb-utóbb meg fogja érteni, mint ahogy azt is, hogy te sem foglalkozol azzal a másik kutyával, és ezért neki sem kell.

Ugyanakkor ha egyszer tényleg veszélybe kerül, mert egy másik kutya rátámad, azonnal be kell szállnod. Kutyák folyton összekapnak, ezt nem kell komolyabban venni, mint a gyerekek civakodását a homokozóban, de sajnos vannak idegbeteg állatok, két- és négylábúak is. Ilyenkor is lássa a kutyád, hogy bátran nekimész az ellenségnek. Sajnos velem is előfordult már, hogy kettyós kutyát kellett lerugdosnom, aztán a gazdáját is. Ilyenek előfordulnak a kiváló pesti kultúrában.

2019. ápr. 26. 01:46
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Vidd kutyaiskolába. Ott az alap engedelmesség mellett közömbösítő gyakorlatokat is fogtok végezni, olyan kutyák mellett, amelyek szintén ezért vannak ott. És nem utolsósorban felügyelettel, ahol a kiképző látni fogja mikor és milyen helyzetben hogyan reagál a kutyád, és arra neked mit kell tenni. A háztáji földre lenyomogatós módszerrel pont hogy nem fogsz bizalmat kiépíteni egy frissen befogadott, ki tudja milyen múltú kutyával, ellenben olyan károkat tudsz okozni benne, amit végül vagy sikerül rehabilitálni profi segítséggel, vagy nem, és végül jó eséllyel ott állsz egy már nem csak kutyákkal, hanem emberekkel szemben is kiszámíthatatlan kutyával.
2019. ápr. 26. 09:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Kutyasulival, szocializációval és egy erre is kiterjedő szabályrendszerrel.
2019. ápr. 26. 12:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek olyat, aki 3 hónapig sétálgatott hétvégenként a kutyájával a kutyasuli közelében, pont még olyan távolságra, hogy a kutya ne feszüljön be a többi kutyára. Közben magára vonta a gazda a kutyája figyelmét és tanította. A napok múltával fokozatosan egyre közelebb ment. Amikor megismertük, akkor már a kerítésen belül volt, és elviselte, ha a többi kutya között volt a foglalkozáson, de nem lett az a barátkozós fajta.

Kutyától függ, de a figyelem felkeltésére jó lehet a kedvenc játéka, jutalomfalat vagy az is, hogy hozzá szólsz. A lényeg, hogy rád figyeljen és ne a másik kutyára.

2019. ápr. 26. 13:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Én megörököltem húgom kutyáját,mert sok ideje nem volt rá.

Idén lesz 8 éves!

Minden módszert amit csak tudtam kipróbáltam nála tavaly nyár óta mióta teljesen én lettem a gazdája.

Semmi nem használt.

Végül kutyasuliba vittem azt mondták,kezdjem el az alapengedelmességet,nem csak engedelmesség miatt, hanem hogy tudjon kutyák közt dolgozni,feladatok csinálni és szokja nem bántanak.

Alapfokot elvégeztük és bazi sokat fejlődött,hogy kutyák közt voltunk,pórázos és elengedős feladatok is vannak. Ha agresszívan lép fel akkor közbe avatkozunk,nyilván.

Most már a középfoknál tartunk és utcán is haladunk szépen viselkedés ügyileg. Ha nem is mindig tudunk csöndben elhaladni a másik kutya mellett hamarabb rendre utasítom és nem pörög be. Régen már ha 20 méternél közelebb haladt egy kutya már örjöngött rá.

Most 2-3 méterre is lehetünk a másik kutyától nem örjöng.

Sajnos otthon semmivel nem tudod ezt kijavítani se falkavezérség se semmi,hiába.

Ahhoz hogy a kutyákra ne reagáljon agresszíven,kutyák közt kell lennie. Másképp nem megy.Ugye ehhez meg kontrolált körülmény kell mint egy kutyasuli ahol van 2-3 oktató is. Ha gáz van közbe avatkozik,rendre utasítja a kutyát,te is ott vagy te is rászólsz.

Szánd rá magadat és nézz körbe merre van kutyasuli a környéken.

2019. ápr. 26. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!